До уваги мешканців Балаклійської територіальної громади!

З 1 жовтня 2022 року в Україні вступила в дію постанова Кабінету Міністрів України від 16.09.2022 № 1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України». Відповідно до якої змінюється механізм виплат житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання побутового палива і скрапленого газу.

Відповідно до постанови, виплати субсидій та пільг з 1 жовтня буде проводитися через органи Пенсійного фонду України.

До 1 грудня 2022 року буде діяти перехідний період. В цей час нарахування субсидій та пільг здійснюватимуть органи соціального захисту населення. Після цього такі функції також перейдуть до органів Пенсійного фонду України. Таке рішення приймається з метою забезпечення права на належні пільги особам, які були вимушені покинути свої домівки через повномасштабну російську агресію. Таким чином, усі хто має таке право, продовжуватимуть отримувати субсидії та пільги на місцях тимчасового проживання.

Особи, які вже отримують субсидії та пільги, зміни механізму на собі не відчують. Виплати як і раніше будуть надходити тим способом, яким надходили до цього: на карткові рахунки чи через «Укрпошту».

Нагадаємо, що внутрішньо переміщені особи також мають право оформити субсидію на оплату житлово-комунальних послуг в Україні.

Постановою розширено перелік категорій, які можуть подаватись на отримання субсидії. Зокрема, звертатись за призначенням субсидії можуть:

  • громадяни, які мають у власності декілька житлових приміщень або будинків, право власності на які набуто шляхом успадкування;                 
  • особи, які належать до складу домогосподарства і перебувають за кордоном у період дії воєнного стану.

Громадяни, які раніше вже мали субсидії, отримають автоматичний перерахунок.

Звертаємо Вашу увагу, що тим, хто отримував субсидії у попередній період – приходити подавати нові заяви не треба. Таким домогосподарствам буде здійснений автоматичний перерахунок. Натомість особи, які звертаються за субсидією вперше, та особи, в яких відбулися зміни у домогосподарстві, мають подати новий пакет документів.

У разі виникнення питань необхідно звернутись за адресою: м. Балаклія, пл. Ростовцева б. 4, каб. № 22, тел. 0574920932