Палити листя та сміття – ЗАБОРОНЕНО!

Останніми роками навесні спалювання сухої трави, торішнього опалого листя та побутового сміття набуло масштабних розмірів.

Спалювання листя є прямим порушенням низки норм чинного законодавства, що тягне за собою накладення адміністративних штрафів. Окрім того, шкодить здоров’ю людей та екологічному стану населених пунктів громади.

У воєнний час підпал розцінюється як диверсія.

Нагадуємо, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафів на громадян від 3060 грн до 6120 грн і на посадових осіб – від 15 300 грн до 21 420 грн. А в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 6120 грн до 12 240 грн і на посадових осіб – від 21 420 грн до 36 тис. грн. А під час воєнного стану в країні паліїв притягають до кримінальної відповідальності за статтею 113 Кримінального Кодексу України, в якій передбачається покарання для порушника у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої. Будьмо людьми!

Просимо не бути байдужими до довкілля і свого здоров’я, а також не забувати телефонувати на «102», коли бачите спалювання рослинності.