Балаклійська клінічна багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування отримала 30 медичних ліжок

Офіс міжнародних відносин міста Нюрнберг за ініціативою Харківської обласної військової адміністрації за допомогою ХАБу ПрАТ “Харківська ТЕЦ-5” передали КНП «Балаклійська клінічна багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» 30 функціональних медичних ліжок з матрацами для надання допомоги пацієнтам нашої та сусідніх громад.

Ця допомога дозволить закладу вирішити питання із забезпеченням відділень функціональними ліжками. До окупації Балаклії російськими військами лікарня була розрахована на 350 ліжок. Окупанти вивезли та знищили практично все обладнання, всі ліжка. А відступаючи, обстріляли корпуси лікарні.

Медзаклад розташований в сосновому лісі. Тут було багато відділень – інфекційне, терапевтичне, неврологія, пологове, дитяче, робили складні операції, у травматологію приїздили оперуватися навіть з Харкова і столиці. З кожним днем ми можемо спостерігати як заклад відновлюється завдяки допомозі та підтримці волонтерів і наших друзів з інших країн.

Висловлюємо слова щирої подяки Офісу міжнародних відносин міста Нюрнберг, Харківській ОВА та ПрАТ “Харківська ТЕЦ-5” за допомогу та підтримку жителів Балаклійської громади! Сподіваємось на подальшу співпрацю в інтересах захисту життя та здоров’я наших громадян!