Протокол від 17 червня 2021 року

   ПРОТОКОЛ

Спільного засідання постійних комісій – комісії з гуманітарних питань, охорони здоров”я, зв”язків з громадськими організаціями, торгівлі, прав людини, депутатської діяльності, протидії та запобігання корупції,етики та регламенту, комісії з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту, зв”язку, законності, промисловості, підприємництва, інфраструктури та сфери послуг.

 Комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та соціального захисту населення, комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам»яток, історичного середовища, благоустрою та екології Балаклійської міської ради VІІI  скликання.

м.Балаклія 17 червня 2021 року

      Присутні: голови, заступники голів,

секретарі та члени постійних комісій

міської ради

Всього: 29 чоловіки.

Запрошені: перший заступник міського голови, заступники міського                                                                                                                 голови, начальник відділу земельних ресурсів, начальник юридичного відділу, секретар виконавчого комітету, керуюча справами виконавчого комітету, начальник Балаклійського відділу поліції №1, начальник відділу освіти, начальник фінансового управління міської ради, начальник відділу культури, туризму та спорту, начальник відділу комунального майна, в.о. начальника житлово-комунального управління.

Міський голова  : Шановні депутати!

 Не буде заперечень, якщо спільне засідання постійних депутатських комісій Балаклійської міської ради проведу я .

Прошу проголосувати:

                                                                                                 ГОЛОСУВАЛИ :

      „за”  – 29

          „проти” – немає

Шановні депутати! На засіданні комісій присутні: 29 – депутатів.

Кворум є. Засідання комісій  оголошую відкритим. Секретарів комісій  прошу вести протокол засідання.

Міський голова: для  нашої подальшої роботи нам потрібно затвердити порядок денний засідання, хочу довести до вашого відома, що розпорядженням Балаклійського міського голови  № 96 від 07 червня  2021 р., яке розміщене на офіційному веб-сайті Балаклійської міської ради, для розгляду на ХII  сесію було винесено 58 питань і розділ «РІЗНЕ» .

Пропоную  прийняти  порядок  денний взяти  за основу. Прошу проголосувати.

                                                                                                          ГОЛОСУВАЛИ :

„за”  – 29

                  „проти” – немає

Міський голова  : у кого будуть доповнення, пропозиції до порядку денного? Немає.

В ході підготовки до сесії виникла необхідність  виключити  з  порядку денного  1 питання:

 – Про ліквідацію Слобожанського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області.

Також в ході підготовки до проведення сесії виникла необхідність включити до порядку денного ще 11 питань:

 – Про внесення змін та доповнень до Регламенту Балаклійської міської ради УІІІ скликання;

 – Про зміну засновника, типу, назви та затвердження Статуту Слобожанської гімназії Балаклійської міської ради Харківської області;

 – Про надання згоди на прийняття із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області 3-х кисневих концентраторів СР101;

 – Про внесення змін до Статуту комунального підприємства «Добробут» Балаклійської міської ради Харківської області, затвердженого рішенням УІІ сесії Балаклійської міської ради УІІІ скликання від 19 лютого 2021 року №148-УІІІ та затвердження його в новій редакції;

 – Про передачу із комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області у комунальну власность Савинської територіальної громади Ізюмського району Харківської області бібліотек-філій Комунального закладу Публічна бібліотека Балаклійської міської ради Харківської області, що розташовані на території даної громади, та закріпленого за ним майна;

 – Про надання згоди на передачу в оренду нежитлового приміщення загальною площею 11,5 кв.м, яке знаходиться за адресою: Харківська область, м.Балаклія, вул. Жовтнева, 14, балансоутримувачем якого є Видавничий будинок «Балдрук»;

– Про надання згоди на передачу в оренду нежитлового приміщення загальною площею 34,3 кв.м, яке знаходиться за адресою: Харківська область, м.Балаклія, вул.Жовтнева, 14, балансоутримувачем якого є видавничий будинок «Балдрук»;

 – Про затвердження Переліку підприємств, установ, закладів та нерухомого майна, що належать до комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області;

 – Про внесення змін до Програми розвитку фізичної культури і спорту Балаклійської міської ради Харківської області на 2021 рік, затвердженої рішенням Балаклійської міської ради від 22 грудня 2020 року №59-УІІІ (зі змінами);

– Про корегування тарифів централізованого водопостачання по Лозовеньківському старостинському округу;

– Різне. Про депутатський запит депутата Балаклійської міської ради УІІІ скликання Ольги ГРЕЧКІНОЇ до директора ДП «Балаклійське лісове господарство».  

                                                                                                   ГОЛОСУВАЛИ :

                              „за”  – 29

           „проти” – немає

Пропоную порядок денний затвердити в цілому:

Інформація начальника Балаклійського відділу поліції №1 Ізюмського районого управління поліції ГУНП в Харківській області про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території м.Балаклія.

Доповідає: Муленко М.Ю. – начальник Балаклійського відділу поліції №1

  1. Про внесення змін та доповнень до Регламенту Балаклійської міської ради VIII скликання.

Доповідає: Бондар О.Я. – секретар міської ради

  • Про зміну засновника, назви та затвердження Статуту Бригадирівського ліцею Балаклійської районної ради Харківської області».

Доповідає: Швід С.А. – начальник відділу освіти

  • Про зміну засновника, назви та затвердження Статуту Комунального закладу «Асіївська гімназія Балаклійської районної ради Харківської області».

Доповідає: Швід С.А. – начальник відділу освіти

  • Про зміну засновника, назви та затвердження Статуту Комунального закладу «Борщівська гімназія Балаклійської районної ради Харківської області».

Доповідає: Швід С.А. – начальник відділу освіти

  • Про зміну засновника, назви та затвердження Статуту Комунального закладу «Новогусарівська гімназія Балаклійської районної ради Харківської області».

Доповідає: Швід С.А. – начальник відділу освіти

  • Про зміну засновника, назви та затвердження Статуту Комунального закладу «Яковенківська гімназія Балаклійської районної ради Харківської області».

Доповідає: Швід С.А.-начальник відділу освіти

  • Про зміну засновника, типу, назви та затвердження Статуту Вербівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Балаклійської районної ради Харківської області».

Доповідає: Швід С.А. – начальник відділу освіти

  • Про зміну засновника, типу, назви та затвердження Статуту Гусарівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області».

Доповідає: Швід С.А. – начальник відділу освіти

  • Про зміну засновника, типу, назви та затвердження Статуту Протопопівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області».

Доповідає: Швід С.А. – начальник відділу освіти

  1. Про зміну засновника, типу, назви та затвердження Статуту Шевелівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області».

Доповідає: Швід С.А. – начальник відділу освіти

  1. Про зміну засновника, типу, назви та затвердження Статуту Чепільської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Балаклійської районної ради Харківської області».

Доповідає: Швід С.А .- начальник відділу освіти

  1. Про зміну засновника, типу, назви та затвердження Статуту Слобожанської гімназії Балаклійської міської ради Харківської області.

Доповідає:Швід С.А.-начальник відділу освіти

  1. Про затвердження тексту Додаткової Угоди №13010-05/110-2 від 27 квітня 2021 року

«Про внесення змін до Угоди про передачу коштів позики №13010-05/110 від 23 липня 2018 року на підставі Фінансової угоди між Україною та Європейським Інвестиційним банком у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України».

Доповідає: Швід С.А. – начальник відділу освіти

  1. Про встановлення місцевих податків і зборів на території Балаклійської міської ради Харківської області.

Доповідає: Гололобова Л.Г. – начальник фінансового управління міської ради

  1. Про затвердження Положення про Цільовий фонд Балаклійської міської ради Харківської області.

Доповідає: Гололобова Л.Г. – начальник фінансового управління міської ради

  1. Про внесення змін до Програми розвитку культури і туризму в Балаклійській міській раді Харківської області на 2021 рік, затвердженої рішенням міської ради від 22 грудня 2020 року № 58- VІІI (зі змінами).

Доповідає: Попов В.М. – начальник відділу культури, туризму та спорту

  1. Про передачу майна з балансу управління житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою Балаклійської міської ради на баланс комунальному підприємству Балаклійської районної ради «Балаклійський районний дитячо-юнацький спортивно-оздоровчий комплекс «Вимпел».

Доповідає: Відіньов О.В. – начальник відділу комунального майна

  1. Про припинення комунального підприємства «Бригадирівське» Балаклійської міської ради Харківської області (код ЄДРПОУ 42826701) шляхом ліквідації.

Доповідає: Відіньов О.В. – начальник відділу комунального майна

  1. Про припинення комунального підприємства «Яковенківський комунальник»

Балаклійської міської ради Харківської області (код ЄДРПОУ 33394672) шляхом ліквідації

Доповідає: Відіньов О.В. – начальник відділу комунального майна

  • Про укладення Договору суперфіцію на користування земельною ділянкою для виконання будівельних робіт по об’єкту «Реконструкція нежитлових будівель і споруд під комунальне підприємство Балаклійської районної ради «Балаклійський районний дитячо-юнацький спортивно-оздоровчий комплекс Вимпел» по вул. Центральна, 4 кв м. Балаклія Балаклійського району Харківської області. Коригування».

Доповідає: Тяпаєв В.В. – начальник юридичного відділу

  • Про передачу прав замовника робіт за проєктом «Реконструкція нежитлових будівель і споруд під комунальне підприємство Балаклійської районної ради «Балаклійський районний дитячо-юнацький спортивно-оздоровчий комплекс Вимпел» по вул. Центральна, 4 кв м. Балаклія Балаклійського району Харківської області. Коригування»

Доповідає: Тяпаєв В.В. – начальник юридичного відділу

  • Про внесення змін до рішення LXIII сесії Балаклійської міської ради VІІ скликання «Про переведення дошкільних навчальних закладів Балаклійської міської ради на самостійний бухгалтерський облік» від 08.10.2019 № 147 –VII.

Доповідає: Тяпаєв В.В. – начальник юридичного відділу

  • Про внесення змін та доповнень до Програми соціально – економічного розвитку Балаклійської міської ради Харківської області на 2021 рік.

Доповідає: Ситнік О.П. – начальник відділу економічного розвитку та інвестицій

  • Про внесення змін та доповнень до Програми проведення ремонту та утримання об’єктів благоустрою на території Балаклійської міської ради Харківської області на 2021 рік.

Доповідає: Яценко В.В. – в.о. начальника житлово-комунального майна

  • «Про внесення змін до рішення № 62-VІІІ від 22.12.2020 року «Про міський бюджет на 2021 рік» (зі змінами)».

Доповідає: Гололобова Л.Г. – начальник фінансового управління міської ради

  • Про внесення змін до рішення ХХХVI сесії VI скликання Балаклійської міської ради від 10.08.2012 р № 391-VI.

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про внесення змін до рішення ХХ сесії VI скликання Вербівської сільської ради від 20.03.2012 р. «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), що посвідчує право власності для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд в с. Вербівка, вул. Пушкіна, 13 гр. Павлової О. Ю.».

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про внесення змін до договору оренди земельної ділянки по пл. Ростовцева в. м. Балаклія.

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки приватної власності зі зміною цільового призначення в м. Балаклія, вул. Балтійська, 27

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про припинення права користування земельною ділянкою .

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про надання дозволів  на розроблення землевпорядної документації на земельні ділянки на території Балаклійської територіальної громади Харківської області.

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про надання у приватну власність земельної ділянки гр. ___ для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про надання у приватну власність земельної ділянки гр. ___ для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про надання у приватну власність земельної ділянки гр. ___ для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. (ГОЛОСУВАННЯ 2/3)

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про надання у приватну власність земельної ділянки гр. ___ для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про надання у приватну власність земельної ділянки гр. ___ для ведення особистого селянського господарства. (ГОЛОСУВАННЯ 2/3)

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про надання у приватну власність земельної ділянки гр. ___ для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про надання у приватну власність земельної ділянки гр. ___, гр. ___  для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про надання у приватну власність земельної ділянки гр. ___

для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про надання у приватну власність земельної ділянки гр. ___

для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про надання у приватну власність земельної ділянки гр. ___ для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про розгляд звернення гр.  ___ про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про розгляд звернення гр. ___ про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про розгляд звернень громадян про надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про внесення змін до рішення VIII сесії  VIII скликання Балаклійської міської ради

№ 189 від 30.03.2021 року “Про затвердження інформаційних та технологічних карток адміністративних послуг, що надаються через відділ з надання адміністративних послуг “Центр надання адміністративних послуг”.

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про створення громадських пасовищ та сіножатей на території Борщівського старостинського округу Балаклійської територіальної громади Харківської області

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про створення громадських пасовищ та сіножатей на території Волохово-Ярського старостинського округу Балаклійської територіальної громади Харківської області

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про створення громадських пасовищ та сіножатей на території Бригадирівського старостинського округу Балаклійської територіальної громади Харківської області

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про розроблення схеми землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель Балаклійської територіальної громади Харківської області

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про розроблення детального плану території, обмеженою площею ім. В.Й. Казмірука, вулицею Жовтневою, земельними ділянками та об’єктами громадської забудови, по вулиці Жовтневій м. Балаклія Харківської області.

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

  • Про викладення в новій редакції Програми організації громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру на території Балаклійської міської ради у 2021 році

Доповідає: Яценко В.В. – в.о. начальника житлово-комунального управління

  • Про встановлення тарифів на послуг із вивезення та захоронення твердих побутових відходів, що надаються комунальним підприємством «Балаклійський  Житлокомунсервіс» Балаклійської міської ради Харківської області в м. Балаклія та затвердження норм утворення твердих та рідких побутових відходів на території Балаклійської міської ради

Доповідає: Яценко В.В. – в.о. начальника житлово-комунального управління

  • Про внесення змін до рішення ІV сесії Балаклійської міської ради VІІІ скликання «Про затвердження структури виконавчих органів Балаклійської міської ради, загальної чисельності апарату міської ради, її виконавчих органів та умови оплати праці на 2021 рік» від 28.12.2020 р. № 89 -VІІІ

Доповідає: Махонько І.В. – керуюча справами

  • Про внесення змін до рішення VІII сесії  Балаклійської міської ради VІІІ скликання  від 30 березня 2021 року № 228- VІІI «Про затвердження Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що перебувають у комунальній власності Балаклійської територіальної громади»

Доповідає: Махонько І.В. – керуюча справами

  • Про внесення змін до рішення VІІІ сесії Балаклійської міської ради VІІІ скликання від

30 березня 2021 року № 229-VІІІ «Про затвердження Положення про конкурс, призначення на посаду та звільнення з посади керівників закладів загальної середньої

освіти, що перебувають у комунальній власності  Балаклійської  територіальної громади Харківської області»

Доповідає: Махонько І.В. – керуюча справами

  • Про внесення змін до рішення VІII сесії Балаклійської міської ради VІІІ скликання від 30 березня 2021 року № 230- VІІI «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на посади керівників закладів охорони здоров’я, що перебувають у комунальній власності Балаклійської територіальної громади»

Доповідає: Махонько І.В. – керуюча справами

  • Про внесення змін до рішення VІII сесії Балаклійської міської ради VІІІ скликання  від 30 березня 2021 року № 247-VІІI «Про затвердження Положення про конкурс,призначення та звільнення керівників закладів культури, що є у комунальній власності Балаклійської територіальної громади Харківської області»

Доповідає: Махонько І.В. – керуюча справами

  • Про затвердження Положення про діяльність КП “Балаклійський трудовий архів Балаклійської міської ради Харківської області” та цін на роботи (послуги), що виконуються.

Доповідає: Махонько І.В. – керуюча справами

  • Про надання згоди на прийняття із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області 3-х кисневих концентраторів  СР101

Доповідає: Відіньов О.В. – начальник відділу комунального майна

  • Про внесення змін до Статуту комунального підприємства «Добробут» Балаклійської міської ради Харківської області, затвердженого рішенням VІІ сесії Балаклійської міської ради VІІІ скликання від 19 лютого 2021 року № 148-VІІІ та затвердження його в новій редакції

Доповідає: Відіньов О.В. – начальник відділу комунального майна

  • Про передачу із комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області у комунальну власність Савинської територіальної громади Ізюмського району Харківської області бібліотек-філій Комунального закладу Публічна бібліотека Балаклійської міської ради Харківської області, що розташовані на території даної громади, та закріпленого за ними майна

Доповідає: Відіньов О.В. – начальник відділу комунального майна

  • Про надання згоди на передачу в оренду нежитлового приміщення загальною площею 11,5 кв. м, яке знаходиться за адресою: Харківська область, м. Балаклія,

вул. Жовтнева, 14, балансоутримувачем якого є Видавничий будинок «Балдрук»

Доповідає: Відіньов О.В. – начальник відділу комунального майна

  • Про надання згоди на передачу в оренду нежитлового приміщення загальною площею 34,3 кв. м, яке знаходиться за адресою: Харківська область, м. Балаклія,

вул. Жовтнева, 14, балансоутримувачем якого є Видавничий будинок «Балдрук»

Доповідає: Відіньов О.В. – начальник відділу комунального майна

  • Про затвердження Переліку підприємств, установ, закладів та нерухомого майна, що належать до комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області

Доповідає: Відіньов О.В. – начальник відділу комунального майна

  • Про внесення змін до Програми розвитку фізичноі культури і спорту Балаклійськоі міської ради Харківської області на 2021 рік,затвердженої рішенням Балаклійської міської ради від 22 грудня 2020 року №59-VIII (зі змінами)

Доповідає: Попов В.М. – начальник відділу культури, туризму та спорту.

  • Про корегування тарифів централізованого водопостачання по Лозовеньківському старостинському округу.

Доповідає: Яценко В.В. – в.о. начальника житлово-комунального управління

  • РІЗНЕ. Про депутатський запит  депутата Балаклійської міської ради VIII cкликання Ольги ГРЕЧКІНОЇ до директора ДП “Балаклійське лісове господарство”

Доповідає: Стойка І.В. – начальник земельного відділу

                                                                                                     ГОЛОСУВАЛИ :

„за”  – 29

             „проти” – немає

Міський голова: Шановні члени комісії! Нам необхідно затвердити регламент нашого засідання. Пропонується наступний регламент:

  • Для доповідей по питанням порядку денного до 10 хв.;
  • для виступів по питанням до 5 хв;
  • для виступів по інформації до 3 хв;
  • роботу комісії завершити за  1.5 години.

                                                                                                     ГОЛОСУВАЛИ :

„за”  -29

             „проти” – немає

Переходимо до розгляду питань порядку денного:

СЛУХАЛИ: Інформація начальника Балаклійського відділу поліції №1 Ізюмського районого управління поліції ГУНП в Харківській області про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території м.Балаклія.

Доповідає: Муленко М.Ю. – начальник Балаклійського відділу поліції №1

Шановні депутати!

З початку 2021 року до Відділу поліції надійшло 469 (канцелярія, дозвільна система, дільничні офіцери та кадри) звернень від мешканців Балаклійської територіальної громади (що на 97 більше у порівнянні з минулим роком –  372 звернення). Всі заяви та повідомлення розглянуто у визначений термін відповідно до закону України «Про звернення громадян», заявники повідомлені про результати перевірок, а саме 371 задоволено та 98 надано роз’яснення.

Особистий прийом громадян керівництвом відділу в умовах додержання карантинних заходів, затверджених постановою КМУ від 15.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» здійснюється в дистанційному режимі. Кожен громадянин може залишити письмове звернення у скриньці довіри, яка знаходиться на вході до підрозділу, або направити листа поштою.

За звітний період відділом поліції забезпечено реагування на 1264 заяви та повідомлення громадян (минулий рік 1076). Ріст звернень зумовлений тим, що через пандемію деякі мешканці міста та громади перейшли на дистанційну працю на дому, а також такі, що залишилися без роботи. Основна частина звернень – це скарги на поведінку осіб в стані алкогольного сп’яніння, факти антигромадської поведінки, побутові конфлікти, насильство в сім’ї, крадіжки особистого майна.

В результаті вжитих заходів загалом на території обслуговування Відділу поліції зареєстровано 254 кримінальних проваджень (включаючи Донецьку та Савинські ОТГ). Серед злочинів, скоєних на території Балаклійської ОТГ, до ЄРДР внесено 146 кримінальних правопорушень, 52 особам  повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, що складає 35 % від зареєстрованих кримінальних проваджень (2020 р. – 21%), різниця свідчить про позитивну тенденцію встановлення та притягнення осіб, що вчинили злочин, з подальшим скеруванням справи до суду.

Динаміка скоєння на території Балаклійської ОТГ тяжких та особливо тяжких злочинів у порівнянні з першим кварталом 2020 року йде на спад, а саме: 29 злочинів проти 41, що складає – -24%. Це говорить про дієву профілактичну роботу, яка направлена на попередження рецидивної злочинності з боку осіб, звільнених з місць позбавлення волі, недопущення втягування неповнолітніх у злочинну діяльність, запобігання та припинення насильства в сім’ї та профілактику інших правопорушень.

Якщо взяти за видами кримінальних правопорушень, то в 2021 році на території Балаклійської ОТГ не скоєно умисних вбивств (2020 – 1, особа встановлена).

