Розпочато інституційний аудит у Протопопівській гімназії Балаклійської міської ради Харківської області

Інституційний аудит – це зовнішнє оцінювання діяльності закладу освіти, що базується на ґрунтовному вивченні освітніх та управлінських процесів. Головна місія аудиту  – допомогти закладу освіти підвищити якість діяльності та сприяти зростанню суспільної довіри до освіти.

Відповідно до Порядку проведення інституційного аудиту закладів загальної середньої освіти з 01 по 07 лютого 2022 року управлінням Державної служби якості освіти у Харківській області проводиться інституційний аудит Протопопівської гімназії Балаклійської міської ради Харківської області. Команда освітніх експертів на чолі з Вікторією КОВАЛЕНКО, начальником  відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування, моніторингу та позапланового контролю закладів освіти, під час проведення аудиту в закладі звертатимуть увагу на такі аспекти:

  • створення безпечного та комфортного середовища, організацію харчування, забезпечення закладу освіти необхідним обладнанням;
  • оцінювання навчальних досягнень учнів, настільки система оцінювання прозора та зрозуміла;
  • якість викладацької діяльності, професійний розвиток педагогів, налагодженість співпраці між учасниками освітнього процесу;
  • ефективність внутрішньої системи забезпечення якості освіти, як управлінські рішення керівника сприяють забезпеченню вдосконалення якості освітньої діяльності закладу.

За результатами аудиту заклад освіти  та засновник, Балаклійська міська рада, отримають рекомендації для підвищення  рівня освітньої діяльності Протопопівської гімназії.