Звільнення села Гусарівка від російських окупантів

Сьогодні, 29 березня, минає рівно рік з того часу, коли Збройні сили України звільнили село Гусарівка від російських окупантів. Це була важлива перемога для Балаклійщини та України.

Звільнення Гусарівки було можливим завдяки відважним діям наших військових. Вони проявили героїзм та національну самосвідомість, борючись за територіальну цілісність України.

Село Гусарівка перебувало в російській окупації протягом першого місяця вторгнення. За цей відносно короткий проміжок часу агресори катували, знущались над мешканцями, палили заживо та вбивали мирне населення, досі є зниклі безвісті.

Маючи меншу чисельність, українські військові три тижні відбивали населений пункт. Звільнити Гусарівку українські військові намагалися з початку березня. В боях брали участь бійці 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”.

Перша спроба звільнення була 8 березня — військові пішли у наступ. Противник переважав українських військових у силі. Довелося відступити. Потім наші захисники обходили противника, заходили на вигідні позиції, знищували військову техніку. Наприкінці березня росіяни відступили з втратами.

Проте протягом 6-ти місяців село знаходилось у зоні активних бойових дій під постійними обстрілами.

На сьогоднішній день Балаклійською міською військовою адміністрацією залучаються благодійні організації для відновлення пошкоджених будинків, гуманітарної допомоги жителям. Електрика й газ у селі є, воду відновлюють, але понад половини мешканців Гусарівки за рік після його звільнення не повернулися додому. Після пів року перебування на лінії фронту у селі пошкоджені дві третини будинків, тут залишаються жити близько 400 людей.

Україна обов’язково Переможе! Відбудуємо країну! Відбудуємо громаду! Слава нашим відважним Героям! Слава Україні!