Відділ цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Балаклійської міської ради інформує:

Як свідчить аналіз попередніх років, найбільша кількість загорань та, відповідно, трагічних наслідків припадає на осінньо-зимовий період, коли громадяни використовують різного роду обігрівальні прилади. Щороку холодної пори з цієї причини виникає понад 60 % пожеж.

       Обігрівачі сумнівного виробництва та порушення правил безпеки при експлуатації пічного опалення несуть в собі не лише вогняну загрозу. Нерідко вони стають причиною тяжких термічних опіків. Причому, через недбалість дорослих, часто доводиться розплачуватися своїм здоров’ям дітям, яких батьки залишають наодинці із предметами обігріву.
       Щоб уникнути виникнення пожеж, потрібно дотримуватися простих правил безпеки під час експлуатації електричних та опалювальних систем. Перед тим‚ як одночасно в мережу ввімкнути декілька потужних побутових електроприладів‚ подумайте‚ чи витримає ваша електропроводка таке навантаження. Для додаткового опалення приміщення використовуйте лише сертифіковані прилади. Виходячи з дому‚ не зайвим буде перевірити‚ чи всі електроприлади вимкнуті з розеток.

       Не варто для розпалювання грубок‚ печей‚ камінів чи інших осередків вогню використовувати легкозаймисті речовини. Сушіння й складання на печах одягу‚ дров та інших горючих предметів чи матеріалів може також закінчитися пожежею.
Під час експлуатації пічного опалення неприпустимо залишати грубки без догляду або доручати нагляд за ними малолітнім дітям. Окремо звертаємосяся до батьків з проханням постійно нагадувати своїм дітям про небезпеку пустощів з вогнем.

      Пам’ятайте, що лише висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки позбавить вас від біди і страждань, що приносять пожежі.

 Будьте пильними та у разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером Служби порятунку «101».