Відновлення Балаклійської клінічної багатопрофільної лікарні

Балаклійська клінічна багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування надавала спеціалізовану висококваліфіковану цілодобову медичну допомогу населенню Балаклійської громади та жителям інших населених пунктів Харківської області. На жаль, в період окупації міста військами рф, з березня по вересень 2022 року лікарня зазнала масивних пошкоджень, має руйнації зовнішніх та внутрішніх стін, дверей та покрівель у різних будівлях, переходу між корпусами, пошкоджено вікна, зіпсовано і викрадено майно, санітарний транспорт тощо.  

Зараз наша лікарня поступово відновлюється. Заклад забезпечується медичним та іншим обладнанням за рахунок допомоги Міністерства охорони здоров’я України, Харківської обласної військової адміністрації, Ізюмської районної військової адміністрації, вітчизняних та міжнародних благодійних організацій.  

Частина обладнання уже встановлена: мобільний рентгенапарат, апарати ультразвукової діагностики, апарати штучної вентиляції легенів та багато іншого. Також заклад отримав два санітарних автомобіля. 

З жовтня в лікарні проводяться аварійно-відновлювальні роботи, а саме: відновлено зруйновані стіни, перехід між корпусами, покрівля головного лікувального корпусу, замінено близько 80 % пошкоджених вікон. Також з 1 грудня 2022 р. в стаціонарі лікарні поступово відновлюється система теплопостачання.  

Після закінчення вищевказаних робіт, планується розпочати роботу наступних відділень: терапевтичного відділення з неврологічними та педіатричними соматичними ліжками, відділення анестезіології та інтенсивної терапії, відділення екстреної медичної допомоги (приймальне відділення), інфекційного відділення, хірургічного відділення з травматологічними та отоларингологічними ліжками, акушерсько-гінекологічного відділення, допоміжних відділень, продовжить свою роботу амбулаторно – поліклінічне відділення. 

Дякуємо усім, хто своєю допомогою та підтримкою долучається до відновлення нашого медичного закладу та наближає Україну до Перемоги!