1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Щорічно 1 грудня світ відзначає день боротьби зі СНІДом та толерантності з ВІЛ-позитивними людьми. За останні роки розповсюдження ВІЛ-інфекції серед підлітків та молоді набуло характеру епідемії.
Безумовно, СНІД – це трагедія для всієї людської спільноти. У суспільстві ми повинні з особливим співчуттям і підтримкою ставитися до людей з ВІЛ, адже найчастіше вони відчувають себе самотніми у боротьбі зі цим недугом.
Багато людей в Україні вважають себе обізнаними з цього питання. Проте більшість молодих людей вважають, що ця проблема – це щось далеке, що вона їх не стосується і не буде стосуватися в майбутньому.
Незважаючи на успіхи медицини, ВІЛ/СНІД все ще залишається невиліковною хворобою.
Допоки не існує вакцини чи можливості лікування, основними завданнями профілактичної роботи залишаються:
розповсюдження інформації;
захист себе та інших;
розвиток поведінкових навичок.
Розгорнувши «Червону стрічку» як символ розуміння проблеми СНІДу, знак підтримки і співчуття людям, які живуть з ВІЛ, працівники центру соціальних служб Балаклійської міської ради, Харківського обласного центру для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді та члени «Молодіжної ради» Балаклійської міської ради долучились до Всесвітньої акції з метою зміцнення громадської підтримки профілактики розповсюдження ВІЛ/СНІДу та привернення уваги суспільства до необхідності боротьби з цією страшною хворобою.