Скоєно умисних тяжких тілесних ушкоджень – 1, особі повідомлено про підозру (в минулому році 1);

Зґвалтування – 0, у 2020 році – 1, особа встановлена;

За звітний період не скоєно жодного злочину щодо розбещення неповнолітніх;  

Позитивна динаміка просліджується щодо вчинення розбійних нападів. Так за звітний період 2021 року таких злочинів не скоєно, у порівнянні з минулим роком 2, особа встановлена по 2);

Грабежів – 1, особи встановлені (в минулому році 2,);

  Крадіжок всіх форм власності скоєно – 37, що в порівнянні з минулим роком на 15 менше (-33,3%), з 37 злочинів розкрито –28 (в минулому році особа встановлена по 29 з 52).

Кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним заволодінням транспортних засобів не скоєно, (в минулому році 3, особи, що скоїли кримінальне правопорушення встановлені).

На протязі 2021 року зареєстровано 4 злочини в бюджетній сфері (1 – 2020 р), з них 2 кримінальних правопорушення направлено до суду (1 – 2020 р.).

Службових злочинів, пов’язаних з корупційними проявами зареєстровано 2 (1 – 2020 р.), з них 2 провадження направлені до суду (1 – 2020 р.).

З початку 2021 року сума матеріальних збитків завданих злочинами становить 678 тис. гривень (минулий рік – 205 тис. грн.), з них реально відшкодовано 350 тис. гривень (70 тис. грн. у 2020 р.), з них: завдано збитків державі 613 тис. грн. (76 тис грн. у 2020 р.), відшкодовано 320 тис. грн. (3 тис грн. у 2020 р.), накладено арешт на суму 100 тис. грн. (36 тис грн. у 2020 р.).

Слідче відділення

У СВ за штатним розкладом 17 посад. Кількість фактично працюючих – 6. Навантаження на одного слідчого з урахуванням проваджень минулих років складає близько 300 кримінальних провадження на одного працівника.

В січні-березні 2021 року слідчими СВ розслідувалось 1756 кримінальних проваджень, з них розпочато проваджень у звітному періоді 268 кримінальних проваджень. Провадженням закінчено 89 справ. При цьому з обвинувальним актом направлено 34 кримінальних проваджень. Закрито по п. 1,2 ст. 284 КПК України 79 кримінальних проваджень. Загальна кількість направлених кримінальних проваджень за підслідністю – 13.

відсоток закінчених справ з обвинувальним актом склав 28,75 %.

Розшук злочинців та безвісно зниклих осіб

Ведеться робота щодо розшуку 23 осіб, які скоїли злочини на території ОТГ та переховуються від суду та слідства. За звітний період місцезнаходження 6 злочинців встановлено, 6 затримано. Встановлюється місцезнаходження ще 7 осіб, які перебувають на обліку як безвісно зниклі. За три місяці поточного року  розшукано 1 таку особу.

З метою ефективного розшуку осіб, пошукові заходи розгортаються одразу після отримання повідомлення про зникнення особи. За місцем мешкання  розшукуваної особи направляється слідчо-оперативна група, проводиться огляд місця події, вилучається слідова інформація (фотозображення, відбитки пальців рук, волосся, предмети одягу тощо). Інформація про розшук особи невідкладно поміщується до рубрики «Увага! Розшук» на Інтернет – сайті ГУНП в області та розміщується у засобах масової інформації, на інформаційних стендах відділу поліції.

Боротьба з незаконним обігом наркотиків

Першочерговим напрямком діяльності відділу поліції є протидія наркотизації населення, виявлення та знешкодження діяльності наркозбувальників, вилучення з незаконного обігу наркотичних речовин, їх аналогів та прекурсорів, попередження втягуванню у наркозлочинність молоді і підлітків. Проводяться цільові відпрацювання території обслуговування щодо недопущення потрапляння наркотичних засобів і психотропних речовин до учнівської та студентської молоді, їх розповсюдження в учбових та навчально-виховних закладах.

За звітний період виявлено та зареєстровано 9 кримінальних правопорушень (минулий рік – 7). Повідомлено про підозру 8 особам, з них за ст. 307 ( збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України – 1, вилучено з незаконного обігу близько 80  гр синтетичного наркотику PVP, вартістю на цьому незаконному ринку збуту близько 100 000 гривень, для порівняння одна так звана «доза» складає 0,2 грами для вжиття однієї людини (минулий рік вилучено – 0 граммів),  за ст. 309 (Незаконне зберігання, наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України – 6 (минулий рік – 5), ст.317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України – 1 (минулий рік – 0).

Важливе місце у протидії наркозлочинності займає повнота виявлення та постановки на профілактичні обліки наркозалежних осіб, проведення з ними профілактичної роботи. На даний час на обліку перебуває 36 осіб, які допускають немедичне вживання наркотиків (минулий рік 38). З травня поточного року розпочалась поліцейська операція під умовною назвою «Мак» в ході якої вилучено з незаконного обороту  понад 150 кущів рослин коноплі.

Вилучення з незаконного обігу зброї та вибухівки

Ефективним засобом зниження злочинності є вилучення з незаконного обігу зброї та вибухових речовин. З метою припинення вільного обігу зброї, попередження вчинення кримінальних правопорушень з її використанням,  систематично проводяться оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Зброя-вибухівка». Щоденно здійснюється комплекс заходів щодо перевірки законності придбання, зберігання та використання зброї з метою попередження протиправного використання зазначених засобів.

З початку року зареєстровано 5 повідомлень, пов’язаних з незаконним поводженням зі зброєю (минулий рік 3). Притягнуто до кримінальної відповідальності 2 осіб, до адміністративної відповідальності притягнуто 18 власників зброї, у яких вилучено 7 одиниць зброї, 12 одиниць зброї добровільно здано.

В цей же час криміногенна ситуація в ОТГ вимагає постійного аналізу і системної профілактичної роботи з боку правоохоронців, органів виконавчої влади і місцевого самоврядування. Перш за все в рішенні соціально-економічних проблем, що формують рівень злочинності: 

безробіття, низький рівень доходів, алкоголізм, наркоманія.  

За даними статистики 85% осіб, які скоїли кримінальні правопорушення  – безробітні та лише 8%, які працюють.

7% – що навчаються.

Дві третини всіх кримінальних правопорушень скоює найбільш  працездатна частина населення – молоді люди віком від 18 до 39 років.

Протидія втягуванню у злочинну діяльність дітей

З метою попередження втягування у злочинну діяльність неповнолітніх проводиться індивідуально-профілактична робота.

Вживаються заходи щодо запобігання безпритульності та бездоглядності дітей, протидії поширенню у молодіжному середовищі соціально-негативних явищ, проводяться рейди з виявлення дітей, які жебракують, вчиняють правопорушення або стали жертвами злочинної діяльності дорослих.

За звітний період за участю неповнолітніх на території Балаклійської ОТГ не скоєно жодного кримінального правопорушення (минулий рік 1). Проведено 29 спільних рейдів зі службою у справах дітей, які направлені на виявлення та постановку на облік осіб, які займаються жебрацтвом, бродяжництвом, та виявлення дорослих осіб, які втягують дітей в злочинну діяльність.

Співробітником ювенальної превенції складено 27 адміністративний протоколів, з них за ст. 1732 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) – 3 протоколи, ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) – 24 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім того працівниками підрозділу регулярно проводяться рейди з профілактики та документування фактів продажу дітям алкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів. Недобросовісних продавців, які реалізовують алкогольну продукцію неповнолітнім, притягують до відповідальності, передбаченої ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На обліку в поліції перебуває 2 дитини правопорушника, що мешкають на території Балаклійської ОТГ.

Проблемою є те, що територію Балаклійської ОТГ обслуговую лише один працівник ювенальної превенції, який прикомандирований з Ізюмського рай правління поліції, внаслідок відсутності у складі відділу поліції сектору ювенальної превенції.

Безпека дорожнього руху

З початку року на території ОТГ по лінії забезпечення безпеки дорожнього руху складено 321 адміністративних протоколів, шо на 28 більше ніж в минулому році (минулий рік – 293), з них 24 за ч. 1 та ч. 2 ст. 130 КупАП (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння (минулий рік – 19).

Посадовим особам видано 2 вимоги та 1 припис щодо ліквідації недоліків у експлуатаційному стані вулично-шляхової мережі Балаклійської ОТГ.

За звітний період зменшився стан аварійності на шляхах ОТГ. В 2021 році загальна кількість  ДТП склала 29 (2020 – 34), з яких 9 з постраждалими (минулий рік – 11). Загиблих не має.

Суттєвою проблемою є рух вантажного транспорту по місту, за фактами порушень водіями вантажних автомобілів правил дорожного руху складено 8 постанов (торік-11). 

Поліцейські наразі проводять комплекс профілактичних заходів, покликаний попередити ДТП за участю водіїв мототранспорту, вберегти життя мотоциклістів та знизити рівень дорожньо-транспортного травматизму.

Довкілля

З початку 2021 року працівниками відділу поліції було зафіксовано 9 фактів незаконної порубки лісу, до суду направлено 1 провадження.

З настанням сухої, теплої погоди патрульним усе частіше доводиться стикатись із загорянням сухої трави, що може нести загрозу прилеглим до території загоряння будівлям та лісосмугам, а також наражати на небезпеку учасників дорожнього руху.

Охорона публічного порядку, профілактика правопорушень

В секторі превенції патрульної поліції відділу по штату 15 посад, фактично працюючих 6 дільничних офіцерів, всього на території обслуговування 15 поліцейських дільниць, 8 з яких безпосередньо відносяться до складу Балаклійської ОТГ, межі якої територіально та чисельно збільшилися за рахунок входження Волохів Ярського старостинського округу, внаслідок чого деякі офіцери поліції обслуговують території з крайніми точками у відстані 40 та понад кілометрів. Дякую за співпрацю голові ОТГ та депутатам, які підтримали програму «дільничний офіцер громади», запровадження якої дасть змогу більш ефективно реалізовувати правоохоронцям свої завдання та запити відповідної громади.  

На обліку у відділі поліції по місту та селах, що ввійшли до Балаклійської ОТГ перебуває 226 осіб, з них: раніше засуджених – 57, адміннаглядних – 7, осіб, відбування покарання яких не пов’язане з позбавленням волі – 60, осіб, які вчинили насильство в сім’ї – 79, осіб засуджених за тяжкі злочини, або які притягувались до кримінальної відповідальності два і більше разів – 21.

Проводились цільові заходи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки громадян на вулицях і в інших громадських місцях. Зокрема проведено відпрацювання території міста Балаклія, збільшена кількість нарядів з охорони правопорядку

На сьогоднішній день у нас є загальноміських 32 камери відео спостереження. Однак хотілося активно розвивати не лише загальноміську систему відео нагляду, а й в цілому Балаклійськогоі ОТГ. Сподіваємось у майбутньому встановлення системи розпізнавання обличчя та можливістю подальшого онлайн пошуку осіб. Такі камери дадуть змогу правоохоронним органам міста відслідковувати та розшукувати людей у режимі реального часу.

Слід відмітити, що суттєво зменшилась кількість кримінальних правопорушень, скоєних в громадських місцях, в поточному році скоєно 4 кримінальних правопорушення, в минулому – 15.

На стан злочинності в ОТГ негативно впливають проблеми алкоголізму і наркоманії.

Протягом І кварталу проведено комплекс профілактичних заходів щодо попередження пияцтва, складено 116 адміністративних протоколів за розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді (минулий рік 91).

З початку року безпосередньо групами швидкого реагування здійснено 986 виїздів за викликами громадян, встановлено 47 осіб, що скоїли кримінальні правопорушення, складено 124 протоколи за фактами порушення Правил дорожнього руху.

Стан криміногенної обстановки вимагає реалізації додаткових заходів, направлених на забезпечення правопорядку, а також усунення причин і умов, які сприяють правопорушенням:

 перш за все створення умов для забезпечення зайнятості громадян і підвищення рівня життя;

 організація координаційної ради при органах місцевого  самоврядування з питань захисту самотніх і літніх людей, які сьогодні найчастіше стають жертвами кримінальних правопорушень;

Для протидії дитячої злочинності вважалось би за доцільне:

 провести додаткові  заходи для підвищення рівня виховної роботи з підлітками в учбових закладах;

провести цільові заходи щодо припинення торгівлі тютюном і алкоголем поблизу  учбових закладів;

 у школах, ПТУ, учбових закладах проводити профілактичну роботу серед учнів;

 у учбових закладах створити Ради з профілактики у складі служби у справах дітей, представників педколективів, відділу поліції у справах дітей, батьків і учнів старших класів.

Дякую за увагу!

Прошу Вас прийняти дану інформацію до відома.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ: Прийняти отриману інформацію до відома.

1.СЛУХАЛИ: Про внесення змін та доповнень до Регламенту Балаклійської міської ради VIII скликання.

Доповідає: Бондар О.Я. – секретар міської ради

Шановні депутати!

Керуючись ст. 26, ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  щодо  проведення поіменних голосувань ,Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин №1423-IX від 28.04.2021 року  частину другу статті 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ПРОПОНУЮ :

Внести зміни до Регламенту Балаклійської міської ради VIII скликання, затвердженого рішенням Балаклійської міської  ради від 17 грудня 2020 року

 № 30- VIII «Про  затвердження Регламент Балаклійської міської ради VIII скликання»:

1.1 п.I ст.8 розділу II доповнити: ”Рішення міської ради щодо безоплатної передачі земельної ділянки комунальної власності у приватну власнісь (крім земельних ділянок,що перебувають у користуванні громадян та випадків передачі земельної ділянки власнику розташованого на ній житлового будинку,іншої будівлі,споруди) приймається не менш як двома третинами голосів депутатів від загального складу  ради.

 1.2.Інші пункти  ст.8 розділу ІІ Регламенту Балаклійської міської ради VIII скликання залишити без змін.

2.2. Доповнити статтю 6 розділу ІІ Регламенту Балаклійської міської ради пунктом 17 наступного змісту:

«17. Прогноз місцевого бюджету разом із фінансово-економічним обґрунтуванням, схвалений виконавчим комітетом Балаклійської міської ради, (далі – прогноз місцевого бюджету) подається фінансовим управлінням Балаклійської міської ради Харківської області на розгляд Балаклійської міської ради Харківської області. Попередній розгляд прогнозу місцевого бюджету здійснює постійна комісія з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та соціального захисту населення здійснює. Прогноз місцевого бюджету розглядається на пленарному засіданні Балаклійської міської ради Харківської області. Про результати його розгляду приймається рішення «взяти до відома».

3.Контроль за  виконанням  рішення покласти на постійну  комісію з гуманітарних питань, охорони здоров»я, зв»язків з громадськими організаціями, торгівлі, прав людини, депутатської діяльності, протидії  та запобігання корупції,етики та регламенту.

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                   „за” – 29

      „проти” – немає

2.СЛУХАЛИ: Про зміну засновника, назви та затвердження Статуту Бригадирівського ліцею Балаклійської районної ради Харківської області».

Доповідає: Швід С.А. – начальник відділу освіти

Шановні депутати!

У зв’язку з прийняттям у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області в особі Балаклійської міської ради  Харківської області Бригадирівського ліцею Балаклійської районної ради Харківської області (код ЄДРПОУ 25457597, юридична адреса: Харківська область, Ізюмський (колишній Балаклійський)  район, село Бригадирівка, вулиця Центральна, будинок 84), на виконання рішення V сесії Балаклійської міської ради Харківської області VІІІ скликання від 21 січня 2021 року              № 16-VІІІ  «Про прийняття у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області в особі  Балаклійської міської ради Харківської області Бригадирівського ліцею Балаклійської районної ради Харківської області»,  керуючись ст.ст. 25, 26, 59, п. 6-1, 6-2 розділу «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту» ПРОПОНУЮ:

1. Балаклійській міській раді Харківської області увійти до складу засновників Бригадирівського ліцею  Балаклійської районної ради Харківської області (код ЄДРПОУ 25457597, юридична адреса: Харківська область, Ізюмсь  кий (колишній Балаклійський)  район, село Бригадирівка, вулиця Центральна, будинок 84.

2. Змінити назву Бригадирівського ліцею Балаклійської районної ради Харківської області на Бригадирівський  ліцей Балаклійської міської ради Харківської області.

3. Внести зміни до Статуту Бригадирівського ліцею Балаклійської районної ради Харківської області, виклавши його в новій редакції (додається).

4.  Майно, що знаходиться на балансі Бригадирівського ліцею Балаклійської міської ради Харківської області, закріпити за даним закладом освіти на праві оперативного управління.

5. Уповноважити директора Бригадирівського ліцею Балаклійської міської ради Харківської області (Світлану ТЮТЮННИК) здійснити необхідні організаційні заходи щодо перейменування даного закладу освіти та реєстрацію його Статуту відповідно до чинного законодавства.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Балаклійської міської ради з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та соціального захисту населення (Віктор БАБЕНКО).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                   „за” – 29

      „проти” – немає

3.СЛУХАЛИ: Про зміну засновника, назви та затвердження Статуту Комунального закладу «Асіївська гімназія Балаклійської районної ради Харківської області».

Доповідає: Швід С.А. – начальник відділу освіти

Шановні депутати!

У зв’язку з прийняттям у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області в особі Балаклійської міської ради  Харківської області» Комунального закладу «Асіївська  гімназія Балаклійської районної ради Харківської області (код ЄДРПОУ 25457574, юридична адреса: Харківська область, Ізюмський (колишній Балаклійський)  район, село Асіївка, вулиця Центральна, будинок 1), на виконання рішення V сесії Балаклійської міської ради Харківської області VІІІ скликання від 21 січня 2021 року   № 13-VІІІ  «Про прийняття у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області в особі  Балаклійської міської ради Харківської області Комунального закладу «Асіївська гімназія Балаклійської районної ради Харківської області»,  керуючись ст.ст. 25, 26, 59, п. 6-1, 6-2 розділу «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту» ПРОПОНУЮ:

1. Балаклійській міській раді Харківської області увійти до складу засновників Комунального закладу «Асіївська гімназія Балаклійської районної ради Харківської області» (код ЄДРПОУ 25457574, юридична адреса: Харківська область, Ізюмський (колишній Балаклійський)  район, село Асіївка, вулиця Центральна, будинок 1.

2. Змінити назву Комунального закладу «Асіївська гімназія Балаклійської районної ради Харківської області» на Асіївську гімназію Балаклійської міської ради Харківської області.

3. Внести зміни до Статуту Комунального закладу «Асіївська гімназія  Балаклійської районної ради Харківської області», виклавши його в новій редакції (додається).

4.  Майно, що знаходиться на балансі Асіївської гімназії Балаклійської міської ради Харківської області, закріпити за даним закладом освіти на праві оперативного управління.

5. Уповноважити директора Асіївської гімназії Балаклійської міської ради Харківської області (Світлану КАРАЧЕНЦЕВУ) здійснити необхідні організаційні заходи щодо перейменування даного закладу освіти та реєстрацію його Статуту відповідно до чинного законодавства.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Балаклійської міської ради з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та соціального захисту населення (Віктор БАБЕНКО).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ: Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                    „за” – 29

      „проти” – немає

4.СЛУХАЛИ: Про зміну засновника, назви та затвердження Статуту Комунального закладу «Борщівська гімназія Балаклійської районної ради Харківської області».

Доповідає: Швід С.А. – начальник відділу освіти

Шановні депутати!

У зв’язку з прийняттям у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області в особі Балаклійської міської ради  Харківської області Комунального закладу «Борщівська гімназія Балаклійської районної ради Харківської області» (код ЄДРПОУ 25457580, юридична адреса: Харківська область, Ізюмський (колишній Балаклійський)  район, село Борщівка, вулиця Центральна (колишня Комсомольська), будинок 43), на виконання рішення V сесії Балаклійської міської ради Харківської області VІІІ скликання від 21 січня 2021 року   № 15-VІІІ  «Про прийняття у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області в особі  Балаклійської міської ради Харківської області Комунального закладу «Борщівська гімназія Балаклійської районної ради Харківської області»,  керуючись ст.ст. 25, 26, 59, п. 6-1, 6-2 розділу «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту» ПРОПОНУЮ:

1. Балаклійській міській раді Харківської області увійти до складу засновників Комунального закладу «Борщівська гімназія Балаклійської районної ради Харківської області» (код ЄДРПОУ 25457580, юридична адреса: Харківська область, Ізюмський (колишній Балаклійський)  район, село Борщівка, вулиця Центральна (колишня Комсомольська), будинок 43.

2. Змінити назву Комунального закладу «Борщівська гімназія Балаклійської районної ради Харківської області» на Борщівську гімназію Балаклійської міської ради Харківської області.

3. Внести зміни до Статуту Комунального закладу «Борщівська гімназія  Балаклійської районної ради Харківської області», виклавши його в новій редакції (додається).

4.  Майно, що знаходиться на балансі Борщівської  гімназії Балаклійської міської ради Харківської області, закріпити за даним закладом освіти на праві оперативного управління.

5. Уповноважити директора Борщівської гімназії Балаклійської міської ради Харківської області (Наталію ЗАСАДЧЕНКО) здійснити необхідні організаційні заходи щодо перейменування даного закладу освіти та реєстрацію його Статуту відповідно до чинного законодавства.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Балаклійської міської ради з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та соціального захисту населення (Віктор БАБЕНКО).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                   „за” – 29

      „проти” – немає

5.СЛУХАЛИ: Про зміну засновника, назви та затвердження Статуту Комунального закладу «Новогусарівська гімназія Балаклійської районної ради Харківської області».

Доповідає: Швід С.А. – начальник відділу освіти

Шановні депутати!

