ЮНІСЕФ надаватиме допомогу мешканцям Балаклійської громади у сфері водопостачання та водовідведення

Внаслідок вторгнення військ рф та бойових дій на території Балаклійської громади значних пошкоджень зазнали об’єкти водопостачання та водовідведення.

У зв’язку з цим між Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ та КП «Балаклійський водоканал» підписано Меморандум про співпрацю у реалізації надання підтримки та допомоги підприємству у відновленні пошкоджених об’єктів, у розмірі 58 млн. грн.

За рахунок цих коштів ЮНІСЕФ у співпраці з Асоціацією водоканалів України планують виконати роботи по найважливішим об’єктам водопровідно-каналізаційного господарства громади, які життєво необхідні для забезпечення населення питною водою. Зокрема, планується:

▪️відновити зруйновану ділянку центрального міського водогону, що проходив по мосту по вул. Жовтнева, проклавши нову підземним способом під річкою за допомогою горизонтального буріння;

▪️замінити ділянку каналізаційного колектору протяжністю близько 5 км та діаметром 315 мм, по якому відводяться стоки з усього міста на очисні споруди;

▪️розробити проєктну документацію по відновленню/будівництву каналізаційних мереж в Балаклійській громаді;

▪️придбати занурюваний каналізаційний насос для центральної КНС;

▪️придбати дизельний генератор потужністю 100 кВт;

▪️придбати мотопомпи для відкачування стічних вод тощо.

Дитячий фонд ООН (Юнісеф) спеціалізується на захисті прав та інтересів дітей, а дітям для повноцінного життя і зростання потрібні чиста питна вода та дотримання належних санітарних умов.

Щиро дякуємо ЮНІСЕФ та Асоціації водоканалів України за постійну підтримку та допомогу нашій громаді! Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!