Балаклійська міська рада ПОПЕРЕДЖАЄ!

Поля, ліси та лісосмуги є найбільш розповсюдженими місцями виявлення вибухонебезпечних предметів на території Балаклійської громади.

Саме тому мешканці населених пунктів, що розташовані поблизу, мають ризик натрапити на небезпечну знахідку. Так за останній місяць в лісах загинуло 6 мешканців громади, які збирали в лісі гриби. 

Знайти сьогодні «небезпечну іграшку» можна у лісі, старому окопі, на свіжозораному полі, власному городі і навіть на вулицях міст. Від таких «знахідок» гинуть дорослі, намагаючись здати їх у пункт прийому металобрухту, а також при спробі розібрати пристрій з метою отримати вибухову речовину. Не обходить біда і дітей, яких природна цікавість спонукає на страшні експерименти: із цікавості підкладають боєприпаси в багаття, випробують їх на міцність ударами, намагаються розібрати, приносять додому, у двір, у школу.  

Утримайтесь від походів в ліси, поля, лісосмуги. Бережіть своє життя та життя своїх рідних.

 Якщо ви знайшли нерозірвані боєприпаси:
🔺 не торкайтеся до них;
🔺 не переміщуйте;
🔺 не трясіть, не стукайте;
🔺 не розбирайте, не викидайте;
🔺 не кидайте у вогонь;
🔺 позначте місцезнаходження та охороняйте;
🔺 негайно зателефонуйте 101, назвіть себе і повідомте, звідки дзвоните, поясніть, що ви знайшли, як виглядає об’єкт, чи є поруч населений пункт та громадяни, яким загрожує небезпека;
🔺 не допускайте нікого до прибуття відповідних служб.

Бережіть себе та своїх рідних!