У Асіївському старостинському окрузі відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років

Напередодні Дня вшанування пам’яті жертв голодоморів, 26 листопада 2021 року,  у Асіївському старостинському окрузі відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років.

Центральним елементом пам’ятного знаку виступає рука, яка тягнеться до пяти колосків, що символізує закон “Про п’ять колосків”, що стало фактично першим кроком до Голодомору 1932-1933 років. Автором проекту та дизайну, ініціаторкою проекту стала Валентина Шестюк – мешканка села Асіївка. Виготовив пам’ятний знак Чабанов Олег та встановлювали спеціалісти КП “Асіївський комунальник”.

На відкриття пам’ятного знаку прийшли учні, мешканці села, участь у заході також взяли Балаклійський міський голова Іван Столбовий, секретар міської ради Оксана Бондар, староста Асіївського старостинського округу, автор проекту Валентина Шестюк.

У своїй промові міський голова та секретар міської ради зазначили, що ми повинні знати та пам’ятати своє минуле, про мільйони закатованих голодом українців, про страшні часи.  

Усі присутні під час заходу вшанували пам’ять безвинно загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку  жертвам Голодомору 1932-1933 років.