Про заборони та основні правила поведінки на природі влітку

Настала пора року, коли найчастіше виникають пожежі в природних екосистемах та сільськогосподарських угіддях. Для їх попередження населенню області потрібно дотримуватись певних правил поведінки.

Перебуваючи на природі, подбайте про те, щоб ваш відпочинок був максимально безпечним як для вас, так і для навколишнього середовища.

Суворо забороняється:

▪️розпалювати вогнища чи палити суху траву та гілки під лініями електропередачі та поблизу трансформаторних підстанцій, а також захаращувати територію в охоронних зонах енергетичних об’єктів;

▪️грати поблизу ліній електропередачі;

▪️підійматися по опорах ліній електропередачі до електропроводів та на дахи споруд, над якими проходять електричні проводи;

▪️влізати на територію трансформаторних підстанцій та заходити в їх приміщення, відчиняти двері та люки цих споруд;

▪️облаштовувати ігрові і спортивні майданчики, зводити будь-які споруди під повітряними лініями електропередачі та повітряними вводами до будинків;

▪️накидати на струмопровідні частини об’єктів електричних мереж і наближати до них стороні предмети (запускати спортивні моделі літальних апаратів, повітряних зміїв тощо).

Енергетики також нагадують: ▪️самостійне гасіння електроустаткування небезпечне для життя!

▪️У разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером «101»!

▪️У випадку виникнення пожежі поблизу ліній електропередачі, електроустаткування слід також додатково попередити енергетиків Балаклійського РЕМ з 8:00 до 17:00 за номером 050-32-79-849 або АТ «Харківобленерго» за цілодобовим телефоном кол-центру: 057-34-24-413, 067-23-40-413, 063-05-40-413, 050-05-40-413 (м. Харків та Харківська область).

Особи, винні у порушенні вимог пожежної безпеки, несуть адміністративну відповідальність та кримінальну в разі спричинення важких наслідків.

Пам’ятайте! Попередити пожежу набагато простіше, ніж загасити!