У зв’язку з прийняттям у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області в особі Балаклійської міської ради  Харківської області Комунального закладу «Новогусарівська  гімназія Балаклійської районної ради Харківської області» (код ЄДРПОУ 25457752, юридична адреса: Харківська область, Ізюмський (колишній Балаклійський)  район, село Нова Гусарівка (колишня Червона Гусарівка), вулиця Центральна, будинок 47), на виконання рішення V сесії Балаклійської міської ради Харківської області VІІІ скликання від 21 січня 2021 року   № 20-VІІІ  «Про прийняття у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області в особі  Балаклійської міської ради Харківської області Комунального закладу «Новогусарівська гімназія Балаклійської районної ради Харківської області»,  керуючись ст.ст. 25, 26, 59, п. 6-1, 6-2 розділу «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту» ПРОПОНУЮ:

1. Балаклійській міській раді Харківської області увійти до складу засновників Комунального закладу «Новогусарівська гімназія Балаклійської районної ради Харківської області» (код ЄДРПОУ 25457752, юридична адреса: Харківська область, Ізюмський (колишній Балаклійський)  район, село Нова Гусарівка (колишня Червона Гусарівка), вулиця Центральна, будинок 47.

2. Змінити назву Комунального закладу «Новогусарівська гімназія Балаклійської районної ради Харківської області» на Новогусарівську гімназію Балаклійської міської ради Харківської області.

3. Внести зміни до Статуту Комунального закладу «Новогусарівська гімназія  Балаклійської районної ради Харківської області», виклавши його в новій редакції (додається).

4.  Майно, що знаходиться на балансі Новогусарівської   гімназії Балаклійської міської ради Харківської області, закріпити за даним закладом освіти на праві оперативного управління.

5. Уповноважити директора Новогусарівської гімназії Балаклійської міської ради Харківської області (Людмилу САВЧЕНКО) здійснити необхідні організаційні заходи щодо перейменування даного закладу освіти та реєстрацію його Статуту відповідно до чинного законодавства.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Балаклійської міської ради з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та соціального захисту населення (Віктор БАБЕНКО).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

6.СЛУХАЛИ: Про зміну засновника, назви та затвердження Статуту Комунального закладу «Яковенківська гімназія Балаклійської районної ради Харківської області».

Доповідає: Швід С.А.-начальник відділу освіти

Шановні депутати!

У зв’язку з прийняттям у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області в особі Балаклійської міської ради  Харківської області Комунального закладу «Яковенківська гімназія Балаклійської районної ради Харківської області» (код ЄДРПОУ 25457775, юридична адреса: Харківська область, Ізюмський (колишній Балаклійський)  район, село Яковенкове, вулиця Миру, будинок 13), на виконання рішення V сесії Балаклійської міської ради Харківської області VІІІ скликання від 21 січня 2021 року   № 25-VІІІ  «Про прийняття у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області в особі  Балаклійської міської ради Харківської області Комунального закладу «Яковенківська гімназія Балаклійської районної ради Харківської області»,  керуючись ст.ст. 25, 26, 59, п. 6-1, 6-2 розділу «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту» ПРОПОНУЮ:

1. Балаклійській міській раді Харківської області увійти до складу засновників Комунального закладу «Яковенківська гімназія Балаклійської районної ради Харківської області» (код ЄДРПОУ 25457775, юридична адреса: Харківська область, Ізюмський (колишній Балаклійський)  район, село Яковенкове, вулиця Миру, будинок 13.

2. Змінити назву Комунального закладу «Яковенківська гімназія Балаклійської районної ради Харківської області» на Яковенківську гімназію Балаклійської міської ради Харківської області.

3. Внести зміни до Статуту Комунального закладу «Яковенківська гімназія  Балаклійської районної ради Харківської області», виклавши його в новій редакції (додається).

4.  Майно, що знаходиться на балансі Яковенківської  гімназії Балаклійської міської ради Харківської області, закріпити за даним закладом освіти на праві оперативного управління.

5. Уповноважити директора Яковенківської гімназії Балаклійської міської ради Харківської області (Тетяну ТОВСТОКОРУ) здійснити необхідні організаційні заходи щодо перейменування даного закладу освіти та реєстрацію його Статуту відповідно до чинного законодавства.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Балаклійської міської ради з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та соціального захисту населення (Віктор БАБЕНКО).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

7.СЛУХАЛИ: Про зміну засновника, типу, назви та затвердження Статуту Вербівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Балаклійської районної ради Харківської області».

Доповідає: Швід С.А. – начальник відділу освіти

Шановні депутати!

У зв’язку з прийняттям у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області в особі Балаклійської міської ради  Харківської області  Вербівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Балаклійської районної ради Харківської області (код ЄДРПОУ 25457628  юридична адреса: Харківська область, Ізюмський (колишній Балаклійський)  район, село Вербівка, вулиця  Центральна (колишня Жовтнева), будинок 68), на виконання рішення  V сесії Балаклійської міської ради Харківської області VІІІ скликання від 21 січня 2021 року № 17-VІІІ  «Про прийняття у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області в особі  Балаклійської міської ради Харківської області Вербівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Балаклійської районної ради Харківської області,  керуючись ст.ст. 25, 26, 59, п. 6-1, 6-2 розділу «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», ПРОПОНУЮ:

1.  Балаклійській міській раді Харківської області увійти до складу засновників Вербівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Балаклійської районної ради Харківської області (код ЄДРПОУ 25457628  юридична адреса: Харківська область, Ізюмський (колишній Балаклійський)  район, село Вербівка, вулиця  Центральна (колишня Жовтнева), будинок 68).

2. Змінити тип та назву Вербівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Балаклійської районної ради Харківської області на Вербівський ліцей Балаклійської міської ради Харківської області.

3. Внести зміни до Статуту Вербівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Балаклійської районної ради Харківської області, виклавши його в новій редакції (додається).

4.  Майно, що знаходиться на балансі Вербівського ліцею Балаклійської міської ради Харківської області, закріпити за даним закладом освіти на праві оперативного управління.

5. Уповноважити директора Вербівського ліцею Балаклійської міської ради Харківської області (Аллу НІКУЛІНУ) здійснити необхідні організаційні заходи щодо перейменування даного закладу освіти та реєстрацію його Статуту відповідно до чинного законодавства.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Балаклійської міської ради з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та соціального захисту населення (Віктор БАБЕНКО).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

8.СЛУХАЛИ: Про зміну засновника, типу, назви та затвердження Статуту Гусарівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області».

Доповідає: Швід С.А. – начальник відділу освіти

Шановні депутати!

У зв’язку з прийняттям у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області в особі Балаклійської міської ради  Харківської області  Гусарівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області (код ЄДРПОУ 25457634, юридична адреса: Харківська область, Ізюмський (колишній Балаклійський)  район, село Гусарівка, вулиця  Миру, будинок 13), на виконання рішення               V сесії Балаклійської міської ради Харківської області VІІІ скликання від 21 січня 2021 року № 18-VІІІ  «Про прийняття у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області в особі  Балаклійської міської ради Харківської області Гусарівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області»,  керуючись ст.ст. 25, 26, 59, п. 6-1, 6-2 розділу «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту» ПРОПОНУЮ:

1.Балаклійській міській раді Харківської області увійти до складу засновників Гусарівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області (код ЄДРПОУ 25457634, юридична адреса: Харківська область, Ізюмський (колишній Балаклійський)  район, село Гусарівка, вулиця  Миру, будинок 13).

2.Змінити тип та назву Гусарівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області на Гусарівський ліцей Балаклійської міської ради Харківської області.

3.Внести зміни до Статуту Гусарівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області, виклавши його в новій редакції (додається).

4.Майно, що знаходиться на балансі Гусарівського ліцею Балаклійської міської ради Харківської області, закріпити за даним закладом освіти на праві оперативного управління.

5.Уповноважити директора Гусарівського ліцею Балаклійської міської ради Харківської області (Марину ШКАРЛАТ) здійснити необхідні організаційні заходи щодо перейменування даного закладу освіти та реєстрацію його Статуту відповідно до чинного законодавства.

6.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Балаклійської міської ради з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та соціального захисту населення (Віктор БАБЕНКО).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

9.СЛУХАЛИ: Про зміну засновника, типу, назви та затвердження Статуту Протопопівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області».

Доповідає: Швід С.А. – начальник відділу освіти

Шановні депутати!

У зв’язку з прийняттям у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області в особі Балаклійської міської ради  Харківської області  Протопопівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області (код ЄДРПОУ 25457723, юридична адреса: Харківська область, Ізюмський (колишній Балаклійський)  район, село Протопопівка, вулиця  Стовбова, будинок 13), на виконання рішення  V сесії Балаклійської міської ради Харківської області VІІІ скликання від 21 січня 2021 року № 22-VІІІ  «Про прийняття у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області в особі  Балаклійської міської ради Харківської області Протопопівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області»,  керуючись ст.ст. 25, 26, 59, п. 6-1, 6-2 розділу «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту» ПРОПОНУЮ:

1.  Балаклійській міській раді Харківської області увійти до складу засновників Протопопівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області (код ЄДРПОУ 25457723, юридична адреса: Харківська область, Ізюмський (колишній Балаклійський)  район, село Протопопівка, вулиця  Стовбова, будинок 13).

2. Змінити тип та назву Протопопівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області на Протопопівську гімназію Балаклійської міської ради Харківської області.

3. Внести зміни до Статуту Протопопівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад»

Балаклійської районної ради Харківської області, виклавши його в новій редакції (додається).

4.  Майно, що знаходиться на балансі Протопопівської гімназії Балаклійської міської ради Харківської області, закріпити за даним закладом освіти на праві оперативного управління.

5. Уповноважити директора Протопопівської гімназії Балаклійської міської ради Харківської області (Людмилу ШЕВЧЕНКО) здійснити необхідні організаційні заходи щодо перейменування даного закладу освіти та реєстрацію його Статуту відповідно до чинного законодавства.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Балаклійської міської ради з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та соціального захисту населення (Віктор БАБЕНКО).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

10.СЛУХАЛИ: Про зміну засновника, типу, назви та затвердження Статуту Шевелівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області».

Доповідає: Швід С.А. – начальник відділу освіти

Шановні депутати!

У зв’язку з прийняттям у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області в особі Балаклійської міської ради  Харківської області  Шевелівського  навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області (код ЄДРПОУ 25457769, юридична адреса: Харківська область, Ізюмський (колишній Балаклійський)  район, село Шевелівка, вулиця  Молодіжна, будинок 1), на виконання рішення  V сесії Балаклійської міської ради Харківської області VІІІ скликання від 21 січня 2021 року № 24-VІІІ  «Про прийняття у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області в особі  Балаклійської міської ради Харківської області Шевелівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області»,  керуючись ст.ст. 25, 26, 59, п. 6-1, 6-2 розділу «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту» ПРОПОНУЮ:

1.  Балаклійській міській раді Харківської області увійти до складу засновників Шевелівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області (код ЄДРПОУ 25457769, юридична адреса: Харківська область, Ізюмський (колишній Балаклійський)  район, село Шевелівка, вулиця  Молодіжна, будинок 1).

2. Змінити тип та назву Шевелівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області на Шевелівський ліцей Балаклійської міської ради Харківської області.

3. Внести зміни до Статуту Шевелівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад»

 Балаклійської районної ради Харківської області, виклавши його в новій редакції (додається).

4.  Майно, що знаходиться на балансі Шевелівського ліцею Балаклійської міської ради Харківської області, закріпити за даним закладом освіти на праві оперативного управління.

5. Уповноважити директора Шевелівського ліцею Балаклійської міської ради Харківської області (Аллу ЗАХАРОВУ) здійснити необхідні організаційні заходи щодо перейменування даного закладу освіти та реєстрацію його Статуту відповідно до чинного законодавства.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Балаклійської міської ради з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та соціального захисту населення (Віктор БАБЕНКО).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

11.СЛУХАЛИ: Про зміну засновника, типу, назви та затвердження Статуту Чепільської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Балаклійської районної ради Харківської області».

Доповідає: Швід С.А .- начальник відділу освіти

Шановні депутати!

У зв’язку з прийняттям у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області в особі Балаклійської міської ради  Харківської області  Чепільської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Балаклійської районної ради Харківської області (код ЄДРПОУ 25457746  юридична адреса: Харківська область, Ізюмський (колишній Балаклійський)  район, село Чепіль, вулиця  Миру (колишня Леніна), будинок 41), на виконання рішення  V сесії Балаклійської міської ради Харківської області VІІІ скликання від 21 січня 2021 року № 23-VІІІ  «Про прийняття у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області в особі  Балаклійської міської ради Харківської області Чепільської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Балаклійської районної ради Харківської області,  керуючись ст.ст. 25, 26, 59, п. 6-1, 6-2 розділу «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», ПРОПОНУЮ:

1.  Балаклійській міській раді Харківської області увійти до складу засновників Чепільської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Балаклійської районної ради Харківської області (код ЄДРПОУ 25457746  юридична адреса: Харківська область, Ізюмський (колишній Балаклійський)  район, село Чепіль, вулиця  Миру (колишня Леніна), будинок 41).

2. Змінити тип та назву Чепільської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Балаклійської районної ради Харківської області на Чепільську гімназію Балаклійської міської ради Харківської області.

3. Внести зміни до Статуту Чепільської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Балаклійської районної ради Харківської області, виклавши його в новій редакції (додається).

4.  Майно, що знаходиться на балансі Чепільської гімназії Балаклійської міської ради Харківської області, закріпити за даним закладом освіти на праві оперативного управління.

5. Уповноважити директора Чепільської гімназії Балаклійської міської ради Харківської області (Олександра ЗУБКОВА) здійснити необхідні організаційні заходи щодо

 перейменування даного закладу освіти та реєстрацію його Статуту відповідно до чинного законодавства.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Балаклійської міської ради з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та соціального захисту населення (Віктор БАБЕНКО).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

12.СЛУХАЛИ: Про зміну засновника, типу, назви та затвердження Статуту Слобожанської гімназії Балаклійської міської ради Харківської області.

Доповідає:Швід С.А.-начальник відділу освіти

Шановні депутати!

У зв’язку з прийняттям у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області в особі Балаклійської міської ради  Харківської області Слобожанського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області (код ЄДРПОУ 25457686, юридична адреса: Харківська область, Ізюмський (колишній Балаклійський)  район, селище Слобожанське (колишнє селище Жовтневе (Асіївської с/р)), вулиця Миру, будинок 1), на виконання рішення V сесії Балаклійської міської ради Харківської області VІІІ скликання від 21 січня 2021 року   № 14-VІІІ  «Про прийняття у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області в особі  Балаклійської міської ради Харківської області Слобожанського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області»,  керуючись ст.ст. 25, 26, 59, п. 6-1, 6-2 розділу «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту» ПРОПОНУЮ:

1. Балаклійській міській раді Харківської області увійти до складу засновників Слобожанського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області (код ЄДРПОУ 25457686, юридична адреса: Харківська область, Ізюмський (колишній Балаклійський)  район, селище Слобожанське (колишнє селище Жовтневе (Асіївської с/р)), вулиця Миру, будинок 1.

2. Змінити назву Слобожанського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області на Слобожанську гімназію Балаклійської міської ради Харківської області.

3. Внести зміни до Статуту Слобожанського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області, виклавши його в новій редакції (додається).

4.  Майно, що знаходиться на балансі Слобожанської   гімназії Балаклійської міської ради Харківської області, закріпити за даним закладом освіти на праві оперативного управління.

5. Уповноважити директора Слобожанської гімназії Балаклійської міської ради Харківської області (Віру ХАНОВУ) здійснити необхідні організаційні заходи щодо перейменування даного закладу освіти та реєстрацію його Статуту відповідно до чинного законодавства.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Балаклійської міської ради з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та соціального захисту населення (Віктор БАБЕНКО).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                   „за” – 29

      „проти” – немає

13.СЛУХАЛИ: Про затвердження тексту Додаткової Угоди №13010-05/110-2 від 27 квітня 2021 року «Про внесення змін до Угоди про передачу коштів позики №13010-05/110 від 23 липня 2018 року на підставі Фінансової угоди між Україною та Європейським Інвестиційним банком у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України».

Доповідає: Швід С.А. – начальник відділу освіти

Шановні депутати!

Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України від 22 квітня 2015 року №346-VІІІ «Про ратифікацію Фінансової Угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Проєкт «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України»)», постанови Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 року №12068 «Деякі питання використання коштів для реалізації проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України» (зі змінами), з метою реалізації заходів по підтримці та відновленню інфраструктури України, у тому числі ремонту будівель закладів освіти за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку, ПРОПОНУЮ :

1. Затвердити  текст Додаткової Угоди №13010-05/110-2 від 27 квітня 2021 року «Про внесення змін до Угоди про передачу коштів позики №13010-05/110 від 23 липня 2018 року на підставі Фінансової угоди між Україною та Європейським Інвестиційним банком у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України» (додається).

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на депутатську комісію                     з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та соціального захисту населення.

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

14.СЛУХАЛИ: Про встановлення місцевих податків і зборів на території Балаклійської міської ради Харківської області.

Доповідає: Гололобова Л.Г. – начальник фінансового управління міської ради

Шановні депутати!

Відповідно до ст.10, 12, 14, 266, 267, 268, 2681, 274, 293 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VІ, з метою приведення у відповідність до чинного законодавства місцевих податків і зборів, керуючись Постановою КМУ від 24.05.2017 року № 483 «Про затвердження форм типових рішень про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки», п. 24 ч. 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ПРОПОНУЮ :

  1. Встановити на території Балаклійської міської ради Харківської області місцеві податки і збори та затвердити:
    1. Податок на майно, який складається з:
  2. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки
  3. транспортного податку
  4. плати за землю
    1. Єдиний податок.

1.3. Місцевий збір, до якого належить туристичний збір.

  • Визначити наступний порядок справляння місцевих податків і зборів:
    • Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

2.1.1.  Визначити платників податку, об’єкт оподаткування, базу оподаткування, пільги із сплати податку, звільнених від оподаткування, податковий період та інші обов’язкові елементи податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, згідно зі статтею 266 Податкового кодексу України.

2.1.2. Ставки податку для об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб у відповідності з додатком 1.

2.1.3. Пільги для фізичних та юридичних осіб, наданих відповідно до підпункту 266.4.2 пункту 266.4 статті 266 Податкового кодексу України, згідно із додатком 2.

  • Транспортний податок
    • Визначити об’єкт оподаткування, платників податку, базу оподаткування, ставки податку, податковий період та інші обов’язкові елементи транспортного податку згідно зі ст. 267 Податкового кодексу України.
    • Не встановлювати пільги зі сплати транспортного податку.
    • Плата за землю
      •  Платники податку, об’єкт і база оподаткування, порядок обчислення податку та пільги щодо сплати, строки і порядок подання звітності про обчислення, строки і порядок сплати податку визначаються статтями 269–289 Податкового кодексу України.
      • Ставки земельного податку встановити у відповідності з додатком 3.
      • Додатково до пільг, наданих згідно із статтями 281,282,284 Податкового кодексу України, встановити пільги  згідно перелік, у визначеного додатком 4 до цього рішення.
      • Ставку земельного податку встановити у розмірі 7 відсотків від їх нормативної грошової оцінки за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім державної та комунальної форми власності).
      • Ставку земельного податку встановити у розмірі 3 відсотків від їх нормативної грошової оцінки фізичним та юридичним особам за землі промисловості (землі, надані для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд промислових, гірничодобувних, транспортних та інших підприємств, їх під’їзних шляхів, інженерних мереж, адміністративно-побутових будівель, інших споруд) (код J.11) за межами населених пунктів, що перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім державної та комунальної форми власності).
      • Орендна плата за землю справляється відповідно до статті 288 Податкового кодексу України та інших нормативно-правових актів, прийнятих відповідно до чинного законодавства.
      • Розмір орендної плати за земельні ділянки встановлюється у договорах оренди у відповідності з додатком 5 залежно від категорії земель.
      • У разі розбіжностей розміру орендної плати із діючими договорами оренди землі, протягом трьох місяців з дня набрання чинності вказаного рішення, повідомити орендарів земельних ділянок про необхідність внесення змін до договорів оренди землі в частині зміни розміру орендної плати.
    • Єдиний податок.

2.4.1. Встановити фіксовані ставки єдиного податку для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють господарську діяльність, з розрахунку на календарний місяць:

–  для першої групи платників єдиного податку – 10 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) періоду;

– для другої групи платників єдиного податку – 20 відсотків розміру  мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) періоду.

2.4.2. База та об’єкт оподаткування, податковий період та інші обов’язкові елементи єдиного податку визначаються згідно із главою 1 розділу XIV Податкового кодексу України.

  • Туристичний збір

2.5.1. Визначити базу та об’єкт оподаткування, податковий період та інші обов’язкові елементи туристичного збору згідно зі ст. 268 Податкового кодексу України.

2.5.2. Ставка збору встановлюється за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі), визначених підпунктом 268.5.1 пункту 268.5 статті 268 Податкового кодексу України, у розмірі 0,5 відсотка – для внутрішнього туризму та 3 відсотки – для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

2.5.3. Справляння збору здійснюється з тимчасового розміщення у таких місцях проживання (ночівлі):

а) готелі, кемпінги, мотелі, гуртожитки для приїжджих, хостели, будинки відпочинку, туристичні бази, гірські притулки, табори для відпочинку, пансіонати та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади;

б) житловий будинок, прибудова до житлового будинку, квартира, котедж, кімната, садовий будинок, дачний будинок, будь-які інші об’єкти, що використовуються для тимчасового проживання (ночівлі).

