Балаклійська громада отримала гуманітарну допомогу від Міжнародного благодійного Фонду «АІСМ» Франція–Україна.

Основний напрямок роботи «АІСМ» спрямований на надання медичної та фармацевтичної допомоги. Однак після повномасштабного вторгнення в Україну, фонд почав доставляти гуманітарні вантажі відповідно до потреб і запитів громад.

Загальна вартість отриманої благодійної допомоги для Балаклійської громади становить 7,3 млн. грн, з яких КНП «Балаклійська клінічна багатопрофільна лікарня» та «Центр первинної медико-санітарної допомоги» отримали дитяче харчування, медикаменти, лікарські засоби, витратні матеріали на суму понад 6,5 млн. грн для подальшого безкоштовного лікування пацієнтів нашої та сусідніх громад.

Окрім цього, для потреб мешканців Балаклійської громади передано печі опалювальні, світильники на сонячних батареях, електричні конвектори, пледи, гігієнічні набори, дитяче харчування, продуктові набори тощо. В першу чергу дана допомога буде направлена на комплектування Пунктів Незламності у Балаклійській громаді.

Начальник Ізюмської районної військової адміністрації та начальник Балаклійської міської військової адміністрації зустрілися з президентом та засновником фонду Крістіаном Каррером та подякували йому за таку увагу й підтримку мешканців нашої громади.

Дуже важливо в цю скрутну хвилину демонструвати стійкість, єдність, взаємопідтримку та жертовність. І особливо це стосується сфери охорони здоров’я, безперебійне функціонування якої напряму впливає на життєстійкість та обороноздатність нашої держави. Ми щиро дякуємо благодійному фонду “AICM Україна”, особисто пану Крістіану Карреру за допомогу для жителів Балаклійської грамади у важкий час війни! Разом вистоїмо та переможемо!