Балаклійська міська військова адміністрація
Новини

До уваги суб’єктів господарювання, які працюють у сферах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг!

З 01 січня 2023 року відповідно до Закону України «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України» (далі – Закон) почала діяти загальна заборона на використання в об’єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг всіх пластикових пакетів товщиною стінки до 50 мікрометрів (надтонких, тонких та оксорозкладних). Альтернативою їм повинні стати біорозкладні пакети, з відповідним маркуванням на кожному такому пакеті, та інші варіанти паперових та поліпропіленових пакетів.

За порушення норм цього Закону, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів, до суб’єктів господарювання застосовуються адміністративно-господарські штрафи у розмірі від п’ятисот до однієї тисячінеоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за повторне протягом трьох років вчинення такого самого порушення – у розмірі від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходівгромадян.

З метою поліпшення стану навколишнього природного середовища та благоустрою територій просимо дотримуватися норм цього Закону!