Справляння збору здійснюється податковими агентами, визначеними підпунктом 268.5.2 пункту 268.5 статті 268 Податкового кодексу України .

2.5.4. Податкові агенти сплачують збір за своїм місцезнаходженням щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк та відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал.

2.6. Збір за місця для паркування транспортних засобів

Не встановлювати збір за місця для паркування транспортних засобів.

3.  Це рішення набирає чинності з 1 січня 2022 року.

     4. Виконавчому комітету Балаклійської міської ради оприлюднити дане рішення у засобах масової інформації та направити до ГУ ДПС у Харківській області.

     5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Балаклійської міської ради з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та соціального захисту населення.

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                   „за” – 29

      „проти” – немає

15. СЛУХАЛИ: Про затвердження Положення про Цільовий фонд Балаклійської міської ради Харківської області.

Доповідає: Гололобова Л.Г. – начальник фінансового управління міської ради

Шановні депутати!

Відповідно до статей 1, 26, 42, 50, 68 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пунктів 5,6 статті 13 Бюджетного Кодексу України, з метою вирішення питань соціально-економічного розвитку міста, соціального захисту населення, становлення і розвитку місцевого самоврядування, участі органів місцевого самоврядування у розв’язанні питань  загальнодержавного  значення,  проведення  загальноміських заходів  та впорядкування зарахування коштів до цільового фонду міської територіальної громади, ПРОПОНУЮ:

Затвердити Положення про цільовий фонд Балаклійської міської ради Харківської області (додається)

Використання коштів з фонду здійснювати згідно рішень сесій Балаклійської міської ради Харківської області.  

Це рішення набирає чинності з моменту його прийняття.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Балаклійської міської ради з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та соціального захисту населення.

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

16.СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Програми розвитку культури і туризму в Балаклійській міській раді Харківської області на 2021 рік, затвердженої рішенням міської ради від 22 грудня 2020 року № 58- VІІI (зі змінами).

Доповідає: Попов В.М. – начальник відділу культури, туризму та спорту

Шановні депутати!

Відповідно ст. 91 Бюджетного кодексу України, ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» ПРОПОНУЮ:

Внести зміни до Програми розвитку культури і туризму в Балаклійській міській раді Харківської області на 2021 рік, виклавши додатки 1 і 2 в новій редакції (дадається).

2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії: з гуманітарних питань, охорони здоров’я, зв’язків з громадськими організаціями, торгівлі, прав людини, депутатської діяльності, протидії  та запобігання корупції,етики та регламенту (Пасєка Т.В.) та з з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та соціального захисту населення (Бабенко В.Д).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                   „за” – 29

      „проти” – немає

17.СЛУХАЛИ: Про передачу майна з балансу управління житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою Балаклійської міської ради на баланс комунальному підприємству Балаклійської районної ради «Балаклійський районний дитячо-юнацький спортивно-оздоровчий комплекс «Вимпел».

Доповідає: Відіньов О.В. – начальник відділу комунального майна

Шановні депутати!

Керуючись ст. ст. 25, 26, 59, п. 6-1, 6-2 розділу «Прикінцеві та перехідні положення»  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою ефективного використання майна комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області, ПРОПОНУЮ:

1. Передати з балансу управління житлово-комунального господарства, транспорту               та благоустрою Балаклійської міської ради на баланс комунальному підприємству Балаклійської районної ради «Балаклійський районний дитячо-юнацький спортивно-оздоровчий комплекс «Вимпел» механічну бензинову щітку для штучного покриття футбольного поля Taksim spor Triangle Brush 1m, інвентарний № 101420266, первісною вартістю 38 000,00 грн., зносом 211,00 грн., залишковою вартістю 37 789,00 грн. та снігоприбиральник AL-KO SnowLine 700 E (112931), інвентарний № 101420175, первісною вартістю 39 900,00 грн., зносом 2 660,00 грн., залишковою вартістю 37 240,00 грн.

2. Майно, зазначене у пункті 1 цього рішення, закріпити за комунальним підприємством Балаклійської районної ради «Балаклійський районний дитячо-юнацький спортивно-оздоровчий комплекс «Вимпел» на праві оперативного управління.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту, зв‘язку, законності, промисловості, підприємництва, інфраструктури та сфери послуг (Чехарін В.М.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

18.СЛУХАЛИ: Про припинення комунального підприємства «Бригадирівське» Балаклійської міської ради Харківської області (код ЄДРПОУ 42826701) шляхом ліквідації.

Доповідає: Відіньов О.В. – начальник відділу комунального майна

Шановні депутати!

Керуючись Цивільним кодексом України, Господарським кодексом України, Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців                                 та громадських формувань», відповідно до статей 25, 59, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  ПРОПОНУЮ:

1. Припинити діяльність юридичної особи – комунального підприємства «Бригадирівське» Балаклійської міської ради Харківської області (код ЄДРПОУ 42826701) (далі – Підприємство), що знаходиться за адресою: 64230, Харківська область, Балаклійський район, село Бригадирівка, вулиця Центральна, будинок 86, шляхом його ліквідації.

  • Створити  ліквідаційну комісію у наступному складі:
НорВалентин Миколайовичдиректор комунального підприємства «Бригадирівське» Балаклійської міської ради Харківської області, голова ліквідаційної комісії, ідентифікаційний номер 2345200596
Члени комісії:  
БудянськийМаксим Вікторович перший заступник Балаклійського міського голови, ідентифікаційний номер 3054514417
БукійМикола Іванович староста Бригадирівського старостинського округу Балаклійської міської ради Харківської області, ідентифікаційний номер 2319801473 
ВідіньовОлександр Володимирович начальник відділу комунального майна Балаклійської міської ради Харківської області, ідентифікаційний номер 2635015551
ВолошкоЗоя Миколаївнаначальник відділу бухгалтерського обліку та фінансів, головний бухгалтер управління житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою Балаклійської міської ради Харківської області, ідентифікаційний номер 2491200384 
Тяпаєв Вадим Валентинович начальник юридичного відділу Балаклійської міської ради Харківської області, ідентифікаційний номер 2515512052 
ЯценкоВолодимир Володимирович заступник начальника управління житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою Балаклійської міської ради Харківської області, ідентифікаційний номер 2451500619

3. Місцем роботи ліквідаційної комісії визначити наступну адресу: 64207,                  Харківська обл., Балаклійський район, м. Балаклія, вул. Жовтнева, 18.

4. Установити, що відповідно до статті 105 Цивільного  кодексу України з моменту створення ліквідаційної комісії до неї переходять повноваження  щодо управління справами Підприємства.

5. Доручити ліквідаційній комісії, зазначеній у пункті 2 цього рішення, вжити організаційно-правових заходів, передбачених чинним законодавством, щодо припинення Підприємства шляхом ліквідації, у тому числі:

5.1. У три денний термін з дня прийняття даного рішення повідомити орган державної реєстрації про прийняте рішення щодо припинення  Підприємства, зазначеного у пункті 1 цього рішення, шляхом його ліквідації. 

5.2. Встановити строк для заявлення кредиторами своїх вимог 2 (два) місяці з дати оприлюднення повідомлення про припинення діяльності Підприємства шляхом  ліквідації.

5.3. Здійснити інвентаризацію майна Балаклійської територіальної громади Харківської області, що знаходиться на балансі  комунального підприємства, яке ліквідується.

5.4. Після закінчення строку для пред‘явлення вимого кредиторами скласти проміжний ліквідаційний баланс Підприємства та подати його на затвердження Балаклійській міській раді Харківської області.

5.5. Інші заходи, передбачені Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» та іншими законодавчими актами, здійснювати  у встановлені законодавством строки.

5.6. У встановленому порядку подати документи, визначені Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», до органу державної реєстрації для внесення запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про припинення Підприємства шляхом ліквідації, зазначеного у пункті 1 цього рішення, згідно                   з чинним законодавством.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту, зв‘язку, законності, промисловості, підприємництва, інфраструктури та сфери послуг  (Чехарін В.М.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

19.СЛУХАЛИ: Про припинення комунального підприємства «Яковенківський комунальник» Балаклійської міської ради Харківської області (код ЄДРПОУ 33394672) шляхом ліквідації

Доповідає: Відіньов О.В. – начальник відділу комунального майна

Шановні депутати!

Керуючись Цивільним кодексом України, Господарським кодексом України, Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», відповідно до статей 25, 59, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні ПРОПОНУЮ:

1. Припинити діяльність юридичної особи – комунального підприємства «Яковенківський комунальник» Балаклійської міської ради Харківської області (код ЄДРПОУ 33394672) (далі – Підприємство), що знаходиться за адресою: 64225, Харківська область, Балаклійський район, село Яковенкове, вулиця Кооперативна, будинок 8, шляхом його ліквідації.

  • Створити  ліквідаційну комісію у наступному складі:
СавченкоСвітлана Василівнадиректор комунального підприємства «Яковенківський комунальник» Балаклійської міської ради Харківської області, голова ліквідаційної комісії, ідентифікаційний номер 2683200687
Члени комісії:  
БудянськийМаксим Вікторович перший заступник Балаклійського міського голови, ідентифікаційний номер 3054514417
ВідіньовОлександр Володимирович начальник відділу комунального майна Балаклійської міської ради Харківської області, ідентифікаційний номер 2635015551
ВолошкоЗоя Миколаївнаначальник відділу бухгалтерського обліку та фінансів, головний бухгалтер управління житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою Балаклійської міської ради Харківської області, ідентифікаційний номер 2491200384 
КривонісІван Семенович староста Яковенківського старостинського округу Балаклійської міської ради Харківської області, ідентифікаційний номер 2427500677 
Тяпаєв Вадим Валентинович начальник юридичного відділу Балаклійської міської ради Харківської області, ідентифікаційний номер 2515512052 
ЯценкоВолодимир Володимирович заступник начальника управління житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою Балаклійської міської ради Харківської області, ідентифікаційний номер 2451500619

3. Місцем роботи ліквідаційної комісії визначити наступну адресу: 64207,                  Харківська обл., Балаклійський район, м. Балаклія, вул. Жовтнева, 18.

4. Установити, що відповідно до статті 105 Цивільного  кодексу України з моменту створення ліквідаційної комісії до неї переходять повноваження  щодо управління справами Підприємства.

5. Доручити ліквідаційній комісії, зазначеній у пункті 2 цього рішення, вжити організаційно-правових заходів, передбачених чинним законодавством, щодо припинення Підприємства шляхом ліквідації, у тому числі:

5.1. У три денний термін з дня прийняття даного рішення повідомити орган державної реєстрації про прийняте рішення щодо припинення  Підприємства, зазначеного у пункті 1 цього рішення, шляхом його ліквідації. 

5.2. Встановити строк для заявлення кредиторами своїх вимог 2 (два) місяці з дати оприлюднення повідомлення про припинення діяльності Підприємства шляхом  ліквідації.

5.3. Здійснити інвентаризацію майна Балаклійської територіальної громади Харківської області, що знаходиться на балансі  комунального підприємства, яке ліквідується.

5.4. Після закінчення строку для пред‘явлення вимого кредиторами скласти проміжний ліквідаційний баланс Підприємства та подати його на затвердження Балаклійській міській раді Харківської області.

5.5. Інші заходи, передбачені Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» та іншими законодавчими актами, здійснювати  у встановлені законодавством строки.

5.6. У встановленому порядку подати документи, визначені Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», до органу державної реєстрації для внесення запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про припинення Підприємства шляхом ліквідації, зазначеного у пункті 1 цього рішення, згідно                   з чинним законодавством.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту, зв‘язку, законності, промисловості, підприємництва, інфраструктури та сфери послуг  (Чехарін В.М.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

20.СЛУХАЛИ: Про укладення Договору суперфіцію на користування земельною ділянкою для виконання будівельних робіт по об’єкту «Реконструкція нежитлових будівель і споруд під комунальне підприємство Балаклійської районної ради «Балаклійський районний дитячо-юнацький спортивно-оздоровчий комплекс Вимпел» по вул. Центральна, 4 кв м. Балаклія Балаклійського району Харківської області. Коригування».

Доповідає: Тяпаєв В.В. – начальник юридичного відділу

Шановні депутати!

Розглянувши звернення Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації (далі – Департамент) та комунального підприємства Балаклійської районної ради «Балаклійський районний дитячо-юнацький спортивно-оздоровчий комплекс «ВИМПЕЛ» щодо укладення договору суперфіцію на користування земельною ділянкою для виконання будівельних робіт по об’єкту: «Реконструкція нежитлових будівель і споруд під комунальне підприємство Балаклійської районної ради «Балаклійський районний дитячо-юнацький спортивно-оздоровчий комплекс Вимпел» по вул. Центральна, 4 в м. Балаклія Балаклійського району Харківської області. Коригування» з Департаментом,  який рішенням ІV сесії Харківської обласної ради VІІІ скликання від 11.03.2021 № 86-VІІI визначений замовником на будівництво та розпорядником коштів по вказаному об’єкту будівництва, враховуючи те, що відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно земельна ділянка за вказаною адресою кадастровий номер 6320210100:00:016:0262, площею 1,9123 га, цільове призначення: для будівництва та обслуговування об’єктів фізичної культури і спорту,  належить на праві комунальної власності Балаклійській територіальній громаді Харківської області в особі Балаклійської міської ради Харківської області, право постійного користування земельною ділянкою належить комунальному підприємству Балаклійської районної ради «Балаклійський районний дитячо-юнацький спортивно-оздоровчий комплекс «ВИМПЕЛ», з метою отримання документів дозвільного характеру на виконання будівельних робіт,  безпосереднього  проведення вказаних робіт, керуючись ст.ст. 12, 102-1, ч. 2 ст. 134 Земельного кодексу України, ст. 37 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ПРОПОНУЮ :

1. Укласти Договір суперфіцію на строкове безоплатне користування земельною ділянкою кадастровий номер 6320210100:00:016:0262, площею 1,9123 га, для виконання будівельних робіт по об’єкту: «Реконструкція нежитлових будівель і споруд під комунальне підприємство Балаклійської районної ради «Балаклійський районний дитячо-юнацький спортивно-оздоровчий комплекс Вимпел» по вул. Центральна, 4 в м. Балаклія Балаклійського району Харківської області. Коригування» з Департаментом капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації.

2. Затвердити проєкт Договору суперфіцію на строкове безоплатне користування земельною ділянкою кадастровий номер 6320210100:00:016: 0262, площею 1,9123 га, для виконання будівельних робіт по об’єкту: «Реконструкція нежитлових будівель і споруд під комунальне підприємство Балаклійської районної ради «Балаклійський районний дитячо-юнацький спортивно-оздоровчий комплекс Вимпел» по вул. Центральна, 4 в м. Балаклія Балаклійського району Харківської області. Коригування» (Додаток 1).

3. Уповноважити міського голову або особу, яка здійснює його повноваження у передбачених чинним законодавством випадках, на укладення та підписання Договору суперфіцію, вказаного у п. 1 даного рішення.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, благоустрою та екології (голова постійної комісії Ю.Ткач).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

21.СЛУХАЛИ:Про передачу прав замовника робіт за проєктом «Реконструкція нежитлових будівель і споруд під комунальне підприємство Балаклійської районної ради «Балаклійський районний дитячо-юнацький спортивно-оздоровчий комплекс Вимпел» по вул. Центральна, 4 кв м. Балаклія Балаклійського району Харківської області. Коригування»

Доповідає: Тяпаєв В.В. – начальник юридичного відділу

Шановні депутати!

Керуючись ст. ст. 26, 59, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до ст. ст. 172, 319, 327 Цивільного кодексу України, ст. 91 Бюджетного кодексу України, у зв’язку з проведенням експертизи проектної документації на будівництво за робочим проектом: «Реконструкція нежитлових будівель і споруд під комунальне підприємство Балаклійської районної ради «Балаклійський районний дитячо-юнацький спортивно-оздоровчий комплекс Вимпел» по вул. Центральна, 4 в м. Балаклія Балаклійського району Харківської області. Коригування», з метою подальшої реалізації даного проєкту, ПРОПОНУЮ :

  1. Передати права і повноваження замовника робіт за проєктом «Реконструкція нежитлових будівель і споруд під комунальне підприємство Балаклійської районної ради «Балаклійський районний дитячо-юнацький спортивно-оздоровчий комплекс Вимпел» по вул. Центральна, 4 в м. Балаклія Балаклійського району Харківської області. Коригування» від відділу культури, молоді та спорту Балаклійської міської ради Харківської області Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації.
  2. Відділу культури, молоді та спорту Балаклійської міської ради Харківської області (Володимир ПОПОВ) передати в установленому порядку документацію за проєктом «Реконструкція нежитлових будівель і споруд під комунальне підприємство Балаклійської районної ради «Балаклійський районний дитячо-юнацький спортивно-оздоровчий комплекс Вимпел» по вул. Центральна, 4 в м. Балаклія Балаклійського району Харківської області. Коригування» Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації.
  3. Відповідальність за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови Максима БУДЯНСЬКОГО.
  4. Вважати таким, що втратило чинність рішення VIІ сесії Балаклійської міської ради VІІІ скликання від 19.02.2021 №  163  – VІІІ «Про передачу прав замовника робіт за проєктом  «Реконструкція нежитлових будівель і споруд по вул. Центральна, 4 в м. Балаклія Харківської області під комунальне підприємство Балаклійської районної ради  «Балаклійський районний дитячо – юнацький спортивно – оздоровчий комплекс  «Вимпел». Коригування».       

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та соціального захисту населення (Віктор БАБЕНКО).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

22.СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення LXIII сесії Балаклійської міської ради VІІ скликання «Про переведення дошкільних навчальних закладів Балаклійської міської ради на самостійний бухгалтерський облік» від 08.10.2019 № 147 –VII.

Доповідає: Тяпаєв В.В. – начальник юридичного відділу

Шановні депутати!

З метою державної реєстрації права оперативного управління на нерухоме майно, що обліковується на балансі дошкільних навчальних закладів Балаклійської міської ради Харківської області, відповідно до Законів України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», «Про освіту», «Про дошкільну освіту», Порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.12.2015 № 1127 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 23.08.2016 № 553, керуючись статтями 25, 26, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,ПРОПОНУЮ:

1. Внести зміни до  рішення LXIII сесії Балаклійської міської ради VІІ скликання «Про переведення дошкільних навчальних закладів Балаклійської   міської   ради   на   самостійний бухгалтерський облік» від 08.10.2019 № 147 –VII, доповнивши п. 3.1 даного рішення абзацом другим наступного змісту:

«Закріпити майно, зазначене у п. 3.1 даного рішення, на праві оперативного управління за наступними дошкільними навчальними закладами Балаклійської міської ради Харківської області:

– Балаклійський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 1 Балаклійської міської ради Харківської області;

– Балаклійський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 2 Балаклійської міської ради Харківської області;

– Балаклійський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 4 Балаклійської міської ради Харківської області;

– Балаклійський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 7 комбінованого типу Балаклійської міської ради Харківської області;

– Балаклійський дошкільний навчальний заклад (дитячий садок) №8 компенсуючого типу Балаклійської міської ради Харківської області;

– Балаклійський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 10 Балаклійської міської ради Харківської області.».

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну  комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та соціального захисту населення. 

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

23.СЛУХАЛИ: Про внесення змін та доповнень до Програми соціально – економічного розвитку Балаклійської міської ради Харківської області на 2021 рік.

Доповідає: Ситнік О.П. – начальник відділу економічного розвитку та інвестицій

Шановні депутати!

На підставі ст. ст. 25, 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,  ПРОПОНУЮ:

1. Внести зміни та доповнення до Програми соціально-економічного розвитку Балаклійської міської ради на 2021 рік (далі – Програма), затвердженої рішенням міської ради від 22 грудня 2020 року № 52-VII, а саме:

– частину II Програми “Заплановані видатки на об’єкти соціально-економічного значення Балаклійської територіальної громади у 2021 році” викласти в новій редакції (додаток 1);

– частину III Програми “Перелік об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Балаклійської територіальної громади, які заплановано до фінансування у 2021 році” викласти в новій редакції (додаток 2);

            – частину IV Програми “Фінансова підтримка комунальних підприємств Балаклійської територіальної громади” викласти в новій редакції (додаток 3);

– тимчасово делегувати повноваження зі здійснення діяльності у сфері  містобудування та архітектури в частині видачі містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки (у випадку необхідності) Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації по об’єктах, зазначених у додатках до Програми, на період відсутності фахівців на місцевому рівні.

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на депутатську комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та соціального захисту населення.

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

24.СЛУХАЛИ: Про внесення змін та доповнень до Програми проведення ремонту та утримання об’єктів благоустрою на території Балаклійської міської ради Харківської області на 2021 рік.

Доповідає: Яценко В.В. – в.о. начальника житлово-комунального майна

Шановні депутати!

З метою забезпечення благоустрою населених пунктів Балаклійської територіальної громади, належного утримання та ремонту об’єктів благоустрою у 2021 році, враховуючи пропозиції Управління житлово-комунального господарства, будівництва та розвитку інфраструктури міста Балаклійської міської ради Харківської області, депутатських комісій  Балаклійської міської ради, керуючись Бюджетним кодексом України, ст. ст. 25, 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ПРОПОНУЮ :

1. Внести до Програми проведення ремонту та утримання об’єктів благоустрою на території Балаклійської міської ради Харківської області на 2021 рік, затвердженої рішенням III сесії міської ради від 22 грудня 2020 року  № 53-VIII, зміни, а саме:  додаток «Програми проведення ремонту та утримання об’єктів благоустрою на території Балаклійської міської ради Харківської області на 2021 рік» викласти в новій редакції (додається).

