Засідання розмовного клубу “Добромисл” та літературної студії “Промінь”

Бібліотека вітає зі святом самобутньої, неповторної, барвистої, унікальної, привабливої української культури.

День вишиванки – свято молоде, але його краса, символічність та потужний посил залучають до святкування тисячі українців, відгукуються патріотичними почуттями у серцях багатьох. Щиро запрошуємо поринути в прекрасний світ народної вишивки, щоб дізнатися більше про наші традиції, обряди, культуру та історію.

18 травня 2023 року у центральній бібліотеці, з метою популяризації вишитого етничного одягу, вшанування вишиванки як своєрідного унікального коду українського етносу, відбулося чергове засідання розмовного клубу “Добромисл” та літературної студії “Промінь”, на тему: “Мати долю вишивала”.

Бібліотека розквітла різноманітними кольорами і орнаментами. Присутні піднесені та усміхнені, адже у стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів. Учасники заходу ознайомились з чудовими книгами та журналами про українську вишивку, переглянули відеокалейдоскоп, підготовлений працівниками бібліотеки, про національний одяг різних регіонів України. На заході лунали вірші українських поетів, відомі та прекрасні пісні про вишиванку у виконанні аматорів – гурт народної пісні «Весела Слобода» та вокальний гурток «Слобожанські дзвіночки», додали всім святкового настрою гурт «Веселі скрипалі», Тетяна Шерстюк. Леонід Тома і Любов Тихоненко поділилися прозовими та поетичними надбаннями про символ нашої нації вишиванку. День вишиванки- це українське свято, яке покликане берегти народні традиції, створення та розвитку культур носіння вишитого одягу. Тож одягаймо українські обереги-вишиванки і нехай весь світ побачить, яка прекрасна наша Україна і її символи. Українське це модно! Тримаємо культурний фронт!