Рік війни, яка не припиняється століттями…

Орієнтовний час читання 1 хв читання

Рік болю…

Рік незламної боротьби …

Рік війни, яка не припиняється століттями…

Рівно рік тому, 24 лютого 2022 року, росія розпочала вторгнення в Україну, а Балаклія стала однією з перших міст, що отримали удари з боку російської артилерії та авіації. Захоплення міста було стратегічно важливим для російської армії, оскільки Балаклія знаходиться на шляху до Харкова, одного з найбільших міст України, Ізюму, Барвінкове та Донецької області.

Перші дні війни були дуже важкими для місцевих жителів. Російські війська атакували місто з повітря та землі, в результаті чого були пошкоджені житлові будинки, школи та інші споруди. Багато місцевих жителів були змушені шукати притулок в бомбосховищах та інших безпечних місцях.

Згодом, 2 березня, рашисти ввели в Балаклію велику кількість військової техніки та військових. У той же час, протягом 6-ти місяців окупації, у місті лунали постійні вибухи, у результаті яких загинуло багато місцевих жителів та було пошкоджено багато будівель, нелюди катували мирних місцевих мешканців, спалювали заживо цивільних, грабували та знищували майно, чоловіків брали у полон, обстрілювали лікарню, у якій знаходилися хворі, кожного дня зникали мирні люди, наші діти спали у підвалах. Незважаючи на це, місцеві жителі продовжували боротися та шукали способи, як допомогти один одному.

Наше місто пережило багато болю, страждань та вистояло. Вистояло завдяки нашим мужнім ЗСУ. Засяяло над Балаклійщиною українське вільне сонце та дуже скоро засяє на всіх територіях нашої незалежної держави. Не маємо права забувати якою ціною дається нам кожен крок до свободи…

Дякуємо всім, завдяки кому життя продовжується! Попереду – Перемога та щасливе майбутнє у вільній державі! Слава нашим Героям! Слава Україні!