2.  Тимчасово делегувати повноваження зі здійснення діяльності у сфері містобудування та архітектури в частині видачі містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки (у випадку необхідності) Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації по об’єктах, зазначених у додатку до Програми, на період відсутності фахівців на місцевому рівні.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на депутатську комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та соціального захисту населення.

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

25. СЛУХАЛИ: «Про внесення змін до рішення № 62-VІІІ від 22.12.2020 року «Про міський бюджет на 2021 рік» (зі змінами)».

Доповідає: Гололобова Л.Г. – начальник фінансового управління міської ради

Шановні депутати!

Керуючись Бюджетним кодексом України, Законом  України «Про місцеве самоврядування в Україні», ПРОПОНУЮ:

1. Внести зміни та доповнення до рішення міської ради за № 62VІІІ від 22 грудня 2020року “Про міський бюджет на 2021 рік” внесеними рішеннями міської ради від 21 січня 2021 року         № 03-VIII, віл 02 лютого 2021 року № 77-VIII,  від 19 лютого 2021 року № 108-VIII, від 30 березня 2021 року № 188 – VIII, від 14 квітня 2021 року № 284-VIII, від 28 квітня 2021 року № 286-VIII та від 31 травня № 344- VIII , виклавши його та додатки до нього в новій редакції:

1. Визначити на 2021 рік:

доходи міського бюджету у сумі 458 898 485 гривень, у тому числі доходи загального фонду міського бюджету – 443 452 557  гривень та доходи спеціального фонду міського бюджету – 15 445 928 гривень, з них бюджету розвитку – 1 632 887 гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;

видатки міського бюджету у сумі 500 955 098 гривень, у тому числі видатки загального фонду міського бюджету – 440 685 581 гривень та видатки спеціального фонду міського бюджету – 60 269 517 гривень, з них бюджету розвитку – 46 122 750  гривень;

профіцит за загальним фондом міського бюджету у сумі 5 318 573 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

дефіцит за спеціальним фондом міського бюджету у сумі 44 823 589 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

оборотний залишок бюджетних коштів міського бюджету у розмірі 1 000 000 гривень, що становить 0,23 відсотків видатків загального фонду міського бюджету, визначених цим пунктом;

резервний фонд міського бюджету у розмірі 1 000 000 гривень, що становить 0,23 відсотків видатків загального фонду міського бюджету, визначених цим пунктом.

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів міського бюджету на 2021 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатками 3 до цього рішення.

3. Затвердити на 2021 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 4 до цього рішення.

            Надати право виконавчому комітету Балаклійської міської ради проводити розподіл та перерозподіл обсягів трансфертів з державного, обласного, районного та місцевих бюджетів у період між сесіями міської ради за погодженням постійної депутатської комісії з бюджету міської ради з наступним внесенням змін до рішення «Про міський бюджет на 2021 рік».

4. Затвердити на 2021 рік розподіл коштів бюджету розвитку на здійснення заходів на будівництво, реконструкцію і реставрацію, капітальний ремонт об’єктів виробничої, комунікаційної та соціальної інфраструктури за об’єктами згідно з додатком 5 до цього рішення.

5. Затвердити розподіл витрат міського бюджету на реалізацію місцевих/регіональних програм згідно з додатком 6 до цього рішення.

6. Затвердити перелік кредитів (позик), що залучаються міською радою до спеціального фонду міського бюджету у 2021 році від міжнародних фінансових організацій для реалізації інвестиційних проектів згідно з додатком 8 до цього рішення.

7. Установити, що у загальному фонді міського бюджету на 2021 рік:

1) до доходів загального фонду місцевих бюджетів належать доходи, визначені статтями 64 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені статтями 97,101 Бюджетного кодексу України (крім субвенцій, визначених статтею 691 та частиною першою статті 71 Бюджетного кодексу України) та рішеннями Харківської обласної ради «Про обласний бюджет на 2021 рік».

2) джерелами формування у частині фінансування є надходження, визначені пунктом 1,3,4 частини 1 статті 15 Бюджетного кодексу України.

8. Установити, що джерелами формування спеціального фонду міського бюджету на 2021 рік:

1) у частині доходів є надходження, визначені статтями ст.691,71 Бюджетного кодексу України та трансферти, визначені статтею 97,101 Бюджетного кодексу України та рішенням Харківської обласної ради «Про обласний бюджет на 2021 рік»,

2) у частині фінансування є надходження, визначені пунктом 1,3,4 частини 1 статті 15 Бюджетного кодексу України.

9. Визначити на 31 грудня 2021 року граничний обсяг міського боргу у сумі                              7 371 000 гривень та граничний обсяг гарантованого міського боргу у сумі 7 371 000 гривень.

 10. Доручити управлінню житлово-комунального господарства, будівництва та розвитку інфраструктури  міста Балаклійської  міської ради проводити процедури закупівель та укладати угоди на реалізацію інвестиційного проекту “Енергоефективність в системі вуличного освітлення в м.Балаклія. Україна”.

11. Визначити на 2021 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками міського бюджету видатки загального фонду на:

оплату праці працівників бюджетних установ;

нарахування на заробітну плату;

придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;

забезпечення продуктами харчування;

оплату комунальних послуг та енергоносіїв;

соціальне забезпечення;

поточні трансферти місцевим бюджетам.

12. Дозволити Балаклійській міській раді в особі начальника фінансового управління Балаклійської міської ради здійснювати в межах поточного бюджетного періоду на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних залишків коштів міського бюджету на рахунках в державних  банках на умовах депозитних договорів для отримання додаткових доходів з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду.

13. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право Балаклійській міській раді, в особі начальника фінансового управління Балаклійської міської ради, отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів міського бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

14. Головними розпорядниками коштів міського бюджету на виконання норм Бюджетного кодексу України:

1) Затвердити паспорти бюджетних програм протягом двох тижднів з дня набрання чинності цим рішенням;

2) здійснювати управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

3) забезпечувати доступність інформації про бюджет у спосіб та у термін, визначені бюджетним законодавством;

4) забезпечувати взяття бюджетних зобов’язань та здійснення платежів за загальним фондом бюджету тільки в межах бюджетних асигнувань, установлених кошторисами та планами використання бюджетних коштів, ураховуючи необхідність виконання бюджетних зобов’язань минулих років, узятих на облік органами Державної казначейської служби України.

Зобов’язання, взяті розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів без відповідних бюджетних асигнувань або з перевищенням повноважень, установлених цим рішенням, не вважаються бюджетними зобов’язаннями і не підлягають оплаті за рахунок бюджетних коштів. Взяття таких зобов’язань є порушенням бюджетного законодавства. Витрати бюджету на покриття таких зобов’язань не здійснюються.

За наявності простроченої кредиторської заборгованості із заробітної плати, а також за спожиті комунальні послуги та енергоносії розпорядники бюджетних коштів у межах бюджетних асигнувань за загальним фондом не беруть бюджетні зобов’язання та не здійснюють платежі за іншими заходами, пов’язаними з функціонуванням бюджетних установ (крім захищених видатків бюджету), до погашення такої заборгованості.

5) забезпечувати в першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; на проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами.

15. Затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для головних розпорядників коштів міського бюджету на 2021 рік, виходячи з обсягів відповідних бюджетних асигнувань, згідно з додатком 7 до цього рішення.

Розпорядникам коштів забезпечити у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом енергоносіїв у межах установлених відповідним головним розпорядником бюджетних коштів обґрунтованих лімітів споживання.

16. Установити, що керівники бюджетних установ утримують чисельність працівників та здійснюють фактичні видатки на заробітну плату, включаючи видатки на премії та інші види заохочень чи винагород, матеріальну допомогу, лише в межах фонду заробітної плати, затвердженого для бюджетних установ у кошторисах.

17. Керуючись статтями 89, 91 Бюджетного кодексу України здійснювати з 01 січня 2021 року з міського бюджету видатки на забезпечення діяльності бюджетних установ, закладів, визначених у додатку 3 до цього рішення, відповідно до розмежувань видатків між бюджетами, визначеного Бюджетни кодексом Украни.

18. Керуючись статтею 23 Бюджетного кодексу України, надати право Балаклійській міській раді в особі міського голови  коригувати розпис міського бюджету за напрямами видатків головного розпорядника коштів міського бюджету за кодами програмної класифікації видатків у разі внесення змін до наказів Міністерства фінансів України від 14 січня 2011 року №11 «Про бюджетну класифікацію» (зі змінами) та від 20 вересня 2017 року №793 «Про затвердження складових програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів», за умови погодження з постійною комісією міської  ради з питань бюджету, з наступним внесенням змін до рішення міської  ради про міський бюджет.

19. Надати право виконавчому комітету Балаклійської міської ради на здійснення у процесі виконання бюджету міста у виняткових випадках розподіл та перерозподіл видатків за економічною та програмною класифікацією в межах загального обсягу їх бюджетних призначень у період між сесіями міської ради за погодженням постійної депутатської комісії з питань бюджету міської ради з наступним внесенням змін до рішення «Про міський бюджет на 2021 рік».

Внесені зміни до річного та помісячного розпису асигнувань міського бюджету надавати органам державної казначейської служби.

20. Дозволити Балаклійській міській раді використовувати кошти резервного фонду міського бюджету на капітальні видатки шляхом передачі коштів із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду) на підставі розпоряджень міського голови із наступним затвердженням на сесії Балаклійської міської ради.

21. Надати право міському голові укладати від імені  територіальної  громади міста Балаклія, міської ради  та  її виконавчого  комітету  договори  відповідно до законодавства,  а з питань, віднесених до виключної компетенції  ради,  подавати їх  на затвердження Балаклійській міській раді.   

          22. Перерахувати залишки коштів міського та сільських бюджетів, які утворились станом  на 01 січня 2021р. по цільових фондах, утворених органами місцевого самоврядування спеціального фонду, що обліковуються   в УДКСУ у Харківській області до загального фонду міського бюджету за кодом доходів 24060300 «Інші надходження».  

         23. Додатки № 1-8 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

         24. Виконавчому апарату Балаклійської міської ради оприлюднити це рішення в десятиденний строк з дня його прийняття відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України.

         25.  Контроль за виконанням рішення покласти на депутатську комісію з питань бюджету міської ради.

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                   „за” – 29

      „проти” – немає

26.СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення ХХХVI сесії VI скликання Балаклійської міської ради від 10.08.2012 р № 391-VI.

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

Заслухавши інформацію начальника відділу земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради Інни СТОЙКИ, розглянувши звернення ____ з проханням внести зміни до рішення ХХХVI сесії VI скликання Балаклійської міської радивід 10.08.2012 р № 391-VI «Про надання у приватну власність земельної ділянки в м. Балаклія по пров. Гвардійський, 21-А,               гр. Кобзарю Валерію Володимировичу, Найденко Наталії Володимирівні», а саме: зазначити кадастровий номер земельної ділянки у рішенні у зв’язку з її державною реєстрацією, керуючись                 ст. ст. 12, 79-1, 81, 122  Земельного кодексу України,  ст.ст. 26, 33, 59  Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ПРОПОНУЮ:

1. Внести зміни до рішення ХХХVI сесії VI скликання Балаклійської міської ради від 10.08.2012 р № 391-VI «Про надання у приватну власність земельної ділянки в м. Балаклія по                пров. Гвардійський, 21-А,  гр. ___, ___»  виклавши п. 2 у наступній редакції:

  «2. Передати безкоштовно у приватну спільну сумісну власність гр.  ___, ___  земельну ділянку в м. Балаклія по                           пров. Гвардійський, 21-А площею 0,0581 га для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд,  кадастровий номер 6320210100:00:043:0004.»

  • П. 3 рішення ХХХVI сесії VI скликання Балаклійської міської ради від 10.08.2012 р                      № 391-VI «Про надання у приватну власність земельної ділянки в м. Балаклія по пров. Гвардійський, 21-А,  гр. ___, ___» виключити.

3. Контроль з виконання даного рішення покласти на постійно діючу депутатську комісію Балаклійської міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, благоустрою та екології (Ткач Ю.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                   „за” – 29

      „проти” – немає

27.СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення ХХ сесії VI скликання Вербівської сільської ради від 20.03.2012 р. «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), що посвідчує право власності для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд в с. Вербівка, вул. Пушкіна, 13 гр. Павлової О. Ю.».

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

Заслухавши інформацію начальника відділу земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради Інни СТОЙКИ, розглянувши звернення гр. ___ з проханням внести зміни до рішення ХХ сесії  VI скликання Вербівської сільської ради від 20.03.2012 р. «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), що посвідчує право власності для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд в с. Вербівка, вул. Пушкіна, 13 гр. Павлової О. Ю.», а саме: зазначити кадастровий номер земельної ділянки у рішенні у зв’язку з її державною реєстрацією, керуючись ст. ст. 12, 79-1, 81, 122  Земельного кодексу України,  ст.ст. 26, 33, 59  Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ПРОПОНУЮ:

1. Внести зміни до рішення ХХ сесії VI скликання Вербівської сільської ради від 20.03.2012 р. «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), що посвідчує право власності для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд в с. Вербівка, вул. Пушкіна, 13 гр. Павлової О. Ю.» виклавши п. 2 у наступній редакції:

  «2. Передати безкоштовно у приватну власність гр. ____ земельну ділянку в с. Вербівка, вул. Пушкіна, 13 площею 0,1650 га. для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд кадастровий номер 6320281601:00:004:0159.»

2. П. 3 рішення ХХ сесії  VI скликання Вербівської сільської ради від 20.03.2012 р. «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), що посвідчує право власності для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд в с. Вербівка, вул. Пушкіна, 13 гр. Павлової О. Ю.» виключити.

3. Контроль з виконання даного рішення покласти на постійно діючу депутатську комісію Балаклійської міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, благоустрою та екології (Ткач Ю.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                   „за” – 29

      „проти” – немає

28.СЛУХАЛИ: Про внесення змін до договору оренди земельної ділянки по пл. Ростовцева в. м. Балаклія.

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

Заслухавши інформацію начальника відділу земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради Інни СТОЙКИ, розглянувши звернення гр. ____ з проханням продовжити термін дії договору оренди земельної ділянки по пл. Ростовцева в м. Балаклія для встановлення біотуалету, керуючись ст. ст. 12, 79-1, 81, 122  Земельного кодексу України,  ст.ст. 26, 33, 59  Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,  ПРОПОНУЮ:

1. Укласти з громадянином ____ договір про внесення змін до договору оренди земельної ділянки від 11.07.2007 р., зареєстрованого в Балаклійському РВХРФДП «Центр ДЗК» за №040768300039 від 25.12.2007 р., номер запису про інше речове право: №24147568 від 21.12.2017 р.

2. Продовжити термін дії договору оренди на земельну ділянку кадастровий номер 6320210100:00:030:0117 по пл. Ростовцева в м. Балаклія для встановлення біотуалету, площею 0,0141 га., строком на 12 місяців з 25.06.2021 р. по 25.06.2022 р.  на тих же умовах, крім нижченаведених:

– П. 9.2 додати пункт у зобов’язаннях орендаря: «- виконувати встановлені законодавством вимоги пожежної безпеки.»

3. Доручити Балаклійському міському голові або особі що його заміщує від імені міської ради підписати договір про внесення змін до договору оренди земельної ділянки згідно цього рішення.

4. Витрати по укладанню договору про внесення змін до договору оренди покласти на гр. ____.

5. Контроль з виконання даного рішення покласти на постійно діючу депутатську комісію Балаклійської міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, благоустрою та екології (Ткач Ю.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

29.СЛУХАЛИ: Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки приватної власності зі зміною цільового призначення в м. Балаклія, вул. Балтійська, 27

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

Заслухавши інформацію начальника відділу  земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради Інни СТОЙКИ, розглянувши заяву гр. ____ щодо затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та зміни її цільового призначення , враховуючи договір купівлі-продажу земельної ділянки  серія  НМК № 910664 від 05.11.2020 року, Витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності № 231260977 від 05.11.2020 року , на підставі ст.ст.12, 20, 186 Земельного кодексу України , ст. ст. 25, 50  Закону України “Про землеустрій”,   ст. ст. 26, 33, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою раціонального та ефективного використання земельних ресурсів, ПРОПОНУЮ:

  1. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки приватної власності зі зміною її цільового призначення  для будівництва і обслуговування                    житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) за рахунок земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, розташованої в                        м. Балаклія, вул. Балтійська, 27 Балаклійського району Харківської області, розробник                                   ТОВ “Підприємство “Астра” (додається).
  2. Змінити цільове призначення земельної ділянки м. Балаклія, вул. Балтійська, 27 Балаклійського району Харківської області,  із земель сільськогосподарського призначення  (код згідно КВЦПЗ –  01.03) до земель житлової та громадської забудови   (код згідно КВЦПЗ –  02.01) площею 0,0741 га, кадастровий номер 6320210100:00:028:0040. 
  3. Контроль з виконання даного рішення покласти на постійно діючу депутатську комісію Балаклійської міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, благоустрою та екології (Ткач Ю.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                   „за” – 29

      „проти” – немає

30.СЛУХАЛИ: Про припинення права користування земельною ділянкою .

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

Заслухавши інформацію начальника відділу земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради Інни СТОЙКИ, розглянувши звернення від ____ з відмовою від земельної ділянки площею 0,10 га. для ведення особистого селянського господарства, керуючись ст. ст. 12, 122, 141  Земельного кодексу України,  ст.ст. 26, 33, 59  Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ПРОПОНУЮ:

1. Припинити право користування земельною ділянкою площею 0,10 га. для ведення особистого селянського господарства за гр. ____ на території Балаклійської міської ради Харківської області, Гусарівського старостинського округу, в межах села Гусарівка.

2. Земельну ділянку площею 0,10 га. зарахувати до земель запасу Балаклійської територіальної громади Харківської області.

3. Старості Гусарівського старостинського округу внести відповідні зміни до Погосподарської книги села Гусарівка.

4. Контроль з виконання даного рішення покласти на постійно діючу депутатську комісію Балаклійської міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, благоустрою та екології (Ткач Ю.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

31.СЛУХАЛИ: Про надання дозволів  на розроблення землевпорядної документації на земельні ділянки на території Балаклійської територіальної громади Харківської області.

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

Заслухавши інформацію начальника відділу земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради Інни СТОЙКИ, розглянувши заяви громадян з проханнями про надання дозволів на виготовлення землевпорядної документації на земельні ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, індивідуального гаражного будівництва, індивідуального садівництва, ведення особистого селянського господарства, згідно ст. ст. 12, 33, 35,  40, 79-1, 86, 89, 116, 118, 120, 121, 122 Земельний кодекс України, ст.ст. 25, 50, 55 Законум України “Про землеустрій” , п. 3 Прикінцеві та перехідні положення  Закону України «Про Державний земельний кадастр»,  ст.ст. 26, 33, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ПРОПОНУЮ:

  1.   Надати дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на території Балаклійської територіальної громади Харківської області в межах населених пунктів для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, на якій розташовано житловий будинок, право власності на який зареєстровано:

1.1.      с. Шевелівка, вул. Центральна, 112, площею 0,2500 га гр. ____,      гр. ___, гр. ___, гр. ____, гр. ____, гр. ____, гр. ____, гр. ____, гр. ____;

1.2. м. Балаклія, вул. Олега Кошового, 4, площею 0,0916 га гр. ____;

1.3. м. Балаклія, вул. Юрія Смирнова, 15-А, площею 0,0675 га гр. ____;

1.4.     с. Петрівське, вул. Бригадна, 1, площею 0,2500 га гр. ____.

2.   Надати дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  гр. ____ площею 0,3400 га зі зміною цільового призначення із земель запасу житлової та громадської забудови до земель сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства в межах населеного пункту с. Петрівське по   вул. Бригадна.

3.    Надати дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. ____ площею 0,2059 га  для ведення особистого селянського господарства (пасовища) в межах населеного пункту с. Шевелівка по   вул. Центральна.

4.   Надати дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  гр. ____ площею 0,0439 га  для ведення особистого селянського господарства (пасовища) в межах населеного пункту с. Шевелівка по  вул. Центральна.

5.   Надати дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  гр. ___ площею 0,1255 га  для   ведення особистого селянського господарства (пасовища) в межах населеного пункту с. Шевелівка по  вул. Центральна.

6.    Надати дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. ___ орієнтовною площею 1,6584 га для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель запасу сільськогосподарського призначення (пасовища) в межах населеного пункту с. Нова Серпухівка.

7.    Надати дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. ___ орієнтовною площею 1,6584 га. для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель запасу сільськогосподарського призначення (пасовища) в межах населеного пункту с. Нова Серпухівка.

8.    Надати дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  гр. ___ площею 0,0023 га  для будівництва індивідуального гаражу в м. Балаклія по вул. Котляревського, гараж 3/25.

9.    Надати дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  гр. ____ площею 0,0341 га зі зміною цільового призначення із земель запасу житлової та громадської забудови до земель сільськогосподарського призначення для   індивідуального садівництва в межах населеного пункту с. Байрак.

