Відвідування лісів суворо заборонено!

На початку осені українці традиційно ходять до лісу і збирають гриби. Проте цього року відвідування лісів суворо заборонено, навіть у сезон грибів.

На території Балаклійської громади протягом пів року велися активні бойові дії, частина території була окупована. Під час звільнення населених пунктів окупаційні війська залишили після себе велику кількість мін та нерозірваних боєприпасів.

Шановні громадяни

Ми наполегливо закликаємо Вас утриматись від відвідування лісу, в зв’язку з тим, що по лісових масивах та прогулянкових зонах можуть бути залишені ворогом міни та інші вибухонебезпечні предмети, зараз це може коштувати життя або здоров’я.‼️

Наразі піротехнічні підрозділи ДСНС працюють у Балаклійській громаді у посиленому режимі. Проте фахівці планують спочатку очистити від мін дороги національного та регіонального значення, території під лініями електропередач, об’єкти енергопостачання та іншу критичну інфраструктуру, а також житловий фонд. Тільки після цього сапери перейдуть до розмінування лісів, полів та річок.

Вкотре закликаємо: не наближайтеся до мін та боєприпасів! Повідомляйте про такі знахідки рятувальників або поліцію! Розкажіть про це дітям!

Будьте обережні та уважні!

Бережіть себе та своїх близьких!