Вшановуємо пам’ять полеглих захисників

Учасник деокупації Балаклії Тарас Ріц помер 8 вересня 2022 року внаслідок отриманих напередодні поранень під час боїв з російськими окупантами. Захиснику був 31 рік.

Тарас був харків’янином. Закінчив економічний факультет Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, спеціальність «Менеджмент організацій та адміністрування».

У студентські роки їздив у США за програмою Work and Travel. Працював на Алясці. Був веселим, працьовитим, багато вмів робити руками. Після випуску Тарас працював на різних роботах, займався бізнесом.

Коли почалася повномасштабна війна, Тарас пішов захищати Україну від російських окупантів. Він служив у саперному підрозділі. Брав участь у контрнаступі на окуповану частину Харківщини. У боях за звільнення територій й обірвалося життя Тараса.

«Людина з Великої літери, без перебільшення. Людина дуже легка і в той же час дуже цікава. З ним завжди знаходилося безліч тем для розмов. Один з найлегших в спілкуванні, кого я знаю. Він завжди був готовий допомогти. А ще був дуже веселим та різнобічним. Може, ми й не так часто й багато спілкувалися, але я майже ніколи не сприймав Тараса, як одногрупника. Лише як друга. Для всієї нашої групи він був близькою людиною, яка об‘єднувала. Реально Герой нашого часу. Віддав своє життя за Україну та її майбутнє…», – написав одногрупник захисника Євген Лісічкін.

У Тараса залишилися батьки і дружина, з якою вони пробули у шлюбі 13 років.