10. Затвердити протокол № 9 від 04.06.2021 р. обстеження межі земельної ділянки по пров. Полярний, 19, м. Балаклія , за заявою гр. ___.

Дозволити гр. ____ продовжити оформлення землевпорядної документації на земельну ділянку в м.Балаклія про пров. Полярний, 19  у відповідності до кадастрового плану на земельну ділянку, виготовленого ПП “Землевпорядник”, без підпису користувача суміжної земельної ділянки по пров.Полярний , 17, м. Балаклія.

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                   „за” – 29

      „проти” – немає

32.СЛУХАЛИ: Про надання у приватну власність земельної ділянки гр. ____ для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

Заслухавши інформацію начальника відділу  земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради Інни СТОЙКИ, розглянувши заяву гр. ___ про затвердження технічної докуметації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачі її безкоштовно у приватну власність, враховуючи наявність державної реєстрації земельної ділянки, на підставі ст.ст.12, 39, 40, 791, 118, 119, 120, 122, 186 Земельного кодексу України, ст. ст. 25, 55  Закону України “Про землеустрій”, п. 3 Прикінцеві та перехідні положення  Закону України «Про Державний земельний кадастр”, ст. 4 Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”, ст. ст. 26, 33, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою раціонального та ефективного використання земельних ресурсів, ПРОПОНУЮ:

  1. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. ____ для будівництва та обслуговування  житлового  будинку, господарських                    будівель і споруд  по вул. Я.Чернігівця, 21 в  м. Балаклія Харківської області, розроблену                 ПП “Землевпорядник” (додається).
  2. Передати із земель комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області безкоштовно  у приватну власність гр.  гр. ____ земельну ділянку в м. Балаклія, вул. Я.Чернігівця, 21, загальною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (код згідно КВЦПЗ – 02.01),  кадастровий  номер 6320210100:00:020:0175.
  3. Контроль з виконання даного рішення покласти на постійно діючу депутатську комісію Балаклійської міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, благоустрою та екології (Ткач Ю.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

33.СЛУХАЛИ: Про надання у приватну власність земельної ділянки гр. ____ для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

Заслухавши інформацію начальника відділу  земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради Інни СТОЙКИ, розглянувши заяву гр. ____ про затвердження технічної докуметації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачі її безкоштовно у приватну власність, враховуючи наявність державної реєстрації земельної ділянки, на підставі ст.ст.12, 39, 40, 791, 118, 119, 120, 122, 186 Земельного кодексу України, ст. ст. 25, 55  Закону України “Про землеустрій”, п. 3 Прикінцеві та перехідні положення  Закону України «Про Державний земельний кадастр”, ст. 4 Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”, ст. ст. 26, 33, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою раціонального та ефективного використання земельних ресурсів, ПРОПОНУЮ:

  1. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. ____ для будівництва та обслуговування  житлового  будинку, господарських                    будівель і споруд  по вул. Газовиків, 46 в  м. Балаклія Харківської області, розроблену                 ПП “Землевпорядник” (додається).
  2. Передати із земель комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області безкоштовно  у приватну власність гр. ____ земельну ділянку в м. Балаклія, вул. Газовиків, 46, загальною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (код згідно КВЦПЗ – 02.01),  кадастровий  номер 6320210100:00:020:0177.
  3. Контроль з виконання даного рішення покласти на постійно діючу депутатську комісію Балаклійської міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, благоустрою та екології (Ткач Ю.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                   „за” – 29

      „проти” – немає

34.СЛУХАЛИ: Про надання у приватну власність земельної ділянки гр. ____ для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. (ГОЛОСУВАННЯ 2/3)

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

Заслухавши інформацію начальника відділу  земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради Інни СТОЙКИ, розглянувши заяву гр. ____ щодо затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачі її безкоштовно у приватну власність, враховуючи наявність державної реєстрації земельних ділянок та позитивних висновків відповідних служб, на підставі ст.ст.12, 39, 40, 791, 118, 119, 120, 122, 186 Земельного кодексу України, ст. ст. 25, 50  Закону України “Про землеустрій”,  ст. 4 Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”, ст. ст. 26, 33, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою раціонального та ефективного використання земельних ресурсів, ПРОПОНУЮ:

  1. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки                                за рахунок земель комунальної власності житлової та громадської забудови (код згідно  з КВЦПЗ -16.00) з подальшою передачею у власність гр. ___ для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарских будівель і споруд (присадибна ділянка) с. Волохів Яр, вул. Дружби, буд. 5, Чугуївсього району Харківської області, розроблений ФО-П Жалковська О.О.(додається).
  2. Передати із земель комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області безкоштовно у приватну власність гр. ___ земельну ділянку в с.Волохів Яр, вул. Дружби, 5 площею 0,2500 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (код згідно КВЦПЗ – 02.01), кадастровий номер 6325482501:00:003:0109.

3. Контроль з виконання даного рішення покласти на постійно діючу депутатську комісію Балаклійської міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, благоустрою та екології (Ткач Ю.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

35.СЛУХАЛИ: Про надання у приватну власність земельної ділянки гр. ____ для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

Заслухавши інформацію начальника відділу  земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради Інни СТОЙКИ, розглянувши заяву гр. _____ про затвердження технічної докуметації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачі її безкоштовно у приватну власність, враховуючи наявність державної реєстрації земельної ділянки, на підставі ст.ст.12, 39, 40, 791, 118, 119, 120, 122, 186 Земельного кодексу України, ст. ст. 25, 50  Закону України “Про землеустрій”, п. 3 Прикінцеві та перехідні положення  Закону України «Про Державний земельний кадастр”, ст. 4 Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”, ст. ст. 26, 33, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою раціонального та ефективного використання земельних ресурсів, ПРОПОНУЮ:

  1. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва і обслуговування  житлового  будинку, господарських будівель і споруд  (присадибна ділянка) в м.Балаклія, вул. Набережна, 31 Балаклійського району Харківської області, розроблену                                  ТОВ “Підприємство “Астра” (додається).
  2. Передати із земель комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області безкоштовно  у  приватну власність гр. ____ земельну ділянку в м. Балаклія, вул. Набережна, 31, загальною площею 0,0627 га для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (код згідно КВЦПЗ – 02.01),  кадастровий  номер 6320210100:00:034:0304.
  3. Контроль з виконання даного рішення покласти на постійно діючу депутатську комісію Балаклійської міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, благоустрою та екології (Ткач Ю.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

36.СЛУХАЛИ: Про надання у приватну власність земельної ділянки гр. ____ для ведення особистого селянського господарства. (ГОЛОСУВАННЯ 2/3)

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

Заслухавши інформацію начальника відділу  земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради Інни СТОЙКИ, розглянувши заяву гр. ____ щодо затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачі її безкоштовно у приватну власність, враховуючи наявність державної реєстрації земельних ділянок та позитивних висновків відповідних служб, на підставі ст.ст.12, 22, 23, 33, 791, 118,  122, 186 Земельного кодексу України, ст. ст. 25, 50  Закону України “Про землеустрій”,  ст. 4 Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”, ст. ст. 26, 33, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою раціонального та ефективного використання земельних ресурсів, ПРОПОНУЮ:

  1. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки                                гр. ____ для ведення особистого селянського господарства в межах населеного пункту с. Петрівське Балаклійського району Харківської області,  розроблений ПП “Землевпорядник”(додається).
  2. Передати із земель комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області безкоштовно у приватну власність гр. _____ в с. Петрівське площею 1,8600 га для ведення особистого селянського господарства (код згідно КВЦПЗ – 01.03), кадастровий номер 6320284801:00:005:0154.

3. Контроль з виконання даного рішення покласти на постійно діючу депутатську комісію Балаклійської міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, благоустрою та екології (Ткач Ю.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                   „за” – 29

      „проти” – немає

37.СЛУХАЛИ: Про надання у приватну власність земельної ділянки гр. ____ для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

Заслухавши інформацію начальника відділу  земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради Інни СТОЙКИ, розглянувши заяву гр. _____ про затвердження технічної докуметації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачі її безкоштовно у приватну власність, враховуючи наявність державної реєстрації земельної ділянки, на підставі ст.ст.12, 39, 40, 791, 118, 119, 120, 122, 186 Земельного кодексу України, ст. ст. 25, 55  Закону України “Про землеустрій”, п. 3 Прикінцеві та перехідні положення  Закону України «Про Державний земельний кадастр”, ст. 4 Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”, ст. ст. 26, 33, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою раціонального та ефективного використання земельних ресурсів, ПРОПОНУЮ:

  1. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва та обслуговування  житлового  будинку, господарських будівель і споруд  по пров.Муканова, 4  в  м. Балаклія  Харківської області, розроблену  ПП “Землевпорядник” (додається).
  2. Передати із земель комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області безкоштовно  у приватну власність гр. ____ земельну ділянку в м. Балаклія, пров.Муканова, 4, загальною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (код згідно КВЦПЗ – 02.01),  кадастровий  номер 6320210100:00:018:0318.
  3. Контроль з виконання даного рішення покласти на постійно діючу депутатську комісію Балаклійської міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, благоустрою та екології (Ткач Ю.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

38.СЛУХАЛИ: Про надання у приватну власність земельної ділянки гр. ____, гр. ____ для будівництва і обслуговування

житлового будинку, господарських будівель і споруд

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

Заслухавши інформацію начальника відділу  земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради Інни СТОЙКИ, розглянувши заяву гр. ____, гр. ____ про затвердження технічної докуметації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачі її безкоштовно у приватну власність, враховуючи наявність державної реєстрації земельної ділянки, на підставі ст.ст.12, 39, 40, 791, 118, 119, 120, 122, 186 Земельного кодексу України, ст. ст. 25, 55  Закону України “Про землеустрій”, п. 3 Прикінцеві та перехідні положення  Закону України «Про Державний земельний кадастр”, ст. 4 Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”, ст. ст. 26, 33, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою раціонального та ефективного використання земельних ресурсів, ПРОПОНУЮ:

  1. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості)  гр. ____, гр. ____ для будівництва та обслуговування  житлового  будинку, господарських будівель і споруд  по в’їзд Алієва, 4 в м. Балаклія Харківської області, розроблену  ПП “Землевпорядник” (додається).
  2. Передати із земель комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області безкоштовно  у приватну спільну сумісну власність  гр. ____, гр. ____ земельну ділянку  в м. Балаклія, в’їзд Алієва, 4, загальною площею 0,0601га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (код згідно КВЦПЗ – 02.01),  кадастровий  номер 6320210100:00:013:0075.
  3. Контроль з виконання даного рішення покласти на постійно діючу депутатську комісію Балаклійської міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, благоустрою та екології (Ткач Ю.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

39.СЛУХАЛИ: Про надання у приватну власність земельної ділянки гр. ____.

для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

Заслухавши інформацію начальника відділу  земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради Інни СТОЙКИ, розглянувши заяву гр. ____ про затвердження технічної докуметації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачі її безкоштовно у приватну власність, враховуючи наявність державної реєстрації земельної ділянки, на підставі ст.ст.12, 39, 40, 791, 118, 119, 120, 122, 186 Земельного кодексу України, ст. ст. 25, 55  Закону України “Про землеустрій”, п. 3 Прикінцеві та перехідні положення  Закону України «Про Державний земельний кадастр”, ст. 4 Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”, ст. ст. 26, 33, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою раціонального та ефективного використання земельних ресурсів, ПРОПОНУЮ:

  1. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва і обслуговування  житлового  будинку, господарських  будівель і споруд (присадибна ділянка) гр. ____ яка знаходиться по вул. Лермонтова, б/н в с.Завгороднє Балаклійського району Харківськоїї області , розроблену ТОВ “ЗЕМЕЛЬНИЙ РАДНИК” (додається).
  2. Передати із земель комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області безкоштовно  у приватну власність гр. ____ земельну ділянку в с.Завгороднє, вул. Лермонтова, б/н, загальною площею 0,2500 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (код згідно КВЦПЗ – 02.01),  кадастровий  номер 6320284803:00:000:0200.
  3. Контроль з виконання даного рішення покласти на постійно діючу депутатську комісію Балаклійської міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, благоустрою та екології (Ткач Ю.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

40.СЛУХАЛИ: Про надання у приватну власність земельної ділянки гр. ____ для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

Заслухавши інформацію начальника відділу  земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради Інни СТОЙКИ, розглянувши заяву гр. ____ про затвердження технічної докуметації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачі її безкоштовно у приватну власність, враховуючи наявність державної реєстрації земельної ділянки, на підставі ст.ст.12, 39, 40, 791, 118, 119, 120, 122, 186 Земельного кодексу України, ст. ст. 25, 55  Закону України “Про землеустрій”, п. 3 Прикінцеві та перехідні положення  Закону України «Про Державний земельний кадастр”, ст. 4 Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”, ст. ст. 26, 33, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою раціонального та ефективного використання земельних ресурсів, ПРОПОНУЮ:

  1. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва та обслуговування  житлового  будинку, господарських будівель і споруд  по вул. Придінецька, 170 в с. Завгороднє на території Балаклійської міської територіальної громади Харківської області, розроблену  ПП “Землевпорядник” (додається).
  2. Передати із земель комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області безкоштовно  у приватну власність гр. ____ земельну ділянку в с.Завгороднє, вул. Придінецька, 170, загальною площею 0,0525га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (код згідно КВЦПЗ – 02.01),  кадастровий  номер 6320284803:00:000:1205.
  3. Контроль з виконання даного рішення покласти на постійно діючу депутатську комісію Балаклійської міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, благоустрою та екології (Ткач Ю.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

41.СЛУХАЛИ: Про надання у приватну власність земельної ділянки гр. ____ для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

Заслухавши інформацію начальника відділу  земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради Інни СТОЙКИ, розглянувши заяву гр.____ про затвердження технічної докуметації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачі її безкоштовно у приватну власність, враховуючи наявність державної реєстрації земельної ділянки, на підставі ст.ст.12, 39, 40, 791, 118, 119, 120, 122, 186 Земельного кодексу України, ст. ст. 25, 55  Закону України “Про землеустрій”, п. 3 Прикінцеві та перехідні положення  Закону України «Про Державний земельний кадастр”, ст. 4 Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”, ст. ст. 26, 33, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою раціонального та ефективного використання земельних ресурсів, ПРОПОНУЮ:

  1. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва                              та обслуговування  житлового  будинку, господарських будівель і споруд  по                               вул. Центральна, 20 в с.Асіївка на території Балаклійської міської територіальної громади Харківської області, розроблену  ПП “Землевпорядник” (додається).
  2. Передати із земель комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області безкоштовно  у приватну власність гр. ____ земельну ділянку в с.Асіївка, вул. Центральна, 20, загальною площею 0,2500га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (код згідно КВЦПЗ – 02.01),  кадастровий  номер 6320280401:00:002:0114.
  3. Контроль з виконання даного рішення покласти на постійно діючу депутатську комісію Балаклійської міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, благоустрою та екології (Ткач Ю.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

42.СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення гр.  ____ про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

Заслухавши інформацію начальника відділу  земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради Інни СТОЙКИ, розглянувши заяву гр. ____  з проханнями про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для  будівництва  і бслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд,  враховуючи наданий плановий матеріал  керуючись ст. ст. 12, 22, 122, Земельного кодексу України, ст. 24 “ Про регулювання містобудівної діяльності”, ст. ст. 26,  33, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ПРОПОНУЮ:

  1. Відмовити гр. _____  у наданні дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,15 га для  будівництва  і бслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. Бажана до відведення земельна ділянка згідно Генерального плану 1970 року, актуалізованого рішенням Петрівської сільської ради Балаклійського району Харківської області № 397 від 19.03.2013 року, землі громадської забудови (ринок). Передача (надання) земельних ділянок із земель  комунальної власності не допускається, якщо земельна ділянка розташована в межах зелених зон населених пунктів, внутрішньоквартальних територій (територій міжрайонного озеленення, елементів благоустрою, спортивних майданчиків, майданчиків відпочинку та соціального обслуговування населення).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                   „за” – 29

      „проти” – немає

43.СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення гр. ____ про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

Заслухавши інформацію начальника відділу  земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради Інни СТОЙКИ, розглянувши заяву гр. ____  з проханнями про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок за рахунок земель сільськогосподарського призначення на території Балаклійської територіальної громади Харківської області, враховуючи наданий плановий матеріал  керуючись ст. ст. 12, 22, 122, Земельного кодексу України,  ст. ст. 26,  33, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ПРОПОНУЮ:

  1. Відмовити гр. ____ у наданні дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 40,0000 га для ведення сільськогосподарського виробництва. Бажана до відведення земельна ділянка є частиною земельної ділянки площею 46,3921 га сільськогосподарського призначення державної власності, яка перебуває в постійному користувані Балаклійська районна лікарня державної ветеринарної медицини, згідно державного акту на право постійного користування землею  ХР № 003188 від 12.09.2002 року.

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ: Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

44.СЛУХАЛИ: Про розгляд звернень громадян про надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

Заслухавши інформацію начальника відділу  земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради Інни СТОЙКИ, розглянувши заяви громадян з проханнями про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок за рахунок земель сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства в межах с. Вербівка Балаклійської міської ради Харківської області, враховуючи рішення ХІ сесії VIII скликання  Балаклійської міської ради № 338-VІІІ від 31.05.2021 року “Про створення громадських пасовищ та сіножатей на території Вербівського старостинського округу Балаклійської територіальної громади Харківської області”,  керуючись ст. ст. 12, 34, 118, 122, Земельного кодексу України,  ст. ст. 26,  33, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ПРОПОНУЮ:

  1. Відмовити гр. ____ у наданні дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 2,0000 га для ведення особистого селянського господарства. Бажана до відведення земельна ділянка є частиною земельної ділянки на якій рішенням ХІ сесії VIII скликання Балаклійської міської ради № 338-VІІІ від 31.05.2021 року створено громадське пасовище.
  2. Відмовити гр. _____  у наданні дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 2,0000 га для ведення особистого селянського господарства. Бажана до відведення земельна ділянка є частиною земельної ділянки на якій рішенням ХІ сесії VIII скликання Балаклійської міської ради № 338-VІІІ від 31.05.2021 року створено громадське пасовище.
  3. Відмовити гр. _____  у наданні дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 2,0000 га для ведення особистого селянського господарства. Бажана до відведення земельна ділянка є частиною земельної ділянки на якій рішенням ХІ сесії VIII скликання Балаклійської міської ради № 338-VІІІ від 31.05.2021 року створено громадське пасовище.
  4. Відмовити гр. ___  у наданні дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 2,0000 га для ведення особистого селянського господарства. Бажана до відведення земельна ділянка є частиною земельної ділянки на якій рішенням ХІ сесії VIII скликання Балаклійської міської ради № 338-VІІІ від 31.05.2021 року створено громадське пасовище.
  5. Відмовити  гр. ____  у наданні дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 2,0000 га для ведення особистого селянського господарства. Бажана до відведення земельна ділянка є частиною земельної ділянки на якій рішенням ХІ сесії VIII скликання Балаклійської міської ради № 338-VІІІ від 31.05.2021 року створено громадське пасовище.
  6. Відмовити гр. ____  у наданні дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 2,0000 га для ведення особистого селянського господарства. Бажана до відведення земельна ділянка є частиною земельної ділянки на якій рішенням ХІ сесії VIII скликання Балаклійської міської ради № 338-VІІІ від 31.05.2021 року створено громадське пасовище.
  7. Відмовити гр. ____  у наданні дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 2,0000 га для ведення особистого селянського господарства. Бажана до відведення земельна ділянка є частиною земельної ділянки на якій рішенням ХІ сесії VIII скликання Балаклійської міської ради № 338-VІІІ від 31.05.2021 року створено громадське пасовище.
  8. Відмовити гр. ____  у наданні дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 2,0000 га для ведення особистого селянського господарства. Бажана до відведення земельна ділянка є частиною земельної ділянки на якій рішенням ХІ сесії VIII скликання Балаклійської міської ради № 338-VІІІ від 31.05.2021 року створено громадське пасовище.

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

45.СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення VIII сесії  VIII скликання Балаклійської міської ради № 189 від 30.03.2021 року “Про затвердження інформаційних та технологічних карток адміністративних послуг, що надаються через відділ з надання адміністративних послуг “Центр надання адміністративних послуг”.

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

   З метою якісного та своєчасного надання адміністративних послуг через Центр надання адміністративних послуг Балаклійської міської ради Харківської області, заслухавши інформацію начальника відділу земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради Стойка І.В., керуючись ст.ст.8, 9, 19 Закону України “Про адміністративні послуги”, ст.ст. 25, 55 Закону України “Про землеустрій”, ст.ст. 26, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,  ПРОПОНУЮ:

  1. Внести зміни до  до рішення VIII сесії  VIII скликання Балаклійської міської ради № 189 від 30.03.2021 року “Про затвердження інформаційних та технологічних карток адміністративних послуг, що надаються через відділ з надання адміністративних послуг “Центр надання адміністративних послуг”,  виклавши Інформаційну картку “Прийняття рішення про надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки” та Технологічну картку “Прийняття рішення про надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки” в новій редакції додається.

2.Начальнику відділу з надання адміністративних послуг “Центр надання адміністративних послуг” апарату виконавчого комітету Балаклійської міської ради  Саніній І.М. забезпечити оприлюднення інформаційної та технолочічної карток на офіційному веб-сайті Центру надання адміністративних послуг Балаклійської міської ради Харківської області.

