Ізюмська окружна прокуратура Харківської області продовжує роботу з викриття та притягнення до кримінальної відповідальності колаборантів

Ізюмська окружна прокуратура Харківської області продовжує системну та ґрунтовну роботу з викриття та притягнення до кримінальної відповідальності колаборантів.

На цей час за процесуального керівництва окружної прокуратури повідомлено про підозру 14 особам, стосовно двох з них справи вже передані на розгляд до суду.

Так, на початку червня у смт Савинці на Ізюмщині місцевий мешканець пішов на співпрацю з окупантами. Так, чоловік погодився на пропозицію ворожої армії та обійняв посаду «завідуючого сектору житлово-комунального господарства». Псевдоначальник, аби догодити представникам РФ, виконував низку функцій: організовував та проводив колективні наради, надавав розпорядження працівникам щодо виконання робіт. Йому повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Ще один місцевий мешканець під час окупації с. Гороховатка на Ізюмщині обрав для себе шлях співпраці з ворогами. Так, чоловік надавав російським військовослужбовцям відомості про особливості села для забезпечення орієнтування та злагодженості дій російської армії на місцевості. Щоб окупанти почували себе безтурботно, підозрюваний систематично привозив їм продукти харчування. Чоловік також передавав інформацію про будинки заможних місцевих мешканців для їх подальшого пограбування військовослужбовцями РФ. Йому повідомлено про підозру за фактом фактом пособництва державі-агресору (ст. 111-2 КК України).

Прокурори продовжують оперативно та ефективно працювати на напрямку викриття внутрішніх ворогів нашої держави, щоб кожен, хто підтримує «спецоперацію» рф в Україні, якомога скоріше поніс справедливе і невідоворотне покарання. Боротьба з внутрішніми ворогами нашої держави триває, тож запевняємо – відповідальності не уникне жоден колаборант.