В деокупованих районах Харківщини відкриваються перші класи безпеки

15 березня у м. Балаклія, яке півроку перебувало під ворожою окупацією, на базі 42-ї Державної пожежно-рятувальної частини відкрився перший в районі Клас безпеки. Цей проєкт покликаний формувати у дітей культуру відповідального ставлення до власної безпеки. Тому в перший же день роботи класу в ньому відбувся офлайн урок безпеки. На ньому були присутні діти, які пережили жахіття російської неволі, і на власному досвіді пізнали війну.

Викладачами виступили професійні рятувальники, представники поліції, у т.ч. ювенальної превенції, та екстреної медичної допомоги, які навчали дітей правилам безпеки та способам надання домедичної допомоги. Так учні дізналися багато корисного у галузі пожежної безпеки, усвідомили небезпеку від вибухонебезпечних предметів, навчились розрізняти їх на вигляд, а також отримали навички надання допомоги постраждалим у разі перелому кінцівок, кровотечі, втрати свідомості тощо.

Наприкінці уроку безпеки рятувальники роздали дітям поліграфічну продукцію від Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine, яка постійно буде нагадувати про необхідність дотримання правил безпеки.