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

46.СЛУХАЛИ: Про створення громадських пасовищ та сіножатей на території Борщівського старостинського округу Балаклійської територіальної громади Харківської області

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

Заслухавши інформацію начальника відділу земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради Інни СТОЙКИ щодо створення громадських сіножатей та пасовищ на території Балаклійської територіальної громади Харківської області, розглянувши звернення від старости Борщівського старостинського округу, на підставі листа Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації, керуючись ст. ст. 12, 34, 81 Земельного кодексу України,  ст.ст. 26, 33, 59  Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ПРОПОНУЮ:

  1. Створити громадські пасовища на території Борщівського старостинського округу Балаклійської територіальної громади Харківської області в межах с. Борщівка орієнтовною площею 184,1 га за рахунок земель комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області відповідно до доданих графічних матеріалів (додаток №1)

2.   Зарезервувати під створення громадських пасовищ та сіножатей на території Борщівського старостинського округу Балаклійської територіальної громади Харківської області за межами с. Борщівка загальною площею 37.4604 га земель державної власності кадастровий номер 63320280800:01:000:0458.

3. Виконавчому комітету Балаклійської міської ради провести необхідну роботу щодо оформлення землевпорядної документації на вищевказані ділянки, в зв’язку з чим доручити Балаклійському міському голові, або особі що його заміщує, укладати необхідні угоди та договори щодо процедури оформлення земельних ділянок у встановленому законодавством порядку.

4. З метою збереження цілісності громадських пасовищ та громадських сіножатей не приймати будь – яких розпорядчих рішень щодо земельних ділянок, зазначених у додатках до цього рішення до 01.01.2023 р.

5. Контроль з виконання даного рішення покласти на постійно діючу депутатську комісію Балаклійської міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, благоустрою та екології (Ткач Ю.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                   „за” – 29

      „проти” – немає

47.СЛУХАЛИ: Про створення громадських пасовищ та сіножатей на території Волохово-Ярського старостинського округу Балаклійської територіальної громади Харківської області

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

Заслухавши інформацію начальника відділу земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради Інни СТОЙКИ щодо створення громадських сіножатей та пасовищ на території Балаклійської територіальної громади Харківської області, розглянувши звернення від старости Волохово-Ярського старостинського округу, на підставі листа Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації, керуючись ст. ст. 12, 34, 81 Земельного кодексу України,  ст.ст. 26, 33, 59  Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ПРОПОНУЮ:

  • Створити громадські пасовища на території Волохово-Ярського старостинського округу Балаклійської територіальної громади Харківської області в межах с. Волохів Яр орієнтовною площею 137, 2 га за рахунок земель комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області відповідно до доданих графічних матеріалів (додаток №1)

2. Виконавчому комітету Балаклійської міської ради провести необхідну роботу щодо оформлення землевпорядної документації на вищевказані ділянки, в зв’язку з чим доручити Балаклійському міському голові, або особі що його заміщує, укладати необхідні угоди та договори щодо процедури оформлення земельних ділянок у встановленому законодавством порядку.

3. З метою збереження цілісності громадських пасовищ та громадських сіножатей не приймати будь – яких розпорядчих рішень щодо земельних ділянок, зазначених у додатках до цього рішення до 01.01.2023 р.

4. Контроль з виконання даного рішення покласти на постійно діючу депутатську комісію Балаклійської міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, благоустрою та екології (Ткач Ю.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

48.СЛУХАЛИ: Про створення громадських пасовищ та сіножатей на території Бригадирівського старостинського округу Балаклійської територіальної громади Харківської області

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

Заслухавши інформацію начальника відділу земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради Інни СТОЙКИ щодо створення громадських сіножатей та пасовищ на території Балаклійської територіальної громади Харківської області, розглянувши звернення від старости Бригадирівського старостинського округу, на підставі листа Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації, керуючись ст. ст. 12, 34, 81 Земельного кодексу України,  ст.ст. 26, 33, 59  Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ПРОПОНУЮ:

  1.   Зарезервувати під створення громадських пасовищ та сіножатей на території Бригадирівського старостинського округу Балаклійської територіальної громади Харківської області за межами с. Бригадирівка земельні ділянки земель державної власності кадастровий номер   63320281200:01:000:1482 площею 26.1046 га, 63320281200:01:000:1483 площею 26.4490 га, 63320281200:02:000:0887 площею 12.5875 га

2. Виконавчому комітету Балаклійської міської ради провести необхідну роботу щодо оформлення землевпорядної документації на вищевказані ділянки, в зв’язку з чим доручити Балаклійському міському голові, або особі що його заміщує, укладати необхідні угоди та договори щодо процедури оформлення земельних ділянок у встановленому законодавством порядку.

3. З метою збереження цілісності громадських пасовищ та громадських сіножатей не приймати будь – яких розпорядчих рішень щодо земельних ділянок, зазначених у додатках до цього рішення до 01.01.2023 р.

4. Контроль з виконання даного рішення покласти на постійно діючу депутатську комісію Балаклійської міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, благоустрою та екології (Ткач Ю.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

49.СЛУХАЛИ: Про розроблення схеми землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель Балаклійської територіальної громади Харківської області

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

Заслухавши інформацію начальника відділу земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради Інни СТОЙКИ  з метою  визначення перспективи щодо використання та охорони земель, для підготовки обґрунтованих пропозицій у галузі земельних відносин, організації раціонального використання та охорони земель, перерозподілу земель з урахуванням потреби сільського, лісового та водного господарств, розвитку громади, територій оздоровчого, рекреаційного, історико-культурного призначення, природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення, для удосконалення розподілу земель між категоріями відповідно до перспектив розвитку, виявлення резерву земель, придатних до використання в сільському господарстві і для інших цілей; визначення і обґрунтування потреби земель для несільськогосподарського призначення; складання балансу розподілу земель по категоріях на кожен розрахунковий період; розробки пропозицій по більш ефективному використанню сільськогосподарських угідь шляхом: освоєння нових земель, трансформації сільськогосподарських угідь, поліпшення меліоративного стану земель, удосконалення структури посівних площ і впровадження прогресивної системи землеробства;              удосконалення організацій територій; розробки заходів щодо охорони земель, керуючись ст.12  Земельного кодексу України, ст. ст. 2, 4, 8, 19, 20, 21, 22, 25, 26, 45 Закону України «Про землеустрій», ст.ст. 26, 33, 59  Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ПРОПОНУЮ:

  1.   Розробити схему землеустрою і техніко-економічні обґрунтування використання та охорони земель Балаклійської територіальної громади Харківської області.
  •   Схема землеустрою і техніко-економічні обґрунтування використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць підлягають стратегічній екологічній оцінці.
  •  До затвердження схеми землеустрою і техніко-економічні обґрунтування використання та охорони земель Балаклійської територіальної громади Харківської області не приймати будь – яких розпорядчих рішень щодо земельних ділянок сільськогосподарського призначення  розташованих за межами населених пунктів Балаклійської територіальної громади Харківської області, крім рішень щодо земель колективної власності колишніх колективних сількогосподарських підприємств, розташованих на території громади, та земельних ділянок державної власності, дозволи на розробку землевпорядної документації на які були надані до набрання чинності п. 24 Перехідних положень Земельного кодексу Українина, які відповідно до цього пункту переходять у комунальну власність, якщо особи, що отримали такі дозволи, а також органи, що їх надали,  повідомлять про це протягом місяця Балаклійську міську раду з дня набрання чинності пунктом 24 Перехідних положень Земельного кодексу України. 

4. Контроль з виконання даного рішення покласти на постійно діючу депутатську комісію Балаклійської міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, благоустрою та екології (Ткач Ю.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

50.СЛУХАЛИ: Про розроблення детального плану території, обмеженою площею ім. В.Й. Казмірука, вулицею Жовтневою, земельними ділянками та об’єктами громадської забудови, по вулиці Жовтневій м. Балаклія Харківської області.

Доповідає: Стойка І.В. – начальник відділу земельних ресурсів

Шановні депутати!

Розглянувши звернення громадянки ____ щодо прийняття рішення про  розроблення детального плану території, обмеженою площею ім. В.Й. Казмірука, вулицею Жовтневою, земельними ділянками та об’єктами громадської забудови, по вулиці Жовтневій м. Балаклія Харківської області, що включає земельні ділянки з кадастровими номерами 6320210100:00:030:0348 та 6320210100:00:030:0050, у зв’язку з намірами реконструкції нежитлової будівлі громадського призначення, відповідно до:

  • Договору купівлі-продажу земельної ділянки від 09.04.2021 року, кадастровий номер 6320210100:00:030:0348, загальною площею 0,0625 га, за адресою: Харківська область, місто Балаклія, площа ім. В.Й. Казмірука, б. № 2, для будівництва та обслуговування будівель торгівлі; посвідченого приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу Харківської області Назаровою О.С.  09.04.2021 року за реєстраційний № 1371;
  • Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності від 09.04.2021 року № 252066108 по об’єкту нерухомого майна: нежитлова будівля літ. А-2, загальною площею 520,9 кв.м, об’єкт житлової нерухомості:  місце розташування на земельній ділянки кадастровий номер 6320210100:00:030:0348, реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна: 2333414663202; дата державної реєстрації: 09.04.2021 року; номер запису про право власності: 41423195; власник: ____, реєстраційний номер облікової картки платника податків: 2173322961;
  • Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності від 09.04.2021 року № 252063645 по об’єкту нерухомого майна: земельна ділянка, кадастровий номер 6320210100:00:030:0348, загальною площею 0,0625 га; реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна: 2332660063202; дата державної реєстрації: 09.04.2021 року; номер запису про право власності: 41422841, власник: ____, реєстраційний номер облікової картки платника податків: 2173322961;
  • Договору купівлі-продажу земельної ділянки від 09.04.2021 року, кадастровий номер 6320210100:00:030:0050, загальною площею 0,0323 га, за адресою: : Харківська область, Балаклійський район, місто Балаклія, площа               ім. В. Й. Казмірука, 1, для будівництва та обслуговування будівель торгівлі; посвідченого приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу Харківської області Назаровою О.С.  09.04.2021 року за реєстраційний № 1370;
  • Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності від 09.04.2021 року № 252059507 по об’єкту нерухомого майна: земельна ділянка, кадастровий номер 6320210100:00:030:0050, загальною площею 0,0323 га, реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна: 2333377963202; дата державної реєстрації: 09.04.2021 року;  номер запису про право власності: 41422285, , власник: ____, реєстраційний номер облікової картки платника податків: 2173322961;

керуючись ст. ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.ст. 10, 16, 19, 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Порядком розроблення містобудівної документації, затвердженим наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 16.11.2011 № 290, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 20.12.2011 за № 1468/20206, наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 12.03.2012 № 107 «Про затвердження ДБН Б.1.1-14:2012 «Склад та зміст детального плану території», постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні» від 25.05.2011 № 555,  ПРОПОНУЮ:

1. Розробити детальний план території, обмеженої  площею ім. В.Й. Казмірука, вулицею Жовтневою, земельними ділянками та об’єктами громадської забудови, по вулиці Жовтневій м. Балаклія Харківської області.

2. Визначити замовником розроблення детального плану території, вказаного у п.1 даного рішення, Балаклійську міську раду Харківської області та виконавчий комітет Балаклійської міської ради Харківської області.

3. Фінансування  робіт з розроблення детального плану території, вказаного у п. 1 даного рішення, здійснити за рахунок залучення коштів ____, реєстраційний номер облікової картки платника податків: 2173322961, власника земельних ділянок кадастровий номер 6320210100:00:030:0348 та кадастровий номер 6320210100:00:030:0050  , за адресою: Харківська область, місто Балаклія, площа ім. В.Й. Казмірука, б. № 2; Харківська область, Балаклійський район, місто Балаклія, площа                                  ім. В. Й. Казмірука, 1.

4. Уповноважити Балаклійського міського голову або особу, яка здійснює його повноваження у передбачених чинним законодавством випадках, на укладення та підписання договору на розроблення детального плану території, вказаного у п. 1 даного рішення, від імені Балаклійської міської ради Харківської області.

5.  Відділу земельних відносин, містобудування, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Балаклійської міської ради забезпечити:

  • – оприлюднення прийнятого рішення щодо розроблення детального плану території у районній газеті «Вісті Балаклійщини» та на офіційному веб-сайті Балаклійської міської ради в мережі Інтернет;
    • – організацію розроблення детального плану території, вказаного у п. 1 даного рішення, здійснити суб’єктом господарювання, який має в своєму складі архітектора з кваліфікаційним сертифікатом на виконання робіт з розроблення містобудівної документації, відповідно до п. 4.6 «Порядку розроблення містобудівної документації», затвердженого наказом Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 16.11.2011 року  № 290, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 20.12.2011р. за  № 1468/20206;
    • – організацію оформлення вихідних даних на розроблення детального плану території та розгляд проектних матеріалів у порядку визначеному чинним законодавством;
    • – проведення процедури громадських слухань проекту детального плану території у відповідності до чинного законодавства для врахування громадських інтересів;
    • – подання  погодженого  проекту детального плану території відповідно до чинного законодавства на розгляд та затвердження Балаклійській міській раді Харківської області;
    • – оприлюднення детального плану  території  протягом 10 днів з дня його затвердження на офіційному сайті Балаклійської міської ради в мережі Інтернет.             

6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, Благоустрою та екології (Ткач Ю.В.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

51.СЛУХАЛИ: Про викладення в новій редакції Програми організації громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру на території Балаклійської міської ради у 2021 році

Доповідає: Яценко В.В. – в.о. начальника житлово-комунального управління

Шановні депутати!

З метою додаткового стимулювання мотивації до праці, запобігання зростанню безробіття, матеріальної підтримки зареєстрованих безробітних осіб та осіб, які перебувають на обліку в Балаклійській філії Харківського обласного центру зайнятості  як такі, що шукають роботу, а також з метою організації робіт для порушників, на яких судом накладені стягнення оплачуваних суспільно корисних робіт, враховуючи пропозиції виконавчого комітету Балаклійської міської ради, відповідно до ст. 91 Бюджетного кодексу України, ст. ст. 31-1, 325-1 – 325-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, Закону України «Про зайнятість населення», Закону України від «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів», Порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 р. за № 175, керуючись ст. ст. 25, 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ПРОПОНУЮ :

  1. Викласти в новій редакції Програму організації громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру на території Балаклійської міської ради у 2021 році (додається).
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Балаклійської міської ради з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту, зв’язку, законності, промисловості, підприємництва, інфраструктури та сфери послуг (Чехарін В.М.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

52.СЛУХАЛИ: Про встановлення тарифів на послуг із вивезення та захоронення твердих побутових відходів, що надаються комунальним підприємством «Балаклійський  Житлокомунсервіс» Балаклійської міської ради Харківської області в м. Балаклія та затвердження норм утворення твердих та рідких побутових відходів на території Балаклійської міської ради

Доповідає: Яценко В.В. – в.о. начальника житлово-комунального управління

Шановні депутати!

                 Розглянувши лист начальника комунального підприємства «Балаклійський Житлокомунсервіс»  Балаклійської міської ради Харківської області та повідомлення про намір здійснити зміну тарифів на послуги з вивезення та захоронення твердих побутових відходів, яке оприлюднене у № 40  газети «Вісті Балаклійщини» від 04 червня 2021 року та на інформаційних дошках міста, відповідно до рішення ІV сесії Балаклійської міської ради VІІІ скликання від 28 грудня 2020 року № 86-VІІІ «Про визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів на території м. Балаклія», керуючись ст.ст.  25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України  «Про житлово-комунальні послуги», постановою Кабінету Міністрів України від 01 червня 2011 року № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житво-комунального господарства України «Про затвердження Порядку доведення до споживачів інформації про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності» від 05 червня 2018 року №130, Правилами надання послуг з вивезення побутових відходів, затвердженими Постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2008 року № 1070, Порядком формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 26 липня 2006 року № 1010, ПРОПОНУЮ:

  1. Встановити тарифи на послуги з вивезення та захоронення твердих побутових відходів, що надаються КП БРР «Балаклійський Житлокомунсервіс» в наступному розмірі, відповідно до наданих підприємством розрахунків:

– тарифи на вивезення твердих побутових відходів:

для населення багатоквартирних житлових будинків за 1 м3 – 112,79 грн з ПДВ;

для населення ОСББ, приватного сектору, бюджетних установ усіх рівнів та інших споживачів за 1 м3 – 126,19 грн. з ПДВ;

тарифи на захоронення твердих побутових відходів:

для населення багатоквартирних житлових будинків за 1 м3 – 26,30 грн з ПДВ;

для населення ОСББ, приватного сектору, бюджетних установ усіх рівнів та інших споживачів за 1 м3 – 26,30 грн. з ПДВ;

тарифи на вивезення та захоронення твердих побутових відходів:

для населення багатоквартирних житлових будинків за 1 м3 – 139,09 грн з ПДВ;

для населення ОСББ, приватного сектору, бюджетних установ усіх рівнів та інших споживачів за 1 м3 – 152,49 грн. з ПДВ;

для населення багатоквартирних будинків за 0,114 м3 у місяць на 1 людину – 15,86 грн. з ПДВ;

для населення в гуртожитках постійного проживання за 0,114 м3 у місяць на 1 людину – 15,86  грн. з ПДВ;

для населення ОСББ за 0,114 м3 у місяць на 1 людину – 17,38 грн. з ПДВ;

для населення приватного сектору за 0,183 м3 у місяць на одну людину – 27,91 грн. з ПДВ.

        Вивезення твердих побутових відходів у населення  здійснюється згідно графіків, розроблених на підприємстві, для інших споживачів – згідно підписаного договору. Підтвердження непроживання зареєстрованих у житлових помешканнях осіб при нарахуванні плати за вивезення твердих побутових відходів здійснюється на підставі відповідного акту щодо зареєстрованих осіб та їх фактичного проживання за участі депутата Балаклійської міської ради та  власника  (балансоутримувача) житлового будинку.

         2. Затвердити норми утворення твердих та рідких побутових відходів у м. Балаклія. (Додаються).         

         3. Вважати такими, що втратило чинність, рішення LІХ сесії Балаклійської міської ради VIІ скликання від 06 червня 2019 року за № 75-VIІ.

4. Дане рішення вступає в дію з 01 липня 2021 року.

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Балаклійської міської ради з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту, зв’язку, законності, промисловості, підприємництва, інфраструктури та сфери послуг (Чехарін В.М.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                                „за” – 29

      „проти” – немає

53.СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення ІV сесії Балаклійської міської ради VІІІ скликання «Про затвердження структури виконавчих органів Балаклійської міської ради, загальної чисельності апарату міської ради, її виконавчих органів та умови оплати праці на 2021 рік» від 28.12.2020 р. № 89 -VІІІ

Доповідає: Махонько І.В. – керуюча справами

Шановні депутати!

Розглянувши пропозицію Балаклійського міського голови Столбового І.М., відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 № 268 (зі змінами), постанови Кабінету Міністрів України «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 № 1298, наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України «Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів» від 23.03.2021 № 609, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 08.04.2021 за № 474/36096,  керуючись ст. 10, 21 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», ст. ст. 10, 26, 42, 54, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ПРОПОНУЮ:

  1. Внести наступні зміни до штатного розпису апарату Балаклійської міської ради VІII скликання та її виконавчих органів, затвердженого рішенням ІV сесії Балаклійської міської ради VІІІ скликання «Про затвердження структури виконавчих органів Балаклійської міської ради, загальної чисельності апарату міської ради, її виконавчих органів та умови оплати праці на 2021 рік» від 28.12.2020 р. № 89-VІІІ, а саме:
    1. Затвердити в новій редакції додатки № 1, 2, 10, 11 станом на 17 червня 2021 року.
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Балаклійської міської ради з питань бюджету.

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

54.СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення VІII сесії  Балаклійської міської ради VІІІ скликання  від 30 березня 2021 року № 228- VІІI «Про затвердження Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що перебувають у комунальній власності Балаклійської територіальної громади»

Доповідає: Махонько І.В. – керуюча справами

Шановні депутати!

Відповідно до  Кодексу законів про працю, на виконання статтей 26, 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою впорядкування та організації робочого часу, ПРОПОНУЮ:

1.  Внести зміни до рішення VІІІ сесії Балаклійської міської ради VІІІ скликання від 30 березня 2021 року №228-VІІІ «Про затвердження Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у комунальній власності Балаклійської територіальної громади Харківської області» такі зміни:

1.1. Пункт 3.1 розділу 3 додатку 1 Типової форми контракту з керівником комунального підприємства, установи, закладу, що є у комунальній власності Балаклійської територіальної громади Харківської області  доповнити словами:    «Керівник виконує Правила внутрішнього трудового розпорядку та Колективного договору підприємства, установи, закладу, прийняті відповідно до вимог чинного законодавства України».

1.2.  Пункт 3.2 розділу 3 додатку 1 Типової форми контракту з керівником комунального підприємства, установи, закладу, що є у комунальній власності Балаклійської територіальної громади Харківської області  доповнити словами:    «Особливості режиму робочого часу Керівника та часу відпочинку встановлюються відповідно до Правил внутрішнього трудового розпорядку закладу.  Правила внутрішнього трудового розпорядку закладу  погоджуються  Балаклійською міською радою в особі міського голови».

