На Балаклійщині триває Шевченківський тиждень

7 березня в юнацькому відділі Центральної бібліотеки пройшли традиційні літературні читання на тему «Вічний як народ».

Щиро та проникливо пролунали вірші поета у виконанні учнів Балаклійських ліцеїв.

До уваги присутніх була представлена  книжкова виставка  «Чарівне слово Кобзаря».

9  березня 2023р. у приміщенні Балаклійської центральної бібліотеки відбувся літературно – музичний вечір «Тобі Тарасе, наша шана», підготовлений Тетяною Шерстюк.  

Під час заходу були прочитані вірші великого Кобзаря.

У виконанні народного гурту народної пісні «Весела Слобода» та вокального гуртка «Слобожанські дзвіночки» (керівник Тетяна Шерстюк) прозвучали пісні на слова Тараса Шевченка. Ансамбль «Веселі скрипалі» (керівник Тетяна Радченко) подарував присутнім чарівні мелодії.

Усі присутні мали змогу ознайомитися з представленою тематичною виставкою літератури  «Тарас Шевченко – український поет, художник, мислитель».

Також 9 березня в молодіжному хобі CUBE youth hub пройшов черговий тур інтелектуально-розважальної гри «Шевченко питає про…» між учнями Балаклійських ліцеїв № 2 та № 5.

Також нагадуємо, що до 10 березня триває прийом відео на участь в онлайн-конкурсі читців творів Тараса Шевченка «Вічне і живе Шевченкове слово».

10 березня о 14.00 відбудеться засідання літературно-розмовного клубу «Добромисл» на тему «І лине над землею Шевченкове слово», а 12 березня о 15.00 запрошуємо молодь на ARTзахід «Шевченківські вечорниці» до молодіжного хабу CUBE youth hub.

Тож Шевченківський тиждень продовжується. Долучайтеся, українське – це модно! Тримаємо культурний фронт!