«Самоцвіти літературної Балаклійщини»

24 березня в Балаклійській районній бібліотеці на засіданні розмовного клубу «Добромисл» та літературної студії «Промінь» відбулося свято «Самоцвіти літературної Балаклійщини», яке зібрало поціновувачів поетичного слова.

На початку заходу учні Балаклійських ліцеїв декламували вірші наших земляків, які, на жаль, відійшли у вічність, але на згадку про себе залишили правдиві та щирі книги, насичені добром та любов’ю до рідного краю та його людей. Звучали твори А. Перерви, О. Вовченка, В. Стального, М. Гопція, І. Лавриненко, О . Тризни, Л. Талалая , М. Пивовара , В. Лопатіна.

Вечір продовжили майстри слова Леонід Тома, Любов Тихоненко, Євген Кривобоков. Вони розповіли, що до творчості їх спонукала потреба висловитись про свої почуття, повідати історію свого народу та розповісти про епоху, в якій вони живуть.

Свято поезії пройшло у щирій, дружній та невимушеній атмосфері.

Леонід Тома в кінці заходу зауважив, що вірші – це живопис, який можна почути. Поезія – це голос правди, який єднає серця. Той, хто чує його, здатний піднятися на вершини духу, згуртувати не лише націю, а й об’єднати людство. «Маю надію, що кожен з вас носитиме в серці частинку любові до поезії», – підсумував Леонід Тома.

Тож запрошуємо усіх бажаючих долучатися до літературних зустрічей розмовного клубу “Добромисл” та літературної студії “ Промінь”, які проходять у Балаклійській центральній бібліотеці щоп’ятниці о 14-00.

Українське – це модно! Тримаємо культурний фронт!