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту, зв’язку, законності, промисловості, підприємництва, інфраструктури та сфери послуг.

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

55.СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення VІІІ сесії Балаклійської міської ради VІІІ скликання від

30 березня 2021 року № 229-VІІІ «Про затвердження Положення про конкурс, призначення на посаду та звільнення з посади керівників закладів загальної середньої

освіти, що перебувають у комунальній власності  Балаклійської  територіальної громади Харківської області»

Доповідає: Махонько І.В. – керуюча справами

Шановні депутати!

Відповідно до  Кодексу законів про працю, на виконання статтей 26, 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою впорядкування та організації робочого часу, ПРОПОНУЮ:

1.  Внести зміни до рішення VІІІ сесії Балаклійської міської ради VІІІ скликання від 30 березня 2021 року №229-VІІІ «Про затвердження Положення про конкурс, призначення на посаду та звільнення з посади керівників закладів загальної середньої освіти, що перебувають у комунальній власності Балаклійської територіальної громади Харківської області» такі зміни:

1.1. Пункт 3.1 розділу 3 Типової форми контракту з керівником закладу загальної середньої освіти, що перебуває у комунальній власності Балаклійської територіальної громади Харківської області  доповнити словами:    «Керівник виконує Правила внутрішнього трудового розпорядку та Колективного договору закладу, прийняті відповідно до вимог чинного законодавства України.

1.2.  Пункт 3.2 розділу 3 Типової форми контракту з керівниками закладу загальної середньої освіти, що перебуває у комунальній власності Балаклійської територіальної громади Харківської області  доповнити словами:    «Особливості режиму робочого часу Керівника та часу відпочинку встановлюються відповідно до Правил внутрішнього трудового розпорядку закладу.  Правила внутрішнього трудового розпорядку закладу  погоджуються  Балаклійською міською радою в особі міського голови».

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з гуманітарних питань, охорони здоров’я, зв’язків з громадськими організаціями, торгівлі, прав людини, депутатської діяльності, протидії та запобігання корупції, етики та регламенту.

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

56.СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення VІII сесії Балаклійської міської ради VІІІ скликання від 30 березня 2021 року № 230- VІІI «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на посади керівників закладів охорони здоров’я, що перебувають у комунальній власності Балаклійської територіальної громади»

Доповідає: Махонько І.В. – керуюча справами

Шановні депутати!

Відповідно до  Кодексу законів про працю, на виконання статтей 26, 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою впорядкування та організації робочого часу, ПРОПОНУЮ:

1.  Внести зміни до рішення VІІІ сесії Балаклійської міської ради VІІІ скликання від 30 березня 2021 року №230-VІІІ «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника комунального закладу охорони здоров’я,  що є у  комунальній власності Балаклійської територіальної громади Харківської області» такі зміни:

1.1. Пункт 3.1 розділу 3  Порядку укладення  контракту з керівником комунального закладу охорони здоров’я, що є у комунальній власності  Балаклійської територіальної громади Харківської області доповнити словами:    «Керівник виконує Правила внутрішнього трудового розпорядку та Колективного договору закладу, прийняті відповідно до вимог чинного законодавства України».

1.2.  Пункт 3.2 розділу 3 Порядку укладення  контракту з керівником комунального закладу охорони здоров’я, що є у комунальній власності  Балаклійської територіальної громади Харківської області доповнити словами:    «Особливості режиму робочого часу Керівника та часу відпочинку встановлюються відповідно до Правил внутрішнього трудового розпорядку закладу.  Правила внутрішнього трудового розпорядку закладу  погоджуються  Балаклійською міською радою в особі міського голови».

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з гуманітарних питань, охорони здоров’я, зв’язків з громадськими організаціями, торгівлі, прав людини, депутатської діяльності, протидії та запобігання корупції, етики та регламенту.

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

57.СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення VІII сесії Балаклійської міської ради VІІІ скликання  від 30 березня 2021 року № 247-VІІI «Про затвердження Положення про конкурс,призначення та звільнення керівників закладів культури, що є у комунальній власності Балаклійської територіальної громади Харківської області»

Доповідає: Махонько І.В. – керуюча справами

Шановні депутати!

Відповідно до  Кодексу законів про працю, на виконання статтей 26, 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою впорядкування та організації робочого часу, ПРОПОНУЮ:

1.  Внести зміни до рішення VІІІ сесії Балаклійської міської ради VІІІ скликання від 30 березня 2021 року №247-VІІІ «Про затвердження Положення про конкурс , призначення та звільнення керівників закладів культури,  що є у  комунальній власності Балаклійської територіальної громади Харківської області» такі зміни:

1.1. Пункт 3.1 розділу 3  Типової форми контракту з керівником комунального закладу, що є у комунальній власності Балаклійської територіальної громади Харківської області доповнити словами:  « Керівник виконує Правила внутрішнього трудового розпорядку та Колективного договору закладу, прийняті відповідно до вимог чинного законодавства України.

1.2.  Пункт 3.2 розділу 3 Типової форми контракту з керівником комунального закладу, що є у комунальній власності Балаклійської територіальної громади Харківської області доповнити словами:    «Особливості режиму робочого часу Керівника та часу відпочинку встановлюються відповідно до Правил внутрішнього трудового розпорядку закладу.  Правила внутрішнього трудового розпорядку закладу  погоджуються  Балаклійською міською радою в особі міського голови.

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з гуманітарних питань, охорони здоров’я, зв’язків з громадськими організаціями, торгівлі, прав людини, депутатської діяльності, протидії та запобігання корупції, етики та регламенту.

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

58.СЛУХАЛИ: Про затвердження Положення про діяльність КП “Балаклійський трудовий архів Балаклійської міської ради Харківської області” та цін на роботи (послуги), що виконуються.

Доповідає: Махонько І.В. – керуюча справами

Шановні депутати!

Відповідно до статті 29 Закону України «Про Національний архівний фонд та архівні установи», статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», листа КП “Балаклійський трудовий архів Балаклійської міської ради Харківської області” від 21.05.2021 року № 10, ПРОПОНУЮ:

  1. Затвердити Положення про діяльність та роботи (послуги), що виконуються КП «Балаклійський трудовий архів Балаклійської міської ради Харківської області» (додаток № 1).
  2. Затвердити ціни на роботи (послуги), що виконуються КП “Балаклійський трудовий архів Балаклійської міської ради Харківської області” (додаток № 2).
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Балаклійської міської ради  з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку,інвестицій, міжнародного співробітництва та соціального захисту населення.

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

59.СЛУХАЛИ: Про надання згоди на прийняття із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області 3-х кисневих концентраторів  СР101

Доповідає: Відіньов О.В. – начальник відділу комунального майна

Шановні депутати!

Враховуючи лист т.в.о. директора комунального некомерційного підприємства «Балаклійський центр первинної медико-санітарної допомоги» Балаклійської міської ради Харківської області Людмили КРАСНОКУТСЬКОЇ щодо надання згоди на прийняття із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області 3-х кисневих концентраторів                       на загальну суму 110 700,00 грн., які згідно договору № 7 від 25 травня 2021 року, укладеного між Департаментом охорони здоров‘я Харківської обласної державної адміністрації                                 та вищезазначеним комунальним некомерційним підприємством, були передані на відповідальне зберігання з правом їх використання, керуючись наказом Департаменту охорони здоров‘я Харківської обласної державної адміністрації від 21 травня 2021 року № 425-о «Про розподіл кисневих концентраторів, придбаних у 2021 році за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам», відповідно до ст. 25, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ПРОПОНУЮ:

1. Надати згоду на прийняття із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області 3-х кисневих концентраторів, ціна за одиницю становить 36 900,00 грн. без ПДВ,                       на загальну суму 110 700,00 грн. без ПДВ.

2. Дане рішення направити Департаменту охорони здоров‘я Харківської обласної державної адміністрації.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту, зв‘язку, законності, промисловості, підприємництва, інфраструктури та сфери послуг                 (Чехарін В.М.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

60.СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Статуту комунального підприємства «Добробут» Балаклійської міської ради Харківської області, затвердженого рішенням VІІ сесії Балаклійської міської ради VІІІ скликання від 19 лютого 2021 року № 148-VІІІ та затвердження його в новій редакції

Доповідає: Відіньов О.В. – начальник відділу комунального майна

Шановні депутати!

Враховуючи лист директора комунального підприємства «Добробут» Балаклійської міської ради Харківської області Надії СВИСТУН щодо внесення відповідних змін до Статуту комунального підприємства «Добробут» Балаклійської міської ради Харківської області, затвердженого рішенням Балаклійської міської ради від 19 лютого 2021 року № 148-VІІІ, керуючись статтею 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ПРОПОНУЮ:

1. Внести зміни до Статуту комунального підприємства «Добробут» Балаклійської міської ради Харківської області, затвердженого рішенням VІІ сесії Балаклійської міської ради VІІІ скликання від 19 лютого 2021 року № 148-VІІІ, замінивши слово по тексту «начальник»                    на слово «директор».

2. Затвердити Статут комунального підприємства «Добробут» Балаклійської міської ради Харківської області у новій редакції (додається).

3. Директору комунального підприємства «Добробут» Балаклійської міської ради Харківської області Надії СВИСТУН подати Статут комунального підприємства «Добробут» Балаклійської міської ради Харківської області у новій редакції на державну реєстрацію                          в установленому порядку.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту, зв‘язку, законності, промисловості, підприємництва, інфраструктури та сфери послуг                 (Чехарін В.М.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

61.СЛУХАЛИ: Про передачу із комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області у комунальну власність Савинської територіальної громади Ізюмського району Харківської області бібліотек-філій Комунального закладу Публічна бібліотека Балаклійської міської ради Харківської області, що розташовані на території даної громади, та закріпленого за ними майна

Доповідає: Відіньов О.В. – начальник відділу комунального майна

Шановні депутати!

Враховуючи рішення VІІІ сесії Савинської селищної ради VІІІ скликання від 03 червня 2021 року № 341-VІІІ «Про надання згоди на прийняття із комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області у комунальну власність Савинської територіальної громади Ізюмського району Харківської області в особі Савинської селищної ради  Ізюмського району Харківської області майна та бібліотек-філій», відповідно до ст. ст. 25, 60 «Про місцеве самоврядування в Україні», ПРОПОНУЮ:

1. Передати із комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області у комунальну власність Савинської територіальної громади Ізюмського району Харківської області бібліотеки-філії Комунального закладу Публічна бібліотека Балаклійської міської ради Харківської області, що розташовані на території і задовольняють культурні потреби Савинської територіальної громади Ізюмського району Харківської області (додаток 1).

2. Передати із комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області у комунальну власність Савинської територіальної громади Ізюмського району Харківської області майно, закріплене за бібліотеками-філіями, зазначеними в п. 1 цього рішення (додаток 2).

3.  Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту, зв’язку, законності, промисловості, підприємництва, інфраструктури та сфери послуг (В.М. Чехарін).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

62.СЛУХАЛИ: Про надання згоди на передачу в оренду нежитлового приміщення загальною площею 11,5 кв. м, яке знаходиться за адресою: Харківська область, м. Балаклія, вул. Жовтнева, 14, балансоутримувачем якого є Видавничий будинок «Балдрук»

Доповідає: Відіньов О.В. – начальник відділу комунального майна

Шановні депутати!

З метою ефективного використання майна комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області, у зв‘язку із зверненням на адресу міської ради  директора Видавничого будинку «Балдрук» Сергія Обозного щодо надання згоди                                   на передачу в оренду нежитлового приміщення загальною площею 11,5 кв. м, яке знаходиться за адресою: Харківська область, м. Балаклія, вул. Жовтнева, 14, для розміщення суб‘єктів господарювання, що здійснюють проектно-вишукувальні роботи, керуючись Законом України «Про оренду державного та комунального майна», постановою Кабінету Міністрів України від 03 червня 2020 року № 483 «Деякі питання оренди державного та комунального майна», рішенням VІІІ сесії Балаклійської міської ради VІІІ скликання від 30 березня 2021 року № 241 «Про деякі питання оренди майна комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області», відповідно до статей  25, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ПРОПОНУЮ:

1. Надати згоду на передачу в оренду нерухомого майна, що належить до комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області, а саме: нежитлового приміщення загальною площею 11,5 кв. м, яке знаходиться за адресою: Харківська обл.,                        м. Балаклія, вул. Жовтнева, 14, та включене до Переліку першого типу майна, що підлягає передачі в оренду на аукціоні, для розміщення суб‘єктів господарювання, що здійснюють проектно-вишукувальні роботи терміном на 5 років.

2. Доручити Видавничому будинку «Балдрук»:

– початкову вартість майна, зазначеного в пункті 1 цього рішення, визначити за результатами незалежної оцінки;

– здійснити передачу в оренду вищезазначеного нежитлового приміщення через електронну торгову систему «ProZorro.Продажі».

3. Витрати, пов’язані із проведенням оцінки нерухомого майна, зазначеного в пункті 1 цього рішення, покласти на переможця аукціону.

4.  Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту, зв’язку, законності, промисловості, підприємництва, інфраструктури та сфери послуг (В.М. Чехарін).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

63.СЛУХАЛИ: Про надання згоди на передачу в оренду нежитлового приміщення загальною площею 34,3 кв. м, яке знаходиться за адресою: Харківська область, м. Балаклія,

вул. Жовтнева, 14, балансоутримувачем якого є Видавничий будинок «Балдрук»

Доповідає: Відіньов О.В. – начальник відділу комунального майна

Шановні депутати!

З метою ефективного використання майна комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області, у зв‘язку із зверненням на адресу міської ради  директора Видавничого будинку «Балдрук» Сергія Обозного щодо надання згоди                                   на передачу в оренду нежитлового приміщення загальною площею 34,3 кв. м, яке знаходиться за адресою: Харківська область, м. Балаклія, вул. Жовтнева, 14, під розміщення торговельного об‘єкту з продажу непродовольчих товарів, керуючись Законом України «Про оренду державного та комунального майна», постановою Кабінету Міністрів України від 03 червня 2020 року № 483 «Деякі питання оренди державного та комунального майна», рішенням                      VІІІ сесії Балаклійської міської ради VІІІ скликання від 30 березня 2021 року № 241 «Про деякі питання оренди майна комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області», відповідно до статей 25, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ПРОПОНУЮ:

1. Надати згоду на передачу в оренду нерухомого майна, що належить до комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області, а саме: нежитлового приміщення загальною площею 34,3 кв. м, яке знаходиться за адресою: Харківська обл.,                        м. Балаклія, вул. Жовтнева, 14, та включене до Переліку першого типу майна, що підлягає передачі в оренду на аукціоні, під розміщення торговельного об‘єкту з продажу непродовольчих товарів, терміном на 5 років.

2. Доручити Видавничому будинку «Балдрук»:

– початкову вартість майна, зазначеного в пункті 1 цього рішення, визначити за результатами незалежної оцінки;

– здійснити передачу в оренду вищезазначеного нежитлового приміщення через електронну торгову систему «ProZorro.Продажі».

3. Витрати, пов’язані із проведенням оцінки нерухомого майна, зазначеного в пункті 1 цього рішення, покласти на переможця аукціону.

4.  Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту, зв’язку, законності, промисловості, підприємництва, інфраструктури та сфери послуг (Чехарін В.М.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

64.СЛУХАЛИ: Про затвердження Переліку підприємств, установ, закладів та нерухомого майна, що належать до комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області

Доповідає: Відіньов О.В. – начальник відділу комунального майна

Шановні депутати!

З метою ефективного управління об‘єктами та майном, що належать до комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області, в особі Балаклійської міської ради Харківської області, керуючись статтями 25, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ПРОПОНУЮ:

1. Затвердити Перелік підприємств, установ, закладів, що належать до комунальної власності Балаклійської територіальної громади Харківської області, в особі Балаклійської міської ради Харківської області (додаток 1).

2. Затвердити Перелік нерухомого майна, що перебуває у комунальній власності Балаклійської територіальної громади Харківської області та знаходиться на балансах підприємств, установ та закладів Балаклійської міської ради Харківської області (додаток 2).

3. Майно, що знаходиться на балансах підприємств, установ та закладів Балаклійської міської ради Харківської області, закріпити за ними на праві господарського відання                              або оперативного управління.

4.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту, зв‘язку, законності, промисловості, підприємництва, інфраструктури та сфери послуг                        (В.М. Чехарін).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

65.СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Програми розвитку фізичноі культури і спорту Балаклійськоі міської ради Харківської області на 2021 рік,затвердженої рішенням Балаклійської міської ради від 22 грудня 2020 року №59-VIII (зі змінами)

Доповідає: Попов В.М. – начальник відділу культури, туризму та спорту.

Шановні депутати!

Відповідно ст. 91 Бюджетного кодексу України, ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» ПРОПОНУЮ:

  1. Викласти в новій редакції пункт10 розділу IV «Покращення організаційного, кадрового, матеріально-технічного, фінансового, науково-методичного, інформаційного забезпечення сфери фізичної культури і спорту» додатку 1 до Програми розвитку фізичної культури і спорту Балаклійської міської ради Харківської області на 2021 рік, затвердженої рішенням Балаклійської міської ради від 22 грудня 2020 року №59-VІІІ (зі змінами) (додається).

2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії: з гуманітарних питань, охорони здоров’я, зв’язків з громадськими організаціями, торгівлі, прав людини, депутатської діяльності, протидії  та запобігання корупції,етики та регламенту (Пасєка Т.В.) та з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та соціального захисту населення (Бабенко В.Д).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

66.СЛУХАЛИ: Про корегування тарифів централізованого водопостачання по Лозовеньківському старостинському округу.

Доповідає: Яценко В.В. – в.о. начальника житлово-комунального управління

Шановні депутати!

                 Розглянувши листа директора  комунального підприємства  Балаклійської міської ради  Харківської області «Водяний» та повідомлення про намір здійснити зміну тарифів на послуги з централізованого водопостачання, яке оприлюднене у № 37  газети «Вісті Балаклійщини» від 25 травня 2021 року та обговорене у Лозовеньківському сільському клубі,  керуючись ст.ст.  25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України  «Про житлово-комунальні послуги», постановою Кабінету Міністрів України від 01 червня 2011 року № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житво-комунального господарства України «Про затвердження Порядку доведення до споживачів інформації про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності» від 05 червня 2018 року №130,  ПРОПОНУЮ:

  1. Затвердити  кориговані  тарифи  централізованого водопостачання  по Лозовеньківському старостинському округу:
№№ з/пКористувачіЦіна за 1 м3
1.Населення39,90
2.Бюджетні установи45,00
3.Підприємства72,00
4.Споживачі без лічильника159,60

2. Дане рішення вступає в дію з 01 липня 2021 року.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Балаклійської міської ради з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту, зв’язку, законності, промисловості, підприємництва, інфраструктури та сфери послуг (Чехарін В.М.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

67.СЛУХАЛИ: РІЗНЕ. Про депутатський запит  депутата Балаклійської міської ради VIII cкликання Ольги ГРЕЧКІНОЇ до директора ДП “Балаклійське лісове господарство”

Доповідає: Стойка І.В. – начальник земельного відділу

Шановні депутати!

Заслухавши звенення  депутата  Балаклійської міської ради Ольги ГРЕЧКІНОЇ  з приводу державного заказника “Крейдянська лісова дача”, на підставі ст.26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст.ст. 21, 22 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”,  ПРОПОНУЮ:

  1.  Звернення депутата Балаклійської міської ради VIII скликання Ольги ГРЕЧКІНОЇ  з приводу державного заказника “Крейдянська лісова дача” вважати депутатським  запитом (додається).
  •  Доручити секретарю Балаклійської міської ради Оксані БОНДАР направити копію даного рішення  разом із депутатським запитом  директору ДП “Балаклійське лісове господарство” Олександру СЕВЕРІНУ.
  • Директору ДП “Балаклійське лісове господарство” Олександру СЕВЕРІНУ розглянути депутатський запит  та надати на нього відповідь у десятидений термін з дня його отримання Балаклійській міській раді та детутату Балаклійської міської ради VIII скликання Ольги ГРЕЧКІНОЇ.
  • Контроль з виконання даного рішення покласти на постійно діючу депутатську комісію Балаклійської міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, благоустрою та екології (Ткач Ю.).

Прошу Вас винести дане питання на розгляд сесії.

ВИСТУПИЛИ: не було

ВИРІШИЛИ : Рекомендувати винести дане питання на розгляд сесії.

ГОЛОСУВАЛИ :

                                     „за” – 29

      „проти” – немає

Голосували:    Бабенко В.Д.

Бовдуй А.П.

Волкова В.Г.

Воронін В.Б.

Гопцій С.О.

Гречкіна О.Л.

Журава В.І.

Іванов М.Ю.

Кабанець В.П.

Кишинський О.С.

Коваленко В.І.

Мандрика Ю.М.

Манілова О.М.

Мартинов П.В.

Осипенко М.О.

Панов С.М.

Плісак А.Г.

Попов В.П.

Речкалова К.М.

Сальніков К.О.

Сирова О.Л.

Скринник О.О.

Скрипник С.М.

Тарусін С.М.

Ткач Ю.В.

Целуйко А.О.

Черненко В.В.

Чеханін В.М.

Ярмоленко С.М.

Голови комісії

Чехарін В.М.                                                                              (підпис)

Бабенко В.Д.                                                                              (підпис)

Ткач Ю.В.                                                                                   (підпис)