«Ми – діти твої, Україно!»

30 червня у великій залі Балаклійського Будинку культури зібрались шанувальники української пісні та музики. Для балаклійців це було справжнє свято.

На головній сцені визволеного міста вперше після деокупації звітували молоді таланти: народний гурт народної пісні «Весела Слобода», що є перлиною Балаклійщини, колективом, відомим в Україні та за її межами. Керівник гурту – Тетяна Шерстюк, людина, закохана в українську народну пісню. Артисти «Веселої Слободи» зберігають скарби народної пісні і відновлюють національну культуру на Балаклійщині.

Концерт був присвячений державному святу – Дню Конституції України. Вперше після великої перерви на сцені міста урочисто пролунав «Гімн Балаклійщини» (муз. С. Івончика, сл. О. Тризни) у виконанні квартету «Калинова зоря».

«Весела Слобода» подарувала чарівні мелодії Слобожанщини, які ми маємо берегти в серці та передавати майбутнім поколінням. Радо зустріли глядачі виступи дитячих гуртів нещодавно створеного Тетяною Шерстюк вокального гуртка «Слобожанські дзвіночки». Ці діти – майбутнє нашої держави. Найменшим учасникам ледве виповнилось по три роки, але всі з гордістю одягають вишиванки й співають українських пісень. Чарували серця присутніх учасники ансамблю «Веселі скрипалі» під керівництвом Тетяни Радченко, які чудово виконали мелодії улюблених українських пісень. Публіка не стримувала емоцій від зворушливого виконання пісень солістів Андрія Шерстюка, Тамари Бондаренко, Марії Лукашової. Дружними оплесками підтримували тих, хто вперше вийшов на сцену: Вікторію Панченко, Анастасію Христич, Вікторію Захарову, Вероніку Тимченко. Пролунало яскраве поетичне слово у виконанні нашого земляка, всесвітньо відомого письменника Леоніда Томи.

У фіналі сцена розквітла вишиванками й державними кольорами. Публіка вітала юних артистів стоячи. Вдячні глядачі дарували теплі слова та квіти. Концерт був наскрізь пронизаний духом патріотизму та щирої вдячності Збройним Силам України, завдяки яким ми можемо відновлювати культуру в нашому українському місті.