Початок подання проєктів в рамках Бюджету участі (громадського бюджету) Балаклійської міської ради у 2022 році.

Балаклійська міська рада оголошує про початок подання проєктів в рамках Бюджету участі (громадського бюджету) Балаклійської міської ради у 2022 році.

Термін подачі проєктів – 07.02.2022 по 07.03.2022.

Подання проєктів здійснюється відповідно до Положення про Бюджет участі (громадський бюджет) Балаклійської міської ради, затвердженого  рішенням  Балаклійської міської ради від 30 березня 2021 року  № 217-VІІІ (зі змінами), з яким можна ознайомитись за посиланням.

Правила участі

Хто може бути автором проєкту?

Автор проєкту – громадянин України, який зареєстрований та проживає на території Балаклійської територіальної громади або тимчасово мешкає (у тому числі тимчасово переміщені особи),  що підтверджується офіційними документами – довідкою про місце роботи, навчання, служби чи іншими документами, що підтверджують факт проживання на території Балаклійської громади, віком від 14 років.

Проєкти з яким бюджетом можуть бути подані?

Проєкти поділяються на міські, (які можуть бути малими та великими)

та старостинські (лише малі).

У кожному старостинському окрузі може бути реалізовано по одному «малому» проєкту за умови подання не менше двох проєктів від одного старостинського округу.

 Малі проєкти – подані на конкурсний відбір громадські проєкти, загальна вартість реалізації одного проєкту становить до 50000 грн. На такі проєкти виділяється 60% від загального обсягу громадського бюджету.

Великі проєкти – подані на конкурсний відбір громадські проєкти, загальна вартість реалізації одного проєкту становить від 50000 до 150000 грн. На такі проєкти виділяється 40% від загального обсягу громадського бюджету.

Скільки проєктів може подати одна особа?

Від одного автора протягом одного бюджетного року може бути подано не більше трьох проєктів, виконаних особисто.

 Скільки грошей виділено на Бюджет участі в 2022 році?

Загальний обсяг видатків на 2022 рік, що планується спрямувати на реалізацію проєктів-переможців Бюджету участі –1500000 грн.

Як можна подати проект?

 За допомогою реєстрації на електронній платформі, до якої можна перейти за посиланням.

 Як відбувається голосування за проєкти?

Голосування здійснюється через електронну систему, посилання на яку розміщено на офіційному веб-сайті Балаклійської міської ради в розділі «Зв’язок з громадкістю», п.2 «Бюджет участі»

Голосування  мешканцями м. Балаклія здійснюється лише через електронну систему,                    а голосування мешканцями старостинських округів – через електронну систему або                               у пунктах для голосування шляхом заповнення бланку для голосування.

Пункти для голосування розташовуються в адміністративних будівлях старостинських округів, перелік яких із зазначенням режиму роботи, оприлюднюється Балаклійською міською радою на офіційному сайті міської ради не пізніше ніж за 5 днів до початку голосування.

Доступ до електронної форми для голосування на сайті міської ради можливий після реєстрації та авторизації (ідентифікації) на електронній платформі.

Голосування триває протягом 21 календарного дня.

За скільки проєктів може проголосувати людина?

Кожен мешканець громади може особисто проголосувати за 3 проєкти (один голос за «малий» міський проєкт, один – за «великий»   міський проєкт, один голос  за  «малий» старостинський проєкт.

Скільки голосів потрібно набрати, щоб перемогти?

  Переможцями голосування є проєкти, які набрали найбільшу кількість голосів за рейтинговою системою, але не менше 50 голосів для міських проєктів та 30 голосів для старостинських. Якщо в результаті голосування два або декілька проектів отримали однакову кількість балів, пріоритетність визначається датою реєстрації відповідного проєкту. У разі якщо проекти мають однакову дату реєстрації, пріоритетність має той, який потребує меншого обсягу фінансування.