Розмовний клуб «Добромисл» та літературна студія «Промінь»

7 квітня 2023 року, за традицією, в Центральній бібліотеці гостинно відчинив двері розмовний клуб «Добромисл» та літературна студія «Промінь».

Кожна країна, кожне місто, кожне село пишаються видатними особистостями ,що народилися,навчалися, працювали або працюють в них. І ми пишаємось тим, що саме Балаклія , ось уже майже 30 років є рідним містом знаного майстра слова Томи Леоніда Васильовича. І саме в цей день на засіданні, яке пройшло за темою” Майстерність пера-майстерність серця”, поціновувачи літератури, зібралися привітати автора з днем народження.

Народився письменник в 1950 року в селі Великі Сорочинці на Полтавщині  . Після закінчення Харківського держуніверситету працював кореспондентом, редактором, журналістомбагатотиражних газет та  обласному телерадіокомітеті . З самого початку головне місце в його житті посіла літературна творчість. Леонід Васильович знаний в  Україні  митець його перу належать поетичні збірки, прозові ,драматичні твори.Він автор багатьох літературознавчих та історичних статей і есеїв на злободенні теми національного відродження. Свого читача мають книги в галузі художньої документалістики та публіцистики. Учні Балаклійського ліцею розповіли біографію та декламували вірші. На заході лунали  привітання з днем народження  та слова подяки  за пережитіхвилини трепетного хвилювання, радості й естетичної насолоди. В кінці виступив автор зі словами вдячності. Леонід Васильович зауважив ,що  такі зустрічі об’єднують і сприяють створенню культурних традицій, прилучають до животворних джерел красного письменства.

Українське –це модно! Тримаємо культурний фронт!