Балаклійська міська військова адміністрація
Новини

Шановні мешканці Балаклійської громади!

Оперативна обстановка у Харківській області залишається складною. Значному її загостренню у повній мірі сприяє наявність у населення великої кількості вогнепальної зброї. Сама проблема його незаконного поширення викликає велике занепокоєння правоохоронних органів області, зокрема органів внутрішніх справ. Ми вкрай стурбовані тим, що значна кількість вогнепальної зброї потрапляє до рук злочинців, які за її допомогою скоюють найбільш зухвалі та небезпечні злочини.

Нагадуємо, що Міністерством внутрішніх справ України та Національною поліцією України прийнято рішення про проведення місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів, спеціальних засобів та вибухових речовин до органів внутрішніх справ та її реєстрації.

Цей захід триватиме з 1 по 30 листопада 2022 року.

Керівництво ГУНП в Харківської області звертається до усіх громадян із проханням прийняти активну участь у цьому заході.

Нагадуємо, що незаконне володіння та зберігання зброї, згідно ст. 263 Кримінального Кодексу України карається позбавлення волі на строк до семи років. Разом з тим, добровільна здача вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки, які зберігаються без відповідного дозволу, звільняється від кримінальної відповідальності.

ГУНП в Харківській області сподівається на порозуміння  та підтримку цього заходу, спрямованого на забезпечення спокою, миру, злагоди в нашій області.

Контактні телефони: 102; 066-024-28-64.